Oostkampse en Brugse meisjes vervullen studentenjob van hun leven tijdens de Olympische Spelen in Parijs

Eén Oostkamps en twee Brugse meisjes vervullen momenteel dé studentenjob van hun leven. Ze werken drie weken lang tijdens de Olympische Spelen in het Lotto Belgium House in Parijs.

Randstad Group stelt tijdens de Olympische Spelen in Parijs twintig jobstudenten te werk in het Lotto Belgium House in de Avenue Foch in Parijs, vlakbij de Arc de Triomphe. Drie van hen zijn West-Vlamingen, het gaat om Fé Verheyen (20) uit Oostkamp en de twee Bruggelingen Luna Samson (20) en Gilberte De Smet (24).

Taaltest

Fé Verheyen studeert momenteel Fysica en Pre-Medical Science in Utrecht. Ze werkt in de shop van het Lotto Belgium House, waar fans de officiële sportkledij van de Belgische atleten en allerlei gadgets kunnen kopen. “Vooraf moest ik een taaltest doen, om te bewijzen dat ik het Frans machtig was. Je moet beide landstalen kennen”, vertelt de jonge studente.

“Twee dagen voor de start van de Olympische Spelen heb ik mee geholpen om deze pop-up shop op te bouwen. ‘t Was supertof om die winkel te zien oprijzen. Flexibiliteit is één van de vereisten van de job, als een teamlid uitvalt moet je kunnen inspringen. We werken vijf dagen van acht uur en genieten daarna twee dagen rust. Slapen doen we in een internaat voor Belgische studenten buiten Parijs. Een uurtje sporen met het openbaar vervoer. In mijn vrije tijd heb ik al de Eiffeltoren beklommen.”

Jobstudente Fé in de shop van het Lotto Belgium House in Parijs. © gf

“Ik heb al tal van Bekende Belgen ontmoet, onder wie de wielrenners Remco Evenepoel en Wout van Aert. Maar ook tv-figuren als Ella Leyers en Karl Vannieuwkerke. Samen met mijn collega’s in de shop verzamelen we op een t-shirt zoveel mogelijk handtekeningen van celebrities! En Daan heeft opgetreden in het Lotto Belgium House! Ik doe zelf aan klimmen, dus kijk ik met grote belangstelling naar die minder gekende Olympische discipline.”

Chauffeur

Luna Samson, studente psychologie aan de VUB, is chauffeur voor de atleten: “Heb je een rijbewijs, was een van de eerste vragen tijdens het sollicitatiegesprek. Zo ja, dan word je onze driver ! Ik moet de Belgische atleten na hun prestaties in het Olympisch Dorp oppikken en naar het Lotto Belgium House én naar een hotel brengen.”

“Hoeveel keer ik al met mijn minibusje het beroemde ronde punt aan de Arc de Triomphe genomen heb, is niet meer op beide handen te tellen. Slechts één keer ben ik fout gereden. Ik gebruik Waze om mijn weg te vinden. Het helse verkeer in Parijs? Ik ben al veel gewend in Brussel!”

“Het tofste moment was toen ik de entourage van Remco Evenepoel, met bondscoach én Bruggeling Sven Vanthourenhout, mocht vervoeren. Zij vroegen of ze met mij op de foto mochten, in plaats van omgekeerd! Een leuke bende! Zelf speel ik al vijftien jaar basket, ik hoop dat de Belgian Cats zich nog kunnen herpakken na hun eerste nederlaag!”

Protocol

Gilberte Desmet, die in september afstudeert met een master in de Internationale Betrekkingen en de Diplomatie, ze moet enkel nog haar thesis afwerken, doet ietwat geheimzinnig over haar studentenjob: “Ik maak deel uit van het team dat instaat voor het protocol in het Lotto Belgium House.”

“Dat ligt enigszins in het verlengde van mijn studies. Veel details mag ik er niet over kwijt. Ik moet er mee voor zorgen dat het bezoek van hoogwaardigheidsbekleders tot in de details probleemloos verloopt. Zo moest ik Vlaams minister voor Sport Ben Weyts gaan ophalen aan het station, toen er problemen waren met de TGV.”

“Het bezoek van ministers en hun familieleden moet in goede banen geleid worden, alles dient soepel te verlopen als er een topmeeting belegd wordt. En in mijn vrije tijd had ik het geluk om een ticket te bemachtigen van de Belgian Panthers. Ik heb zelf nog hockey gespeeld bij Gantoise Gent. Enkele leden van de Belgische nationale ploeg zijn ex-ploegmakkers….”

The post Oostkampse en Brugse meisjes vervullen studentenjob van hun leven tijdens de Olympische Spelen in Parijs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oxfam Wereldwinkel Kortrijk organiseert opnieuw SWAP & Cocktails

Op zaterdag 5 oktober organiseert Oxfam Wereldwinkel Kortrijk in samenwerking met Stad Kortrijk, Howest en Maria’s corner terug een SWAP & Cocktails. Dit jaar gaat de SWAP door in de Deelfabriek in de Rijkswachtstraat, van 11 tot 17 uur. Van 16 september tot en met 28 september (en ter plaatse) kan jij jouw oude kledij binnenbrengen bij de deelnemende partners.<br

Lees meer »

Onderhandelaars nieuwe regering zijn het eens: gedaan met fiscaal cadeau tot 5.000 euro voor wie fors renoveert

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

“Het zou een teleurstelling zijn, mochten we ons opnieuw aanpassen tegen Frankrijk”: Marc Degryse wil dat Duivels uitgaan van eigen sterkte

“Tedesco heeft al een paar keer herhaald dat hij wil uitgaan van eigen sterkte. Wel, ik wil het maandagavond ook zien.” Onze huisanalist Marc Degryse pleit ervoor dat de Rode Duivels maandag in Lyon uitgaan van eigen sterkte tegen ‘Les Bleus’. “De omschakelingen worden cruciaal – zowel defensief als offensief.”

Lees meer »

Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark

Een 30-jarige man uit Kortemark heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor aanranding, verkrachting en partnergeweld. J.B. misbruikte zijn toen vijfjarige dochtertje meermaals. Het openbaar ministerie eiste twaalf jaar cel.
The post Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moedige Gisèle (72) getuigt urenlang over de 92 verkrachtingen georganiseerd door haar man: “Ik zie er solide uit, maar vanbinnen ben ik een ruïne”

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »

RHIZO Zorgkrachtschool is één van de eerste gsm-vrije scholen in Kortrijk

Je hoort het steeds vaker. Scholen leggen het smartphonegebruik van hun leerlingen aan banden. Ook RHIZO Zorgkrachtschool kiest bewust voor een gsm-vrije omgeving. “We zijn geen politiekorps en willen ook bij onze 747 leerlingen een draagvlak creëren. En dat zien we nu al”, zegt zorgcoördinator Sofie Ongenaert (49). “Er ontstaan bijvoorbeeld meer spontane interacties op de speelplaats.”
The post

Lees meer »

LIVE VUELTA. Eerste renners rollen van het startpodium, Victor Campenaerts om 16u54 aan zet: “Ik ga er vol tegenaan gaan”

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »

227 banen bedreigd bij Copeland in Welkenraedt

Bij Copeland in Welkenraedt, in de provincie Luik, staan 227 banen op de helling. De producent van compressoren heeft donderdag de intentie bekendgemaakt om de productie er stop te zetten. Daardoor staan 227 van de 316 banen op de helling.

Lees meer »

Vier arrestaties, onder wie vader van ontslagnemend Alexia Bertrand, in corruptieonderzoek naar bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

VRT-baas Frederik Delaplace maakt bleke indruk in Vlaams parlement: “Vaak zag je hem denken: ‘wat zit ik hier te doen?’”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft gisteren in de Commissie Media van het Vlaams Parlement warm en koud tegelijk geblazen. “Er is geen crisis”, zei hij over het tumult waarin de openbare omroep verkeert, maar tegelijk had hij het over “vertrouwen dat hersteld moet worden.” Hij gaf ook toe dat hij zelf beter moet communiceren. Onze journalist Sander

Lees meer »

Dode bij noodweer in Australië

Bij hevig onweer in de deelstaat Victoria in het zuidoosten van Australië is maandag een 63-jarige vrouw om het leven gekomen. 150.000 huishoudens zitten zonder stroom.

Lees meer »

Kledingketen Cassis-Paprika zal stil faillissement aanvragen en mikt op overnemer

Kledingretailgroep Cassis & Paprika blijft in woelig vaarwater zitten. Het bedrijf zal morgen/donderdag een pre-pack faillissement of ‘stil faillissement’ aanvragen bij de ondernemingsrechtbank van Waals-Brabant met het oog op een overname. Het bedrijf vond een potentiële overnemer voor 70 procent van het bedrijf. Dat vernam Belga van een vakbondsbron nadat de website L-Post het nieuws meldde. De personeelsvertegenwoordigers waren woensdag

Lees meer »