Lauwe en Dadizele helemaal in de ban van wielrenster Margot Vanpachtenbeke op de Olympische Spelen

Sacré Bleu! Margot Vanpachtenbeke (25) is vertrokken richting Parijs, waar ze zondag zal deelnemen aan de olympische wielerwedstrijd. Aan het thuisfront is dan weer een heuse Margot-Mania ontstaan, met foto’s en affiches van de atlete die overal in het straatbeeld te zien zijn. “De combinatie Lauwe en Dadizele? Het is grond voor topsporters!”

Zondag starten de titanen van de weg, de wielrenners tijdens de Olympische Spelen, aan de wedstrijd van hun leven. Bij zowel de mannen als de vrouwen belooft het er nu reeds pittig aan toe te gaan. Hoewel Lotte Kopecky bij de dames de gedoodverfde favoriete is, is het vooral Margot Vanpachtenbeke die kan rekenen op de meest fervente fans. Meer nog: in zowel Lauwe als Dadizele, is ondertussen een heuse Margot-mania ontstaan.

“Het is en blijft een unieke gebeurtenis, al verdient Margot dat natuurlijk wel!” Yasmine Donckels, Margots tante, glundert van trots wanneer ze spreekt over het talent. “Jawel, talent, want dat is het ook. Je moet weten dat Margot pas 3 jaar geleden is begonnen met koersen. Maar net zoals bij alles, gaf ze haar ook hier volledig. Het zat er gewoon in, en door haar keiharde werken is het eruit gekomen.”

© GF

Ondertussen bezig aan haar eerste jaar prof bij het VolkerWessels Cyclingteam, stond Margot zelfs klaar om vorig jaar aan het wereldkampioenschap deel te nemen. “Alleen kwam ze hard ten val tijdens de Baloise Tour. Ze raakte gekwetst aan de rug en de nek en moest toen forfait geven. Voor heel wat sporters zouden dergelijke blessures meteen het einde van hun carrière betekenen, maar niet voor Margot. Ze vocht als een leeuwin en knokte zich opnieuw een weg tot aan de top. Lotte Kopecky, een goede vriendin van Margot, wilde dan absoluut dat ze mee ging richting Parijs. Haar plaats in de Olympische Spelen was dan ook verzekerd.”

Ondertussen ontstond aan het thuisfront een heuse tsunami aan supporters. Zowel in Lauwe, waar Margot opgroeide als in haar woonplaats Dadizele, zit men klaar om de wedstrijd te volgen. Honderden affiches en banners verschenen ondertussen al in het straatbeeld. “Ah ja, hoe gaat dat ook allemaal. We zijn trots op onze familie en we lieten dan ook een banner drukken. Dat werden er dan twee en dan nog meer. Ondertussen hebben we al meer dan 30 gigantische banners weten op te hangen en vonden meer dan 150 affiches hun weg naar supporters. Zowel Lauwe als Dadizele staan als één blok achter ‘hun’ Margot en we zijn er zeker van dat ze in Parijs heel wat potten zal breken. Een flink deel van de familie trekt zondag naar Parijs, in de hoop er de wedstrijd zelf te kunnen zien. De rest zal, gekluisterd aan de televisie, de koers op die manier volgen.”

The post Lauwe en Dadizele helemaal in de ban van wielrenster Margot Vanpachtenbeke op de Olympische Spelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijftigtal migranten gered op het Kanaal, twee vermisten nog niet gevonden

Een groep van een vijftigtal migranten die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerde te bereiken, is zaterdag voor de kust van het Franse plaatsje Berck gered nadat ze in de problemen waren gekomen. Een van hen was in het water gevallen en kon gered worden, twee andere vermisten konden niet gevonden worden, meldt de maritieme prefectuur.

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

9 knaloranje wegomleggingsborden op één rondpunt in Koekelare

Op een rondpunt in Koekelare staan maar liefst 9 borden die elk een wegomlegging aanduiden. Er staan op elke as van het rondpunt omleidingsborden, naar alle richtingen dus. Bovendien zijn er op de vluchtheuvels ook nog eens borden geplaatst, die elk een andere richting uitwijzen. Een wirwar aan omleidingen die bij de weggebruiker voor verwarring zorgen.

Lees meer »

Vanaf vrijdag week lang kermis in Westkerke

Het jaarlijkse kermisgebeuren start op vrijdag 6 september met Friday Night Fever. Zaterdag 7 september kan je in de kermistent smullen van ribbetjes of een vegetarisch alternatief. Daarna start de kermisfuif. Zondag 8 september is er van 8 uur tot 18 uur rommelmarkt in de wijk rond de markt. Op kermismaandag 9 september organiseert seniorenvereniging
The post Vanaf vrijdag

Lees meer »

Lore en Raf zijn straks ‘Pauselijke dienaars’ in Koning Boudewijnstadion: “Zijn mijter aannemen zou tof zijn”

Once in a lifetime. Zo mag je het wel noemen wat Heulenaars Lore Warlop en Raf Delombaerde op zondag 29 september zullen beleven. Zij werden geselecteerd om in het Koning Boudewijnstadion op het podium te staan naast paus Franciscus als misdienaars bij de eucharistieviering. Met 14 zijn ze in totaal, twee per bisdom. Lore en Raf vertegenwoordigen dus het bisdom

Lees meer »

Marc Van Peel maakt comeback en wordt lijstduwer voor CD&V in Antwerpen: “Ik geloof in de verrijzenis” 

Ereschepen in Antwerpen Marc Van Peel (CD&V) maakt zijn comeback in de politiek en komt als lijstduwer op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Na Patrick Janssens (Vooruit) en Ludo Van Campenhout (N-VA) is het de derde bekende ex-politicus die opnieuw op het Antwerpse politieke toneel verschijnt. "Ik wil opkomen voor de legitieme belangen van de stad en de haven",

Lees meer »

Circulatieplan tijdens werken Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn: “Veiligheid van de kinderen blijft de prioriteit”

Vanaf 1 september geldt er een gewijzigde verkeerssituatie in het Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn. De toegangsweg naar basisschool De Polyglot heropent in één richting: men kan van de Oudenaardseweg naar de Helstraat, maar niet meer van de Helstraat naar de Oudenaardseweg. De rijstrook wordt tijdelijk aangelegd op de parkeerstrook voor de SpieHel. “Dit doen we omdat er renovatiewerken aan de

Lees meer »

Team 8600 met negen nieuwe kandidaten naar gemeenteraadsverkiezingen

Van de 25 kandidaten waarmee Team 8600 op 13 oktober naar de Diksmuidse kiezer trekt, zitten negen nieuwelingen. Dat blijkt uit de lijst die dinsdag werd voorgesteld in de IJzerboomgaard in Diksmuide. Burgemeester Lies Laridon trekt de lijst. De jongste kandidaat is 19.
The post Team 8600 met negen nieuwe kandidaten naar gemeenteraadsverkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »