LIVE JUDO. Een derde Belgische medaille? Judoka Matthias Casse strijdt zo dadelijk om het brons

Een judomedaille is nog steeds mogelijk voor Matthias Casse (27) op de Olympische Spelen. In de herkansingen klopte hij de Canadees Gauthier Drapeau met een houdgreep. En dus mag hij om 17u18 kampen om de bronzen medaille. Zijn tegenstander? De Zuid-Koraan Lee Joonhwan. Ondertussen zijn de meningen verdeeld over het controversiële verlies in de kwartfinales. 

Meer krantenkoppen in België

Economisch Huis: “Leegstand winkelpanden in Oostende blijft dalen”

De leegstand van de Oostendse handelspanden blijft dalen. Zo blijkt uit de meest recente tellingen van het Economisch Huis Oostende, uitgevoerd begin september. Met een totaal van 1.958 handelspanden in de stad zijn er momenteel 181 panden leegstaand, waarvan 17 in verbouwing zijn. “Dit brengt de leegstandsratio in de stad op slechts 9,24 procent”, luidt het.
The post Economisch

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na aanval door tieners werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die in Engeland gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, belde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem had lastiggevallen. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten

Lees meer »

14-jarige scholier schiet twee leerlingen en twee leerkrachten dood op school in VS: verdachte werd vorig jaar ondervraagd over dreigen met schietpartij

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag vier doden en negen gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter is opgepakt en is een 14-jarige leerling van de school. De tiener werd vorig jaar al verhoord door lokale agenten omdat hij op internet zou hebben gedreigd met een schietpartij op school, maar ontkende. De autoriteiten zagen

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat kan Louis Clincke in de wegrit?

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin plaatste zich later in een paralympisch record voor de finale van de 100 meter, kan hij deze voormiddag al voor nieuw eremetaal zorgen?

Lees meer »

Vzw IMLandelijk verdeelt gratis mobiele alarmsystemen: “Afschrikmiddel voor eventuele belagers”

Marleen Achtergaele (63) uit Bissegem is coördinator van de zelfhulpvereniging IMLandelijk. “We zijn een groep vrijwilligers die slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag ondersteunen. Onze gratis alarmsysteemgadgets kunnen een veiligheidsgevoel creëren bij slachtoffers, lotgenoten, de burger in het algemeen. Kortom: voor wie het nodig acht om zichzelf een geruststelling te geven.”
The post Vzw IMLandelijk verdeelt gratis mobiele alarmsystemen: “Afschrikmiddel

Lees meer »

Hoe noodzakelijk is luchtafweer voor de Antwerpse haven? “We zijn compleet onbeschermd en een vogel voor de kat”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »