Ontdek de kunstenaars van Studio Artîlerie in The Basement van De Lovie vzw

Studio Artîlerie is het kunsteneiland van De Lovie vzw, een vrijplaats voor beleving en expressie. Het artistieke werk van de bijzondere kunstenaars kan het publiek tot en met 1 september ontdekken tijdens een tentoonstelling in The Basement.

“Voor de vierde zomer op rij, laat Studio Artîlerie het publiek graag kennismaken met het artistieke werk van bijzondere kunstenaars in The Basement. The Basement is de ruwe en onafgewerkte kelderverdieping van gebouw Waterkant op Kasteelpark De Lovie met spectaculair zicht op de vijver”, zegt Febe Debrabander van De Lovie vzw.

De Lovie vzw is een sociale organisatie actief in heel de Westhoek. Ze ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, andere beperking of verhoogde kwetsbaarheid. “Acht kunstenaars van Studio Artîlerie nemen je graag mee op hun afgelegde weg, hun afdruk, op het spoor dat hun creatieve en kunstzinnige route heeft bepaald. Kom je onderdompelen in hun authentieke verhalen en laat zelf je sporen na in The Basement.

(Lees verder onder de foto)

Het artistieke werk van de bijzondere kunstenaars van Studio Artîlerie kan het publiek tot en met 1 september ontdekken tijdens een tentoonstelling in The Basement. © gf

Zomerterras

De tentoonstelling, Krombeekseweg 82 in Poperinge, loopt tot en met 1 september en is open van 10 tot 18 uur behalve op maandag en dinsdag. De toegang is gratis. “Kasteelpark De Lovie is ook dit jaar een van de locaties van Kunstenfestival Watou. Het Zomerterras op het park wordt opnieuw uitgebaat door Goeste, restaurant & ijssalon in Poperinge, in samenwerking met personen ondersteund door De Lovie vzw. Een prachtig voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen. Je wordt verwend met lokaal en huisgemaakt lekkers.” Geschenkenwinkel Jules & Jolies volgt de openingsuren van het Zomerterras. Open tot en met 1 september van 11.30 tot 18 uur, gesloten op maandag en dinsdag.

The post Ontdek de kunstenaars van Studio Artîlerie in The Basement van De Lovie vzw is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Terug naar school, de oorlogseditie: Oekraïners getuigen

Vier miljoen Oekraïense kinderen keerden deze week terug naar de schoolbanken. Een op de vier doet dat wel via online lessen, thuis of vanuit het buitenland. Na 2,5 jaar oorlog is veiligheid ook niet meer de enige prioriteit. “Gedaan met het afsluiten van gevoelens. Er is een gigantische vraag naar psychologische hulp.”

Lees meer »

Nieuw loopevent ‘Ter Borcht on the move’ in Meulebeke

Na elf geslaagde Koeketienelopen gooit de Meulebeekse joggingclub van AV Molenland het over een andere boeg. De initiatiefnemers van dit wandel- en loopevenement komen nu met ‘Ter Borcht on the Move’. Dit vindt plaats op zondag 15 september tussen 10 en 15 uur. Het epicentrum van dit alles blijft het domein Ter Borcht.
The post Nieuw loopevent ‘Ter Borcht

Lees meer »

Zelfs VTM kan hem niet meer traceren: op zoek in Portugal naar fel omstreden Jelmont uit “B&B zoekt lief’

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Als er gasten zijn, kampeert

Lees meer »

KIJK. Lady Gaga viel spectaculair af voor rol in ‘Joker: Folie à Deux’: “Na een maand herkende ik haar niet meer”

Lady Gaga verloor in een maand tijd veel gewicht om de rol van Harley Quinn te spelen in de nieuwe film ‘Joker: Folie à Deux’. Dat verklapt haar tegenspeler Joaquin Phoenix tijdens een persconferentie op het filmfestival van Venetië. “We hebben veel danslessen moeten volgen voor deze film, waardoor we gewicht verloren”, vertelt de acteur aan de journalisten. “Wanneer ik

Lees meer »

Goud voor Daniel en Georgette

Daniel Durieux (74) is geboren in Laplaigne, een deelgemeente van Brunehaut in Henegouwen. Georgette Spileers (76) werd geboren in Doornik. Ze leerden elkaar kennen in Blandain, een deelgemeente van Doornik. Vijftig jaar geleden schoven ze de trouwringen aan elkaars vinger, en ze bouwden een nieuw leven op aan de kust. Eerst vestigden ze zich in
The post Goud voor

Lees meer »