EU veroordeelt “buitensporig geweld” tegen studentenprotesten in Bangladesh

EU-buitenlandchef Josep Borrell heeft dinsdag in een verklaring het “gebruik van buitensporig” geweld tegen demonstranten in Bangladesh veroordeeld. Bij de studentenprotesten zijn al minstens 206 mensen om het leven gekomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe parking in centrum Heist moet parkeerprobleem mee helpen oplossen

In Knokke-Heist is er een nieuwe parking gecreëerd in het centrum van deelgemeente Heist. Het gaat om een proefproject omdat het gemeentebestuur beseft dat parkeren in de kustgemeente – zeker in de zomermaanden – een hele uitdaging is.
The post Nieuwe parking in centrum Heist moet parkeerprobleem mee helpen oplossen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw directieteam voor De Kreke en De Linde

De twee gemeentescholen in Kortemark en Zarren beginnen het nieuwe schooljaar met een nieuw directieteam. Directeur Johan De Cock nam afscheid van de school en waagt zich aan een andere succesvolle uitdaging in een nieuwe school. Er moest een nieuwe directeur komen en De Cock wordt vervangen door Jeroen Tolpe en Sarah Buyse, die voortaan
The post Nieuw directieteam

Lees meer »

Ondanks groot risico op kanker: 25 jaar na verbod worden nog steeds spullen met asbest verkocht

Er worden nog altijd asbesthoudende producten verkocht, ook al is dat al 25 jaar verboden wegens het verhoogde risico op kanker. Dat ontdekte VRT NWS. Op tweedehandssites maar evengoed in fysieke winkels vind je allerhande spullen terug die uit de gevaarlijke stof zijn vervaardigd: van een tuinstoel over bloembakken tot een hondenhok in asbestcement, je kan het zo gek niet

Lees meer »

Tennisvelden aan Stella Maris kapel in Zeebrugge zijn omgevormd tot petanque terreinen

Het Brugs stadsbestuur heeft de petanquevereniging Stella Maris uit Zeebrugge de toestemming verleend om de weinig gebruikte tennisvelden tijdelijk te gebruiken als petanque terreinen. Stadsmedewerkers hebben de nodige aanpassingswerken uitgevoerd. Zo kan de club een petanque tornooi organiseren en een jeugdafdeling oprichten.
The post Tennisvelden aan Stella Maris kapel in Zeebrugge zijn omgevormd tot petanque terreinen appeared first on

Lees meer »

Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht naar nieuwe jonge kandidaten voor onze partij”

Samenplus doet voor de derde keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ardooie. “Dat een deel van onze partij naar een nieuwe politieke beweging overstapte, belet ons niet met volle overtuiging naar de kiezer te stappen en de vastberadenheid is sterker dan ooit”, zegt Kimara Goethals.
The post Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht

Lees meer »

Politieverhoren over incident-Joost Klein op Songfestival gelekt: “Cameravrouw eiste 600 euro schadevergoeding”

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7.000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’, die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein werd door het incident uit de finale geweerd. Het onderzoek van de Zweedse Openbaar Ministerie naar Joost Klein is intussen

Lees meer »

Wonderlijke Duitse dagen

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Wonderlijke Duitse dagen appeared first on KW.be.

Lees meer »