Overheid waarschuwt voor ozon en impact op personen met zwakke longen

De ozonconcentratie kan de komende dagen tot boven de drempelwaarde klimmen. Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel) dinsdag. Een te hoog ozongehalte kan gevaarlijk zijn voor personen met een verzwakte gezondheid.

 

Meer krantenkoppen in België

Tom (40) kan ogen niet geloven wanneer school grienden zijn roeiboot omsingelen en urenlang achtervolgen: “Erg cool, maar ook heel eng”

Tom Waddington (40) begon op 5 juli aan een epische roeitocht van Canada naar het Verenigd Koninkrijk, een reis van meer dan 3.000 kilometer. Op dag twee begon de Brit zich een beetje down te voelen door het slechte weer, maar plots kreeg hij een opkikkertje toen hij vergezeld werd door een school grienden. Tientallen exemplaren omsingelden zijn boot en

Lees meer »

Evenepoel en Alaphilippe in dienst, toptalent maakt het fraai af: kijk hier naar de hoogtepunten van rit 1 van de Tour of Britain

Zin om de hoogtepunten van de openingsetappe in de Ronde van Groot-Brittannië te herbekijken? Dat kan op deze pagina! Kijk hieronder als HLN-abonnee naar de sleutelmomenten van rit 1, waarin tweevoudig olympisch kampioen Remco Evenepoel zijn terugkeer in competitie vierde na de Spelen. En onze landgenoot liet zich ook meteen gelden, onder meer in dienst van ploegmakker Paul Magnier. De

Lees meer »

“Een gevolg van decennialang falen, alle 72 doden waren te vermijden”: eindrapport over verwoestende brand in Londense Grenfell-toren klinkt niet mals

De brand in de Londense Grenfell Tower was volgens het officiële onderzoek te wijten aan “decennialang falen” van de overheid en verantwoordelijke instanties in de bouwsector. De voorzitter van de onderzoekscommissie, sir Martin Moore-Bick, zei bij de presentatie van het rapport dat alle 72 doden te vermijden waren.

Lees meer »

Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark

Een 30-jarige man uit Kortemark heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor aanranding, verkrachting en partnergeweld. J.B. misbruikte zijn toen vijfjarige dochtertje meermaals. Het openbaar ministerie eiste twaalf jaar cel.
The post Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man geeft ‘Kotmadam Sarafian’ 6 op 10: “Barbara zal toch wat meer uit haar kot moeten komen”

“Ze zal geld nodig hebben zeker?” Er gingen wat wenkbrauwen de lucht in toen ‘Kotmadam Sarafian’ werd aangekondigd, ook bij ondergetekende. Barbara, één van de meest getalenteerde actrices, is niet meteen het type dat je verwacht in een VTM-realityshow. Na het bekijken van de eerste aflevering moesten we onze vooroordelen bijstellen, al vertoonde de start ook enkele mankementen. “Soms ontstond

Lees meer »

Handzame kermist vier dagen lang

Na Edewalle en Kortemark blijft de gemeente gewoon kermissen, want het volgende feestgedruis vindt vanaf 6 september alweer plaats in Handzame, waar een heus feestdorp op poten gezet wordt, van de Gildezaal tot aan café ‘t Schaek.
The post Handzame kermist vier dagen lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Vlaams Belang stelde donderdag de lijst voor omtrent de provincieraadsverkiezingen voor de kieskring Kortrijk-Roeselare-Tielt. De negentienjarige Anzegemse rechtenstudent Martijn De Maesschalck zal met zijn zesde plaats de jongste op de lijst te vinden zijn naast lijsttrekker Michiel Descheemaeker en lijstduwer Wouter Vermeersch.
The post Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »