“Soms raakten ze me aan op plekken waar alleen mijn vriend dat mag”: ex-missen getuigen over hun ervaringen met #MeToo

“Op de foto grepen en knepen ze er niet naast.” In ‘HUMO’ getuigde voormalig Miss België Dina Tersago hoe ze tijdens haar missenperiode regelmatig te maken kreeg met ongewenst gedrag. Helaas is ze niet de enige schone die daarmee geconfronteerd wordt. Onder meer Nele Somers (40), Emilie Vansteenkiste (22) en Joke Van de Velde (44) getuigen in ‘TVFamilie’ over losse handjes en seksistische opmerkingen. “Fotografen die graag pikante of blote foto’s maken? Daar ga ik nooit op in.” 

Meer krantenkoppen in België

Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar we houden er nog niet meteen mee op”

Katleen Verhoest (58) en Patrick Caenepeel (69) zijn eigenaars en uitbaters van restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ in Houthulst. Hoewel hun zaak nu te koop staat, zijn ze absoluut nog niet van plan om in de eerste jaren te stoppen.
The post Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar

Lees meer »

Gratis festival Back to the Roots lokt 5.000 mensen naar Park Ter Walle: “Het leeft, dus we gaan dit blijven organiseren”

Een legende die voor altijd in postcode 8930 zal blijven leven. Back to the Roots sloot haar derde editie af met absolute recordcijfers. Het gratis festival lokte 5.000 mensen naar Park Ter Walle en de organisatie kijkt al uit naar volgend jaar. “Het leeft dusdanig bij iedereen dat we gaan blijven organiseren.”
The post Gratis festival Back to the

Lees meer »

Vijfde buurtfeest bij de bewoners van De Paulientjes

De bewoners van residentie De Paulientjes in de Ieperstraat in Menen verzamelden zich op zaterdag 31 augustus voor een heus buurtfeest. Al voor de vijfde maal schoven een 40-tal buren aan één lange feesttafel aan voor een verfrissend drankje en lekkere gevulde broodjes. Bewoner Gerard Egels, een van de bezielers van het feest, was zeer
The post Vijfde buurtfeest

Lees meer »

85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede

Om de vijf jaar roepen Romain Mussche (85) en zijn vrouw Maria Vermeersch (83) alle jarigen die in Ruiselede geboren zijn bijeen. Ditmaal was het de beurt aan de 85-jarigen, die zaterdag om 12 uur in restaurant De Nieuwe Lekkerbek hadden afgesproken.
The post 85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwevegemse brandweermannen trekken naar Denemarken voor World Fire Fighter Games: “Spelen met 40 verschillende disciplines”

Enkele brandweermannen van de brandweer in Zwevegem vertrekken vannacht naar Denemarken om deel te nemen aan de World Fire Fighter Games. Brandweermannen van over de hele wereld nemen het daar een hele week tegen elkaar op in verschillende disciplines zoals traplopen, koken, een behendigheidsproef met een brandweerwagen, triatlon, petanque en zelfs hoefijzerwerpen.

Lees meer »

Eerste onderzoek vliegtuigramp Brazilië wijst op ijsvorming op vleugels

Een eerste onderzoek naar het ongeluk met een vliegtuig van de Braziliaanse maatschappij Voepass waarbij vorige maand alle 62 inzittenden om het leven kwamen, wijst op mogelijke ijsvorming op de vleugels. Het toestel stortte begin augustus neer bij Vinhedo, een plaats zo’n honderd kilometer van de eindbestemming, luchthaven Guarulhos in São Paulo.

Lees meer »

Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy”

Na eerdere succesedities onder de noemer Kasteelfeesten en Riderfort’23 ging op zondag 1 september ‘Onder de shelter’ door. Het gratis event met veel muziek en comedy in regie van Dominiek Schrauwen en Vrienden van het Live Lied.
The post Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Viggo Van Neste (19) moet stoppen met koersen: “Ik werd bang op mijn fiets door hartklachten”

Noodgedwongen moet Viggo Van Neste (19) uit Oostkamp een punt zetten achter zijn wielercarrière. Die was gestart met tal van overwinningen bij aspiranten en nieuwelingen, maar ging vanaf 2022 een stuk minder. Om medische redenen zal de eerstejaarsbelofte niet meer in het peloton te zien zijn.
The post Viggo Van Neste (19) moet stoppen met koersen: “Ik werd bang

Lees meer »

Venezolaanse oppositiekandidaat Edmundo Gonzalez in ballingschap naar Spanje

De kandidaat van de verenigde oppositie bij de presidentsverkiezingen in Venezuela, Edmundo Gonzalez Urrutia, heeft politiek asiel gekregen in Spanje. Dat heeft de Venezolaanse vicepresidente zaterdag (lokale tijd) gemeld op sociale media. Zijn advocaat heeft aan persbureau AFP bevestigd dat de politicus op weg is naar Spanje, en ook Madrid bevestigde het al.

Lees meer »