Red Lions plaatsen zich tegen Australië met derde zege op rij voor kwartfinales

De Red Lions (FIH-4) hebben zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van het olympisch hockeytoernooi op de Spelen in Parijs. De Belgische hockeymannen, de titelverdedigers, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes ook hun derde groepswedstrijd tegen Australië (FIH-3) met 2-6.

In een heruitgave van de finale van 2021 in Tokio namen de Lions een blitzstart en kwamen ze al na enkele minuten op voorsprong na een omgezette strafcorner door Alexander Hendrickx (9.). Australië keek al snel tegen een dubbele achterstand aan, toen Tom Boon (15.) een nieuwe strafcorner in het hoekje werkte. Bijna stond het ook 3-0 tijdens de eerste minuten van het tweede kwart na een geweldige actie van Florent van Aubel, maar de VAR keurde het doelpunt af vanwege een obstructiefout van de Belgische hockeyer.

De Australiërs waren vooral op strafcorners gevaarlijk, maar de aansluitingstreffer kwam er via een harde knal van Lachlan Sharp. Desondanks gingen de Lions toch met een dubbele voorsprong rusten via een tweede treffer van Tom Boon. Na de pauze bleef België hyperefficiënt. Van Aubel werkte met gevoel een van de lijn gekeerde strafcorner van Hendrickx af, terwijl Australië tweemaal de paal trof. Antoine Kina, Blake Govers en Tom Boon met zijn derde van de avond legden de 2-6-eindstand vast.

Na eerdere zeges tegen Ierland (2-0) en Nieuw-Zeeland (2-1) staan de Red Lions eerste in groep B met negen op negen. India volgt als tweede met zeven punten, voor Australië (6) en Argentinië (4). Nieuw-Zeeland en Ierland staan voorlopig puntenloos op plekken vijf en zes.

De top vier van de groep stoot door naar de kwartfinales en kruist daarin met de andere groep. Die bestaat uit Spanje, gastland Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland en Zuid-Afrika.

The post Red Lions plaatsen zich tegen Australië met derde zege op rij voor kwartfinales is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren vanaf 14 een GAS-boete te geven

Als de gemeenteraad maandag groen licht geeft, kunnen ook jongeren vanaf 14 jaar in Kortrijk een GAS-boete krijgen. Dat voorstel wil burgemeester Vincent van Quickenborne begin volgende week aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorleggen. Hij wil op die manier jeugdbendes efficiënter aanpakken. Hij wil ook probleemjongeren in een aangepast traject steken.
The post Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren

Lees meer »

Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat”

Op zondagnamiddag 8 september heeft de première plaats van ‘Lelies’ in het Fakkeltheater in Antwerpen. De rol van de jonge Bilodeau wordt gespeeld door de 24-jarige Joppe Dekoker uit Heestert.
The post Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat” appeared first on KW.be.

Lees meer »