Palestijns Olympisch Comité vraagt IOC opnieuw om Israël uit te sluiten van Olympische Spelen

Op een persconferentie in Parijs heeft Jibril Rajoub, voorzitter van het Palestijns Olympisch Comité, het Internationaal Olympisch Comité (IOC) herinnerd aan zijn verzoek om Israël uit te sluiten van de Olympische Spelen. Dat Israël mag deelnemen, tegen de achtergrond van de oorlog die het voert in Gaza, stuit ook bij het publiek in Parijs op kritiek. 

Meer krantenkoppen in België

Gezondheidsproblemen houden Cathy en Stefaan niet tegen: nieuwe tocht van 4.000 km in 30 jaar oude ‘rammelbak’

Stefaan Van Craeynest (52) en Cathy Van Elslander (53) vertrokken vorig weekend voor de vijfde keer op ‘Rammelbakken Reis’. Ditmaal brengt de roadtrip hen tot in Kroatië en Slovenië: goed voor straks weer meer dan vierduizend kilometer op de teller, terwijl het überhaupt al een wonder mag heten dat ze ook dit jaar weer aan de start kwamen. “We zijn

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 49 doden en 219 gewonden nadat Rusland raket afvuurt op leercentrum en ziekenhuis

Zeker 49 mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen volgens de laatste cijfers ook zeker 219 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

“We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks het WK voor junioren in Zürich?

Louic Boussemaere vierde vorige week zijn 18de verjaardag. De tweedejaarsjunior uit Diksmuide rijdt voor het jeugdteam van Decathlon AG2R La Mondiale en maakt deel uit van het klimproject van Belgian Cycling. “Ik heb dit seizoen opnieuw een stap vooruit gezet”, vertelt hij.
The post “We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks

Lees meer »

The Masked Singer teased de volgende figuur op Schouwburgplein

Het populaire VTM-programma ‘The Masked Singer’ komt met een vierde seizoen vanaf vrijdag 20 september. Als teaser volgde op zaterdag 7 september een nieuwe onthulling in vijf steden, waaronder Kortrijk. Op het Schouwburgplein verschenen uit een typische Amerikaanse gele schoolbus een bodyguard, dansende cheerleaders én – tromgeroffel – een basketballende Giraf.
The post The Masked Singer teased de volgende

Lees meer »

Nederlands koppel dat hoteldrama in Duitsland overleefde, vertelt nu over tweede wonder: “Vijf minuten voor instorting vertelde ik Mark dat ik zwanger was”

Het waren beelden die exact een maand geleden zo naar de keel grepen: een Nederlands peutertje (2) en zijn jonge mama (23) die na 10 uur levend van onder het puin van een ingestort hotel in Duitsland werden gehaald. Ze hadden het wonderwel gered dankzij een deur die op hen was gevallen. Later werd ook vader Mark (26) vanonder het

Lees meer »

Duitse touroperator FTI laat schuldenberg van 1 miljard achter

Het Duitse reisconcern FTI, het derde grootste van Europa, laat een schuldenberg van 1 miljard euro achter, zo bleek maandag op de rechtbank van München. Het bedrijf startte drie maanden geleden een insolventieprocedure op maar blijkt niet meer te redden. De rechter startte maandag de vereffening.

Lees meer »