LIVE JUDO. Ippon! Casse stoot in de Golden Score door naar kwartfinale – Vriendin Grace: “Dit moet én zal zijn dag worden”

Matthias Casse veroverde op de Olympische Spelen in Tokio brons. In Parijs hoopt de judoka, in de categorie tot 81 kilogram, op het hoogste schavotje te staan. Slaagt hij in zijn opzet? 

Meer krantenkoppen in België

Franse wijnoogst ligt nog lager dan verwacht

De wijnoogst in Frankrijk ligt waarschijnlijk nog lager dan een maand geleden werd verwacht. Nu gaat men uit van een productie van 39,3 miljoen hectoliter, of 18 procent minder dan vorig jaar, zo maakte het Franse ministerie van Landbouw vrijdag bekend. Een maand geleden werd de oogst nog op 40 à 43 miljoen hectoliter geschat.

Lees meer »

Kevin en Jonathan Borlée zwaaien op Memorial af als atleet: “Als één van ons niet presteerde, was er altijd een ander om de familie te laten schitteren”

En toen was er nog één. Vijf jaar na hun oudere zus Olivia (38) zwaaien Kevin en Jonathan Borlée (36) over een week op de Memorial Van Damme ook officieel af als atleet. En zo blijft Dylan Borlée (31) als enige over om de familienaam op de piste hoog te houden. “Dat ik deel kon uitmaken van de Belgische atletiek

Lees meer »

’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas

Basisschool’t Klavertje kreeg bij de start van het nieuwe schooljaar een mooie groene voortuin met plaats voor spel, plezier en leren. “De natuur inspireert de leerlingen, nodigt ze uit om op ontdekking te gaan en zich uit te leven”, zegt directeur Mieke Bonte.
The post ’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas appeared first on KW.be.

Lees meer »

Collega’s uit ‘Thuis’ reageren fel op uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck: “Geen sprake van angstcultuur bij ‘Thuis’”

Het Thuishuis, het productiehuis achter de VRT 1-soap ‘Thuis’ reageert op de uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck over de angstcultuur die heerst op de set. Ook collega-acteurs Katrien De Ruysscher en Wim Stevens zijn fel voor de uitspraken van Van den Broeck: “Ik wil met klem tegenspreken dat er op de set van ‘Thuis’ een angstcultuur heerst.”

Lees meer »

Longstone versterkt roro P&O Ferries naar Engeland

P&O Ferries heeft een extra schip gecharterd voor het versterken van zijn rorodiensten naar Engeland. De 209 meter lange Longstone heeft een ruim van 4.076 lijnmeter, goed voor 346 vrachteenheden. Daarmee verdubbelt de capaciteit op de route naar Tilbury nabij Londen. Dankzij deze uitbreiding en het verschuiven van schepen versterkt P&O Ferries ook zijn dienst
The post Longstone versterkt

Lees meer »

“Hier is een half museum verdwenen”: 5 levensgrote beelden van Mechelse kunstenaars gestolen op begraafplaats

Op de stedelijke begraafplaats in Mechelen hebben koper- en bronsdieven 5 levensgrote beelden en tal van andere, kleinere versieringen gestolen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de stad Mechelen en de politie bevestigen het nieuws. In totaal zijn zo’n 50 grafzerken beschadigd. Tijdens de geplande rondleidingen langs de kunstwerken op Open Monumentendag komende zondag zal er aandacht zijn voor de

Lees meer »