Nieuwe Iraanse president Massoud Pezeshkian legt de eed af

De nieuwe Iraanse president Massoud Pezeshkian heeft dinsdag de eed afgelegd in het parlement. De hervormingsgezinde Pezeshkian won de presidentsverkiezingen van begin juli. Pezeshkian volgt Ebrahim Raisi op. Die kwam op 19 mei om het leven bij een helikoptercrash. 

Meer krantenkoppen in België

DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid”

In Lichtervelde stelde DURF zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. DURF is een samengaan van oppositiepartijen SOMM, N-VA, Open Vld en onafhankelijken. De lijst wil een alternatief bieden voor de huidige CD&V-meerderheid.
The post DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir van VRT had een klokkenluidersstatuut. Maar wat is dat? En kan je dan echt niet ontslagen worden?

Netmanager Lotte Vermeir , die door de VRT aan de deur werd gezet, had een klokkenluidersstatuut. Wat is dat eigenlijk? Betekent dit dat haar ontslag automatisch teruggedraaid wordt? Of kan ze een schadevergoeding eisen? “Een klokkenluider is beschermd door de wet”, zegt expert Miet Vanhegen van Acerta Consult. Maar is die bescherming absoluut?

Lees meer »

Leerlingen Zilverberschool nemen buitenklas in gebruik

Net voor de start van het nieuwe schooljaar mochten enkele leerlingen van de Zilverbergschool, samen met schepen en oud-leerling Stefaan Van Coillie, het lintje doorknippen van hun nieuwe buitenklas. Die kwam tot stand dankzij de talrijke acties van het oudercomité. “Maar het zijn vooral de ouders die deelnemen aan onze acties die dit mogelijk maken.”
The post Leerlingen Zilverberschool

Lees meer »

Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht naar nieuwe jonge kandidaten voor onze partij”

Samenplus doet voor de derde keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ardooie. “Dat een deel van onze partij naar een nieuwe politieke beweging overstapte, belet ons niet met volle overtuiging naar de kiezer te stappen en de vastberadenheid is sterker dan ooit”, zegt Kimara Goethals.
The post Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht

Lees meer »

Elton John in tranen na zien van eigen documentaire ‘Never Too Late’: “Ik wil dat iedereen me herdenkt als een geweldige vader”

In de nieuwe documentaire ‘Elton John: Never Too Late’ vertellen de makers het verhaal van de iconische zanger Elton John (77). Het belicht niet alleen de successen van zijn muzikale carrière, maar geeft ook een inkijk in zijn persoonlijke leven. Wanneer hij de documentaire zelf ziet op het filmfestival in Toronto, raakt hij ontroerd. “Ik wil dat er op mijn

Lees meer »

Jani Kazaltzis treurt nog elke dag om overleden hondje Qozmo: “Accepteren dat hij er niet meer is is erg moeilijk”

Als presentator van ‘Fboy Island’ op Streamz en met het realityprogramma ‘Jani en James doen het zelf’ op Play4 belooft het opnieuw een bruisend nieuw tv-seizoen te worden voor Jani Kazaltzis. Veel werk voor de man, maar wel een welgekomen afleiding, want privé kreeg hij deze zomer een groot verlies te verwerken. Met name Qozmo, zijn trouwe viervoeter en ook

Lees meer »

Braziliaans hooggerechtshof bevestigt blokkering X

Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft de beslissing van een van zijn rechters om het sociale netwerk X te blokkeren op het hele Braziliaanse grondgebied maandag bevestigd. Het gerechtelijke bevel is het gevolg van een aanslepende krachtmeting met X-topman Elon Musk.

Lees meer »

Extreemrechtse AfD grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen, nipt tweede in Saksen

Het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft de verkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten, die zondagavond laat bekend werden gemaakt. De extreemrechtse partij haalde 32,8 procent van de stemmen en haalt het daarmee ruim van de CDU, die het met 23,6 procent van de stemmen moet stellen. In Saksen, de andere deelstaat

Lees meer »

Slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk op auditie voor een gesprek met de paus: “Waarom moet dat opnieuw in het geniep gebeuren?”

In de aanloop naar het bezoek van de paus aan België, eind deze maand, lopen volop contacten tussen de slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk en de bisschoppen. Wie van hen de paus zal ontmoeten, is nog niet bekend. Vandaag was er een voorbereidende ontmoeting tussen de slachtoffers en de Kerk. Priester Rik Devillé, van de werkgroep Mensenrechten in

Lees meer »

Volle lijst voor Trots Op Torhout: “We trekken met een frisse wind naar de verkiezingen”

De nieuwe, onafhankelijke partij Trots Op Torhout trekt met een volledige lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen. De resterende vier plaatsen zijn ingevuld door Axelle Vandenberghe (24), Els Rogiers (48), Jürgen Naeyaert (42) en Linda Sabbe (55). Laatstgenoemde is de uitbaatster van café Au Pavillon.
The post Volle lijst voor Trots Op Torhout: “We trekken met een frisse wind naar de

Lees meer »

Victor Campenaerts, Vuelta-vlogger die nog aast op ritwinst: “Dagelijks 100.000 kijkers, niet slecht voor een zware dyslecticus”

Victor Campenaerts (32) wil in Santander herhalen, wat hem tijdens de Tour lukte in Barcelonnette: ritwinst. De aanvaller van Lotto Dstny ontvouwt exclusief zijn tactisch plan, helaas zonder Wout van Aert, maar met zijwegen via anti-inflammatoire medicatie, het onderwijsbeleid rond dyslexie, ajuinen op voetzolen en een video-opdracht met Primoz Roglic.

Lees meer »