Historicus die al sinds 1984 correct voorspelt wie president wordt in VS, zegt dat het nu al zo goed als uitgemaakte zaak is

Een Amerikaans historicus die al sinds de verkiezingsoverwinning van Ronald Reagan in 1984 correct voorspelt wie de nieuwe president van de VS zal worden, heeft zijn licht laten schijnen over het duel tussen Donald Trump en Kamala Harris. Volgens Allan Lichtman is er een duidelijke favoriet en “moet er al veel mis gaan” mocht die alsnog het onderspit delven. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman met bajonet rondliep in München: mogelijk wilde hij aanslag plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

KV Kortrijk stalt Youssef Challouk bij Zulte Waregem

Youssef Challouk verdedigt dit seizoen de clubkleuren van Zulte Waregem, zo bevestigt Essevee woensdag via zijn website. De Belgische tweedeklasser huurt de aanvallende middenvelder voor een seizoen van KV Kortrijk en bedong ook een aankoopoptie.
The post KV Kortrijk stalt Youssef Challouk bij Zulte Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerfestijn van Sint-Leo Scoutsharmonie

Het was zondag een geslaagde editie van het Zomerfestijn van de Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo. De dag startte met een aperitiefconcert in de tuin achter hun lokaal De Kluis in de Jacobinessenstraat in Brugge. Er was heel wat volk voor het concert, maar ook voor de barbecue achteraf. De organisatoren dankten de dirigenten, de muzikanten en
The post Zomerfestijn van

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

Uitstel, maar geen afstel

Volgende week woensdag vindt in Limburg het Europees kampioenschap tijdrijden plaats. De Belgische usual suspects – en garanties op medailles – Remco Evenepoel en Wout van Aert gaven verstek. Wel van de partij voor ons land: Victor Campenaerts en onze eigenste Yves Lampaert. Hun kansen op eremetaal zijn allerminst onbestaande. Zeker omdat met Joshua Tarling
The post Uitstel, maar

Lees meer »

Mini Cooper van uitbaatster krantenwinkel De Courant in Geluwe gestolen

Dinsdagnacht werd de Mini Cooper van Romina Deschamps gestolen aan haar huis in de Ieperstraat in Geluwe. Romina is de uitbaatster van krantenwinkel De Courant op de hoek van de Derde Lansiersstraat en Beselarestraat in Geluwe, in combinatie met een job als zelfstandige thuisverpleegkundige.
The post Mini Cooper van uitbaatster krantenwinkel De Courant in Geluwe gestolen appeared first on

Lees meer »

Victor Campenaerts, Vuelta-vlogger die nog aast op ritwinst: “Dagelijks 100.000 kijkers, niet slecht voor een zware dyslecticus”

Victor Campenaerts (32) wil in Santander herhalen, wat hem tijdens de Tour lukte in Barcelonnette: ritwinst. De aanvaller van Lotto Dstny ontvouwt exclusief zijn tactisch plan, helaas zonder Wout van Aert, maar met zijwegen via anti-inflammatoire medicatie, het onderwijsbeleid rond dyslexie, ajuinen op voetzolen en een video-opdracht met Primoz Roglic.

Lees meer »

Het begon in zijn discotheek: ‘koning van de transfers’ Jorge Mendes heeft Ronaldo niet meer nodig om miljoenen te verdienen

Een octopus slaat weer toe. De transfermarkt is vier maanden gesloten, maar Jorge Mendes (58) beraamt al zijn volgende grote slag. De Portugese supermakelaar heeft Cristiano Ronaldo niet meer nodig om miljoenen te verdienen bij PSG, Manchester United, Chelsea of in de Saudi Pro League. Zelfs in het vrouwenvoetbal wil zijn firma geschiedenis schrijven door van Ballon d’Or-winnares Aitana Bonmatí

Lees meer »