Rodenbachwijk is klaar voor de driedaagse Aarthurfeesten

De Rodenbachwijk maakt zich op voor een driedaags feestweekend van vrijdag 2 tot zondag 4 augustus. Het zwaartepunt ligt zoals steeds op zondag met de bekende rommelmarkt. Na een regeneditie vorig jaar hoopt men nu terug op een zonnige rommelmarkt.

De driedaagse Aarthurfeesten zijn al sinds jaar en dag opgebouwd volgens een vast stramien. Op vrijdagavond wordt er gekaart, zaterdag is er een eetfestijn en het hoogtepunt volgt steeds op zondag met een gigantische rommelmarkt. “Een aantal nieuwigheden van vorig jaar komen ook dit jaar terug”, geeft voorzitter Frederik Sap mee. “Op vrijdag kan er opnieuw darts gespeeld worden voor de mensen die minder genegen zijn om te kaarten. We hopen zo ook de jeugd te betrekken op onze Aarthurfeesten. Op zaterdag gaat de tweede editie door van het Belgisch kampioenschap cornhole. Na onze primeur van vorig seizoen hebben we, in samenwerking met cornholeclub Lokomotiv Ooglee, beslist om ook een tweede editie te organiseren. Het deelnemersveld werd opgetrokken van 32 naar 64, ook voor de jeugd is er een apart kampioenschap.” Op zaterdagavond gaat het jaarlijks eetfestijn ‘Lekke lippe’ door waarbij de mensen de keuze hebben tussen filet mignon à volonté of tomaat-garnaal, beide vergezeld van groenten, sausen en frietjes. Kaarten kosten 20 euro en dienen vooraf besteld te worden. Na het eetfestijn volgt een spetterend optreden van Haus of Grace gevolgd door dj Gurre. De absolute topdag van de driedaagse is op zondag.

Jaarlijks trekken 30.000 tot 35.000 bezoekers naar de Rodenbachwijk om er een koopje op de kop te tikken en hun aantal lijkt jaarlijks te groeien. Na heel wat prachtedities viel die van vorig jaar letterlijk en figuurlijk in het water. Dit jaar hoopt men dat de weergoden hen gunstig gezind zijn. “Zoals elk jaar zijn de standen weer volledig uitverkocht, we spreken dan over zo’n 1.100 standen.” De Aarthurfeesten vinden plaats op het grasplein op het einde van de Kerelstraat. Voor de rommelmarkt is er parkeergelegenheid voorzien in de Roeselarestraat en de Grote Noordstraat.

The post Rodenbachwijk is klaar voor de driedaagse Aarthurfeesten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgen veranderen massaal van bank

01:00 In de eerste zes maanden van het jaar werden bijna 25.000 spaarrekeningen overgedragen naar een andere bank. Dat is een teken dat de grotere concurrentie tussen de banken vruchten afwerpt.

Lees meer »

Jonge twintiger terecht voor bezit en verkoop ketamine en cannabis: “Grootmoeder en moeder belden zelf de politie”

Niettegenstaande hij al sinds zijn zestiende verslaafd is aan ketamine, was het toch voor het eerst dat een 22-jarige jongeman uit Roeselare zich voor de rechtbank moest verantwoorden voor bezit en verkoop. Op bepaalde ogenblikken kwamen de meldingen van zijn overdadig gebruik uit onverwachte hoeken…
The post Jonge twintiger terecht voor bezit en verkoop ketamine en cannabis: “Grootmoeder en

Lees meer »

Poetin en 30 jaar jongere turnster hebben samen twee zonen: “Ivan (9) en Vladimir (5) leven geïsoleerd in privévilla van president”

Het Russische onderzoeksbureau ‘The Dossier Center’ is erachter gekomen dat president Vladimir Poetin (71) twee jonge zonen heeft met zijn huidige vriendin, de gewezen turnkampioene Alina Kabajeva (41). De twee jongens, de 9-jarige Ivan en zijn 5-jarige broer Vladimir, wonen naar verluidt in afzondering in Poetins privévilla in het westen van Rusland. “Ze zijn altijd omringd door volwassenen en hebben

Lees meer »

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders proberen eigen dochter te ontvoeren naar Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »

551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee

Stad Oostende blijft zich voort inzetten om klimaatneutraal te worden. De afgelopen maanden kwamen er maar liefst 551 zonnepanelen op de daken van Duin en Zee, die in totaal ongeveer 213.000 kWh per jaar zullen opleveren.
The post 551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Tot op verkiezingsdag zullen onderhandelaars zich bezighouden met van alles behalve het vormen van een regering”

Bart De Wever (N-VA) is opnieuw formateur. Van de koning krijgt hij maar liefst drie weken alvorens hij opnieuw op de koffie moet. Dat betekent dat de federale regering al zeker voor na de lokale verkiezingen is. De onderhandelaars vertellen wel dat ze “constructief” bezig zijn met het vormen van een regering, maar intussen leggen ze zich vooral toe op

Lees meer »

“Ze zijn al jarenlang goed bevriend”: verzorgt deze groep straks het voorprogramma van Oasis?

De reünietour van Oasis is nog steeds hét gespreksonderwerp. Na een chaotische ticketverkoop waren alle concerten voor ‘Oasis Live 25’ in een mum van tijd uitverkocht. Inmiddels is er ook meer nieuws over wie het voorprogramma van de Britse band mag verzorgen. Volgens geruchten kozen Noel en Liam Gallagher voor hun shows in Heaton Park voor de Britse rockband Blossoms

Lees meer »

Een memorabel einde van de vakantie voor 25 kansarme kinderen dankzij JCI4kids

JCI Kortrijk en JCI Waregem (Junior Chamber International) startten begin 2024 het project JCI4kids op, met als doel om dit jaar 100 kansarme kinderen via vier leuke activiteiten te bereiken en hen zo ook een netwerk te bieden. Na een succesvolle paaseierenraap en een race op de Leie tijdens de Sinksenregatta, vond de derde activiteit van dit jaar het voorbije

Lees meer »