Slachtoffertjes van mesaanval in Southport krijgen gezicht: Alice (9), Elsie (7) en Bebe (6) waren grote Taylor Swift-fan

De steekpartij maandag in de Britse kustplaats Southport heeft nu al aan drie kinderen het leven gekost. Twee meisjes van 6 en 7 overleden ter plaatse, afgelopen nacht stierf een 9-jarig meisje in het ziekenhuis. Alice (9), Elsie (7) en Bebe (6) waren echte Taylor Swift-fans.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw stroeve start schooljaar bij Sint-Ursula-Insituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver: leerlingen moeten thuisblijven door problemen met lessenrooster

In het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver verloopt de start van het nieuwe schooljaar voor het tweede jaar op rij stroef. Dat meldt RTV en bevestigt de schooldirectie. De school is er niet in geslaagd de lessenroosters volledig in te vullen "door een praktisch probleem". Daardoor missen de leerlingen van de 2e en 3e graad verschillende lesuren, of zelfs een hele lesdag.

Lees meer »

Politiekorps kijkt naar elkaar nadat 24.000 euro uit politiekluis is gestolen: “Alles wijst op inside job”

Wanneer de boekhouder terugkeert uit ziekteverlof, blijkt er 24.000 gestolen te zijn uit de politiekluis van de Brugse scheepvaartpolitie. Wie is de dader? Op die vraag proberen de Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge een antwoord te vinden. En daarvoor wordt vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemannen en -vrouwen die er werken gekeken.

Lees meer »

Bestuur De Panne geeft eerste spadesteek voor Sint-Pieterskerk die bib wordt

Maandag 2 september werd de symbolische eerste spadesteek gegeven voor de Sint-Pieterskerk die wordt omgebouwd tot de Maurice Calmeyn-bibliotheek. Met dit ambitieuze project zal de bib een huis worden van kennis en cultuur, aangepast aan de hedendaagse behoeften van bezoekers.
The post Bestuur De Panne geeft eerste spadesteek voor Sint-Pieterskerk die bib wordt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe dinosaurus ontdekt in Spanje

In Spanje is een tot nu onbekende dinosaurussoort aangetroffen: de Qunkasaura pintiquiniestra was een enorme herbivoor met een lange nek, 20 meter lang en 15 ton zwaar, die ruim 75 miljoen jaar geleden leefde. Dat schrijven wetenschappers uit Spanje en Portugal in het vakblad Nature Communications Biology.

Lees meer »

Vlamingen over leven op een palmboom in Dubai: “Ik betaal hier evenveel huur als voor mijn vorig appartement in een minder chique buurt”

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

Israël vindt gevechtshandleiding Hamas: “Razendsnel door tunnels bewegen en maximale schade aanrichten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

Waarom Kamala Harris voor het debat van komende dinsdag oefent met een Trump-imitator: “Zelfs de beledigingen moeten al vertrouwd klinken”

In de laatste rechte lijn naar het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten, aanstaande dinsdag, stomen de twee zich op een totaal andere manier klaar. Terwijl Republikein Donald Trump naar eigen zeggen niets speciaal hoeft te doen – “Ik heb me al mijn ganse leven voorbereid” – haalt zijn Democratische rivale Kamala Harris alles uit de kast. Tot verbale schijngevechten met

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders proberen eigen dochter te ontvoeren naar Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »

Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel”

Team Deerlijk gaat met huidig eerste schepen en lijsttrekker Bert Schelfhout voluit voor de burgemeesterssjerp tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. “We hebben een heel sterke lijst”, stelt voorzitter Kris De Leeuw. “Ons doel? De grootste partij van Deerlijk worden.”
The post Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »