Scoutskamp in Nieuwpoort afgebroken na ontdekking van verborgen camera in douche

De zeescouts van Nieuwpoort hebben hun zomerkamp in het Limburgse Beringen vrijdag drie dagen vroeger stopgezet dan voorzien, omdat de leiding een verborgen camera in de douche had ontdekt. Dat schrijft Het Nieuwsblad dinsdag.

Wie de verborgen camera geplaatst heeft, is niet geweten en ook of er effectief scoutsleden of kinderen gefilmd zijn, is voorlopig niet duidelijk. De leiding besliste onmiddellijk om de lokale politie van Beringen in te lichten. Die bevestigt dat ze de zaak onderzoekt, maar wil geen verdere informatie kwijt om het onderzoek niet te schaden.

Ook bij koepel FOS Open Scouting kunnen ze weinig informatie kwijt. “Het enige wat we weten, is waar die camera gevonden is. Maar we weten niet wie die daar geplaatst heeft, en of dat intern of extern te zoeken is. De politie moet nu haar werk doen”, reageert federaal verantwoordelijke Jan Verbeure. Hij benadrukt dat werd voorzien in psychosociale begeleiding voor de scoutsgroep.

The post Scoutskamp in Nieuwpoort afgebroken na ontdekking van verborgen camera in douche is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een schadevergoeding zal mij niet meer geluk bezorgen”: slachtoffer brandstichting in Kortrijk opvallend mild voor drie verdachten

“Ik wil geen schadevergoeding omdat ik hoop dat ze lessen trekken uit hetgeen ze hebben gedaan en toch nog de goede richting uit gaan. Op die leeftijd moeten ze studeren in plaats van in de gevangenis te zitten.” Een 56-jarige man uit Kortrijk was dinsdag op de rechtbank in Kortrijk opvallend mild voor drie jongeren uit Kortrijk en Kuurne die

Lees meer »

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »

Wekelijks tot 70 kilometer lopen, en toch één keer per week groot pak friet met satékruiden: zo viel Ian Thomas 30 kilo af

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

Herbestemming voor standbeeld van Guido Gezelle in zichtas van Guido Gezellestraat

Naar aanleiding van de heraanleg van de omgeving rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk krijgt het standbeeld van Guido Gezelle een nieuwe, prominentere plek in dezelfde omgeving. “De verplaatsingen maken deel uit van een bredere visie om via kunst in de publieke ruimte de historische en culturele betekenis van de stad te versterken”, aldus Axel Ronse, schepen van Cultuur.
The post Herbestemming

Lees meer »