Nessim Ben Driss (46), uitbater Marahba, wordt waarnemend burgemeester van Moorslede: “Een eer om het te mogen doen”

Omdat Ward Vergote (Visie) als burgemeester vanaf begin augustus wordt geschorst voor vijf maanden, is schepen en partijgenoot Nessim Ben Driss vanaf donderdag 1 augustus waarnemend burgemeester van Moorslede. Voor een periode van vier maanden. Begin december volgt de installatie van de nieuwe gemeenteraad. “Het is een eer om het te mogen doen”, zegt Nessim. “Ik ga proberen goed te doen voor iedereen. Ik zie mezelf als een compromisfiguur.”

Door de correctionele rechtbank in Kortrijk werd Vergote wegens belangenvermenging door de aankoop van landbouwgrond in de Millesteenstraat in Dadizele veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar. Die grond is nog altijd agrarisch gebied. Ondertussen legde minister van Binnenlands Bestuur Annelies Rutten een schorsing van de burgemeester op

De feest- en jaarmarkt traditioneel op 15 augustus wordt zijn grote vuurdoop. Het worden drukke maanden want op zondag 13 oktober zijn er dan ook nog eens de gemeenteraadsverkiezingen. “Het is al heel de legislatuur druk geweest”, relativeert Nessim het. “Het zal dus niet zoveel verschil uitmaken.”

“Er is de hoogdag in Daisel, de Omloop van Vlaanderen in Slypskapelle, de kermissen en wielerwedstrijden. Op die evenementen ben ik anders toch. Ons volgend schepencollege is op 12 augustus. We gaan dan bespreken of ik alle bevoegden neem of niet. Politie, brandweer, personeel en Midwest zijn als burgemeester de voornaamste bevoegdheden.” Nessim Ben Driss, die op Dadizeleplaats tearoom en restaurant Marhaba uitbaat, is schepen van cultuur, toerisme, bibliotheek, economie en middenstand.

“Toen Ward aan mij vroeg om waarnemend burgemeester te worden, heb ik onmiddellijk ja gezegd. Het werd besproken binnen onze fractie. Met onze lijst Visie willen we verjongen en vernieuwen, dus denk ik dat het een logische keuze is dat ik waarnemend burgemeester word.”

Sowieso komt Nessim Ben Driss tot aan de verkiezingen in the picture en is het in dat opzicht mooi meegenomen dat hij de burgemeesterssjerp zal mogen dragen. “In the picture staan, is nooit slecht”, lacht hij. “De lopende zaken gaan we proberen goed af te werken. Toen minister Rutten zich uitsprak over de schorsing was al beslist dat ik lijsttrekker van Visie zou worden.”

Ward Vergote keerde destijds Open VLD de rug toe en misschien is de sanctie vanuit Brussel nu wel een afrekening. “Dat zou kunnen”, reageert Nessim. “Volgens de minister niet, ze zegt dat ze in haar besluit een bepaald stramien moet volgen. Ik vind het raar en vraag me af of er we er iets moeten achter zoeken. Ik denk trouwens niet dat het enkel de minister is die daarover beslist.”

Ward Vergote blijft gemeenteraadslid en wordt lijstduwer van Visie. “Hij blijft aan boord bij Visie en ik vind het mooi dat Ward het schip niet verlaat”, klinkt het. “Het zou anders jammer geweest zijn voor al die mensen die Visie hebben opgebouwd tot waar we nu staan. In die twaalf jaar hebben we mooi werk geleverd.”

Nessim wacht ook de combinatie met de uitbating van zijn mooie zaak. ““We gaan dat doen lukken, niet gaan bestaat niet”, klinkt het overtuigend. “Mijn ouders en grootouders zijn ondernemers geweest. Soms is het leven moeilijk maar moeilijk gaat ook.”

Een belangrijk lopend dossier is de invulling van het Dadipark. Het doet Ward Vergote pijn dat hij zijn kindje moet afgeven. “Als schepen van Toerisme ben ik bij dat dossier betrokken”, zegt Nessim. “Ik was toch voor 95 procent van de gesprekken aanwezig.”

Ward Vergote en Nessim Den Driss zijn beiden volkse figuren. “Het is niet zo dat ik nu alles ga veranderen, de kiezer gaat beslissen”, zegt hij. “Ik sluit niet uit dat we de huidige coalitie verderzetten. We gaan de komende weken en maanden goed overleggen met iedereen. Niet alles is haalbaar of realistisch. Voor iedereen goed doen bestaat in de politiek niet.”

Hopelijk toont STERK zich nu verder een loyale coalitiepartner. Er komt voor de resterende maanden geen schepen van Visie bij en heeft STERK in het schepencollege dus de meerderheid, bijvoorbeeld wanneer er een beslissing moet worden genomen. Zoals over pakweg de aanvraag voor een omgevingsvergunning. “Het zou niet slim zijn om nu dwars te gaan liggen, zeker niet in het vooruitzicht van de verkiezingen”, zegt de waarnemend burgemeester. We hebben nu nog één gemeenteraad in september en ik verwacht geen zware dossiers op de dagorde.”

The post Nessim Ben Driss (46), uitbater Marahba, wordt waarnemend burgemeester van Moorslede: “Een eer om het te mogen doen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVESTREAM. Ontbindt Remco Evenepoel z’n duivels op heuvelachtig parcours? Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present.

Lees meer »

Longstone versterkt roro P&O Ferries naar Engeland

P&O Ferries heeft een extra schip gecharterd voor het versterken van zijn rorodiensten naar Engeland. De 209 meter lange Longstone heeft een ruim van 4.076 lijnmeter, goed voor 346 vrachteenheden. Daarmee verdubbelt de capaciteit op de route naar Tilbury nabij Londen. Dankzij deze uitbreiding en het verschuiven van schepen versterkt P&O Ferries ook zijn dienst
The post Longstone versterkt

Lees meer »

Zuster Martine is 70 jaar geprofest

Zuster Martine is 70 jaar geprofest en werd gefeliciteerd door burgemeester Alain Top, schepenen Lynn Callewaert, Kathleen Duchi, Francis Pattyn en Dominique Windels, algemeen directeur Hans Piepers en raadslid Rosanne Mestdagh.
The post Zuster Martine is 70 jaar geprofest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schade aan bovenleiding in Beernem: één spoor tussen Brugge en Aalter in gebruik

De herstellingswerkzaamheden aan de bovenleiding tussen Oostkamp en Maria-Aalter verlopen moeizamer dan verwacht. Tientallen medewerkers van Infrabel werken in ploegen de klok rond, meldt de spoorwegnetbeheerder. Maandagmiddag is een van de drie sporen al in gebruik.
The post Schade aan bovenleiding in Beernem: één spoor tussen Brugge en Aalter in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

14-jarige scholier schiet twee leerlingen en twee leerkrachten dood op school in VS: verdachte werd vorig jaar ondervraagd over dreigen met schietpartij

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag vier doden en negen gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter is opgepakt en is een 14-jarige leerling van de school. De tiener werd vorig jaar al verhoord door lokale agenten omdat hij op internet zou hebben gedreigd met een schietpartij op school, maar ontkende. De autoriteiten zagen

Lees meer »

Gemeente Heuvelland ondersteunt lokale verenigingen met zonnepanelen

Deze week werden op een aantal locaties in Heuvelland door de gemeente zonnepanelen geplaatst. “We installeerden de voorbije jaren al heel wat zonnepanelen op onze gebouwen. Zo voorzien we onze eigen diensten en de OC’s van duurzame energie”, aldus burgemeester Wieland De Meyer.
The post Gemeente Heuvelland ondersteunt lokale verenigingen met zonnepanelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elektrische bus van De Lijn vat vuur

Donderdagmiddag rond 17 uur merkte de chauffeur van een elektrische bus van vervoermaatschappij De Lijn dat zijn bus hevig begon te roken.
The post Elektrische bus van De Lijn vat vuur appeared first on KW.be.

Lees meer »