Opnieuw koninklijke erkenning voor Daikin

Twee leidinggevenden van Daikin Europe hebben de titel van commandeur in de Leopoldsorde ontvangen. De grootste private werkgever in Oostende telt daarmee vier leden met deze titel.

De Belgische ambassadeur in Japan, Antoine Evrard, overhandigde tijdens een ceremonie de titel van commandeur in de Leopoldsorde aan Masanori Togawa, CEO van Daikin Industries en aan Masatsugu Minaka, voorzitter van Daikin Europe NV. De titel wordt verleend door de koning aan Masanori Togawa voor zijn beslissingen voor de fabriek in Oostende inzake warmtepompen en airco’s en om een nieuw onderzoekscentrum te bouwen in Gent. Daar wordt 140 miljoen geïnvesteerd. Masatsugu Minaka werd geëerd voor zijn werk in ons land gedurende bijna 30 jaar. Ook zijn inspanningen voor samenwerking tussen België en Japan speelden mee.

Niet voor het eerst

In 2013 kregen ook Notiyuki Inoue (topman van Daikin Industries) en Frans Hoorelbeke (die Daikin Europe leidde en nog steeds senior advisor is) al de titel van commandeur in de Leopoldsorde. “Mijn titel was een erkenning voor mijn bijdrage in de expansie van Daikin. Het gaf me een grote voldoening”, zegt Frans Hoorelbeke die zich sinds 2017 commandeur in de Leopoldsorde mag noemen. Hij wijst op het belang van zo’n titel voor de Japanners. “Mijnheer Inoue heeft onze vorst verschillende keren ontmoet, ook toen hij nog kroonprins was. De koning kent Daikin zeer goed. Ons vorstenhuis en de keizer van Japan hebben een jarenlange band en goede relatie. Dat er zo’n erkenning vanuit België komt, betekent zeer veel voor hen persoonlijk en het bedrijf. Het is het summum. Het is ook een bevestiging van de sterke banden tussen Japan en België. De erkenning straalt ook af op het bedrijf en het filiaal Daikin Europe. Het is ook uitzonderlijk dat we bij Daikin nu met vier mensen zijn die de titel hebben.”

Daikin blijft grote speler

Daikin Europe, opgericht in 1972 in Oostende, startte met productie in 1973 en vierde vorig jaar het 50-jarig bestaan. Dit jaar viert Daikin Industries het eeuwfeest. Bij Daikin Europe (en Midden-Oosten) werken 13.800 mensen op 14 sites in 10 landen. In ons land zijn er 2.300 medewerkers waarvan meer dan 1.000 in Oostende. Daikin Europe is daarmee de grootste private werkgever in de badstad.

The post Opnieuw koninklijke erkenning voor Daikin is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

Jan Deconynck publiceert tweede roman

De in Veurne geboren Jan Deconynck (60) schreef met Zwemmen in 1970 zijn tweede roman na zijn debuut Red Sergeant.
The post Jan Deconynck publiceert tweede roman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man veroordeeld voor inbraken in Ieper en Poperinge, kompaan laat verstek gaan

Nafaa B., een 24-jarige Fransman geboren in Algerije, is door de rechter in Ieper veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een geldboete voor een aantal inbraken en inbraakpogingen in woningen in Ieper en Poperinge. Een tweede beklaagde kreeg bij verstek één jaar cel.
The post Man veroordeeld voor inbraken in Ieper en Poperinge, kompaan laat verstek gaan

Lees meer »

VS: akkoord voor staakt-het-vuren Gaza voor 90 procent rond

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Diamant voor Etien Titeca en Jenny Brouckaert

Op zondag 1 september vierden Etien Titeca (85) en Jenny Brouckaert (80) hun diamanten bruiloft. Samen met hun familie kwamen ze vieren in PUUR in Klerken.
The post Diamant voor Etien Titeca en Jenny Brouckaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »