Klief neemt nieuw toestel voor mammografie in gebruik

Bij Klief in Mariakerke (Oostende) werd een nieuw toestel in gebruik genomen voor radiografie van de borst. “Daardoor kunnen we nog gedetailleerdere borstonderzoeken uitvoeren”, luidt het.

Klief (bekend als BZIO of Imbo) in Mariakerke werkt al enige tijd samen met het AZ Sint-Jan Brugge en dat resulteerde in een nieuwe aanwinst: een mammografietoestel dat toelaat om nauwkeurigere onderzoeken te doen. Daarvoor wordt een beroep gedaan op de radiologen van het AZ Sint-Jan Brugge en het AZ Sint-Lucas Brugge die ook actief zijn in het Oostendse ziekenhuis op de Zeedijk. “Er kunnen beelden in 2D en 3D gemaakt worden. Het nieuwe systeem levert beelden met een resolutie van 70 micron. Met het nieuwe toestel kunnen we ook kleinere letsels in het klierweefsel opsporen”, zo duidt dokter Katrien Gieraerts van Klief.

Minder pijnlijk

“Belangrijk daarbij is dat het toestel meerdere opnamen maakt in enkele seconden zonder extra stralingsdosis voor de patiënt. De compressieplaten van het toestel zijn ook beter gevormd waardoor het onderzoek minder pijnlijk is”, weten ook verpleegkundigen Dorine en Sharon. Directeur Nick Marlein: “Vorig jaar namen we ook al een verbeterd echotoestel in gebruik. In het nieuwe mammografietoestel werd 250.000 euro geïnvesteerd.”

Klief kijkt nu vooruit naar 2025 voor de start van de grootschalige verbouwingen.

The post Klief neemt nieuw toestel voor mammografie in gebruik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier doden en dertig gewonden bij schietpartij in Amerikaanse school

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn meerdere mensen neergeschoten. Zo berichten Amerikaanse media. Volgens nieuwszender MSNBC zijn zeker vier mensen om het leven gebracht en ongeveer dertig mensen gewond geraakt. De school heeft zo’n 1.932 leerlingen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er werd één verdachte opgepakt, volgens een verklaring van het Barrow

Lees meer »

Etterbeek haalt in één dag maximumbedrag van 1,2 miljoen euro op met uitgifte gemeentebon: “Nooit verwacht”

De Brusselse gemeente Etterbeek heeft woensdag in één dag tijd het voorziene maximumbedrag van 1,2 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van een gemeentebon. De crowdlending-campagne wordt daarom tijdelijk afgesloten zodat de nodige controles kunnen worden uitgevoerd en de transacties kunnen worden goedgekeurd. “Dat het zo’n succes is, is ook voor ons een verrassing”, zegt de schepen van Financiën.

Lees meer »

Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne

Raymond Lindebringh (82) en Mieke Nouwen (82) zijn afkomstig uit de Brusselse agglomeratie: uit de buurt Beauval of Het Voor aan de Brusselse stadsrand.
The post Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten met jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München na berichten over schietpartij: “Verdachte neergeschoten”

De hulpdiensten in de Duitse stad Munchen zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu is er minder focus op infrastructuur en maken kleinere steden écht meer kans”

Maandag heeft een Kortrijkse delegatie in Brussel het bidbook voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad van Europa 2030 ingediend. Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) zwaaide zijn team uit aan Kortrijk station. “Als het ons lukt, hoop ik dat het dossier kan loskomen van de politiek.”
The post Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu

Lees meer »