LIVE OEKRAÏNE. 300 schepen en 20.000 manschappen: Rusland start meerdaagse marineoefening

De Russische marine is een meerdaagse oefening gestart in de Noordzee, de Stille Oceaan, de Oostzee en de Kaspische Zee. Aan het manoeuvre nemen meer dan 300 schepen van de marine en meer dan 20.000 manschappen deel. Daarnaast worden ook tot 50 vliegtuigen en helikopters ingezet, aldus het Russische ministerie van Defensie.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk op auditie voor een gesprek met de paus: “Waarom moet dat opnieuw in het geniep gebeuren?”

In de aanloop naar het bezoek van de paus aan België, eind deze maand, lopen volop contacten tussen de slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk en de bisschoppen. Wie van hen de paus zal ontmoeten, is nog niet bekend. Vandaag was er een voorbereidende ontmoeting tussen de slachtoffers en de Kerk. Priester Rik Devillé, van de werkgroep Mensenrechten in

Lees meer »

Manon Verbrugghe uit Marke is de nieuwe Miss Grace Benelux ’24

Manon Verbrugghe uit Marke is de nieuwe Miss Grace Benelux ’24. Op het podium werd ze geflankeerd door Lorin Corlu uit Genk en Joy Vanmellaerts uit Oostrozebeke. Laatstgenoemde ging trouwens met een drietal awards aan de haal.
The post Manon Verbrugghe uit Marke is de nieuwe Miss Grace Benelux ’24 appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge”

“Het is fout te denken dat de Canadezen bij de bevrijding Brugge enkel via de Buffelbrug binnenkwamen”, zegt Kurt Ravyts, die samen met Jos Rondas vijf boeken schreef over Brugge tijdens WO II.
The post “Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cadeaubonnen die amper 6 maanden geldig zijn: mag dat? 

Sommige cadeaubonnen zijn maar 6 maanden geldig, anderen kan je onbeperkt inwisselen. Wat zijn de regels? Er bestaat geen wet die zegt wat er wel en niet mag, alleen dat alle voorwaarden vooraf duidelijk moeten zijn. Een handelaar mag dus zelf bepalen hoelang een cadeaubon geldig blijft en waarvoor je hem al dan niet mag gebruiken.

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse boer tovert maïsveld om in Taylor Swift-doolhof

Een Amerikaanse boer in de staat Ohio heeft zijn maïsveld omgetoverd tot een groot doolhof in het thema van Taylor Swift. Luchtbeelden tonen het prachtige doolhof met verschillende verwijzingen naar de superster. De boer maakt jaarlijks een nieuw doolhof, telkens in een ander thema. Dit jaar is die eer dus weggelegd voor de immens populaire Taylor Swift, die de wereld

Lees meer »

Herbestemming voor standbeeld van Guido Gezelle in zichtas van Guido Gezellestraat

Naar aanleiding van de heraanleg van de omgeving rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk krijgt het standbeeld van Guido Gezelle een nieuwe, prominentere plek in dezelfde omgeving. “De verplaatsingen maken deel uit van een bredere visie om via kunst in de publieke ruimte de historische en culturele betekenis van de stad te versterken”, aldus Axel Ronse, schepen van Cultuur.
The post Herbestemming

Lees meer »

Primoz Roglic stelt vierde Vueltazege veilig in afsluitende tijdrit

Geen verrassingen in de afsluitende tijdrit van de Vuelta. De eindoverwinning van Primoz Roglic kwam niet meer in gevaar. Integendeel, de Sloveen werd tweede na specialist Stefan Küng en was zo al voor de vierde keer aan het vieren in de Vuelta. Ook Ben O’Connor stelde zijn tweede plek in het eindklassement veilig.

Lees meer »

Cédric Cherain wint 64ste Omloop van Vlaanderen

De tweede seizoenshelft van het Belgisch kampioenschap rally is dit weekend op gang geschoten met de Omloop van Vlaanderen. Cédric Cherain was de enige van de titelkandidaten die foutloos bleef en zo verdiend de rally won. Daarmee ligt de titelstrijd weer open en wordt het wachten tot de laatste rally van het seizoen om te weten wie dit jaar kampioen

Lees meer »

De supernota is dood, leve de supernota

De voorzitters van de 5 partijen die na de verkiezingen van 9 juni een federale regering proberen te vormen, hebben gisteren nog eens rond de tafel gezeten. Vandaag geeft bemiddelaar Maxime Prévot, de voorzitter van Les Engagés, zijn opdracht terug, en kruipt Bart De Wever waarschijnlijk weer in de huid van de formateur. Het wordt stilaan duidelijk dat we te

Lees meer »