Rapper Soufiane Eddyani veroordeeld tot 5 jaar cel voor verkrachting: “Schaamteloos misbruik van kwetsbare meisjes om aan eigen lusten te voldoen” 

Rapper Soufiane Eddyani (25) is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar voor de verkrachting van 2 minderjarige meisjes. Een slachtoffer was 14 jaar op het moment van de feiten. Naast Eddyani werd ook zijn vriend veroordeeld voor verkrachting. De rechtbank spreekt in het vonnis van "vervaagd normbesef" en van "schaamteloos misbruik van jonge, kwetsbare meisjes". 

Meer krantenkoppen in België

Braziliaans hooggerechtshof bevestigt blokkering X

Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft de beslissing van een van zijn rechters om het sociale netwerk X te blokkeren op het hele Braziliaanse grondgebied maandag bevestigd. Het gerechtelijke bevel is het gevolg van een aanslepende krachtmeting met X-topman Elon Musk.

Lees meer »

Meisje van 14 zwaargewond na aanval door rottweiler in Nederlands-Limburg: “Ze is echt aan flarden gebeten”

Een 14-jarig meisje uit het Nederlandse Roermond is dinsdagmiddag in het Nederlands-Limburgse Vlodrop zwaargewond geraakt nadat ze is aangevallen door een rottweiler. De politie Limburg meldt dat de hond een spuitje heeft gekregen. “De chirurg in het ziekenhuis van Maastricht die haar heeft geholpen, is bij vijftig gestopt met het tellen van het aantal bijtwonden dat ze heeft”, zegt haar

Lees meer »

Rondleiding op begraafplaatsen, bunker en museum in Zonnebeke

Ter gelegenheid van Open Monumentendag kan je in Zonnebeke op zondag 8 september terecht op de begraafplaats voor gratis rondleidingen. Ook de Zandvoordse commandobunker gooit de deuren open en het Passchendaele Museum opent een pop-up tentoonstelling.
The post Rondleiding op begraafplaatsen, bunker en museum in Zonnebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ogen gesloten? Dat los ik op!”: Alexander (42) uit Kortemark staat altijd paraat met zijn camera

Alexander Mandeville uit Kortemark is gebeten door fotografie. Hij maakte van zijn hobby zijn bijberoep en staat paraat voor eender welke fotoreportage. Sinds kort beschikt hij ook over een modern uitgeruste studio waar hij fotoreportages kan maken.
The post “Ogen gesloten? Dat los ik op!”: Alexander (42) uit Kortemark staat altijd paraat met zijn camera appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondves­ten doet daveren: “Geen sprake van slachtoffer en dader tussen die twee”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »

“Blijf inspireren”: Visma-Lease a Bike komt met emotionele boodschap voor Van Aert, die geen breuken overhoudt aan val

Wout van Aert (29) heeft geen breuken opgelopen na zijn val in de Vuelta. Na een crash tegen een rotswand werd hij met een gehavende knie afgevoerd naar het ziekenhuis van Santander. “De diepe wonde vereist intensieve zorg. Wout zal terugreizen naar België om zijn herstel voort te zetten”, meldt zijn ploeg Visma-Lease a Bike, dat op ‘X’ ook met

Lees meer »

Politieverhoren over incident-Joost Klein op Songfestival gelekt: “Cameravrouw eiste 600 euro schadevergoeding”

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7.000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’, die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein werd door het incident uit de finale geweerd. Het onderzoek van de Zweedse Openbaar Ministerie naar Joost Klein is intussen

Lees meer »

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

Passagiers zien vlak voor het opstijgen dat vliegtuig liters brandstof verliest

Er was even paniek op een vlucht van die van Jakarta naar Sumatra vloog toen passagiers bij het opstijgen merkten dat er liters brandstof uit de vleugel van het toestel lekte. De piloot werd snel verwittigd door grondpersoneel van de luchthaven en keerde onmiddellijk terug naar de gate. De 135 passagiers konden ongedeerd afstappen en vertrokken met enkele uren vertraging

Lees meer »