Eerste slachtoffertje van mesaanval tijdens Taylor Swift-dansles krijgt gezicht: ouders Alice Aguiar (9) “ontroostbaar”

Eén van de slachtoffertjes van de mesaanval in een dansschool in het Engelse Southport heeft een gezicht gekregen. Het gaat volgens Britse media om Alice Aguiar (9). Ze overleed vanmorgen aan haar verwondingen. Volgens een tante van het meisje zijn haar ouders “ontroostbaar”. In totaal zijn drie kinderen gestorven als gevolg van de steekpartij. 

Meer krantenkoppen in België

Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren

Op zondag 8 september vindt de 36ste editie plaats van het grootste culturele ééndagsevenement in Vlaanderen: Open Monumentendag. Wie de uitzonderlijke rondleidingen in het eeuwenoude Onze-Lieve-Vrouwehospitaal in juni gemist heeft, krijgt komende zondag van 10 tot 17 uur een nieuwe kans.
The post Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

The Fighting Company organiseert boksgala in Dudzele

Bruggeling Wim Lambert, al twintig jaar actief in de bokswereld, hield op 5 augustus The Fighting Company vzw boven de doopvont. Tijd om zelf de stuurknuppel vast te houden en er meteen in te vliegen. De start werd alvast niet gemist, want de trainingen in Sport Vlaanderen lokken volk en in februari volgend jaar staat er een boksgala op het

Lees meer »

Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme”

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september organiseert de Heemkring Oostkamp een aantal geleide wandelingen in het kasteeldomein De Woesten in Waardamme.
The post Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE FLANDERS DARTS TROPHY. Price en Van Gerwen verrassend naar huis, pijnlijke uitschakeling voor De Decker

Op de tweede dag van de Flanders Darts Trophy – het tiende toernooi van de European Tour – wordt het Belgische publiek verwend met heel wat topaffiches. Price en Van Gerwen werden verrassend uitgeschakeld, wereldkampioen Humphries stootte wel door. Littler moet nog in actie komen. Mike De Decker – de enige Belg in de tweede ronde – verloor van Ross

Lees meer »

Pittemse Jeugdraad zet nieuw werkjaar in met ‘Startember’

Op vrijdag 6 september organiseert de Jeugdraad in en rond zaal De Magneet de tweede editie van ‘Startember’. Voor dit evenement slaan alle jeugdverenigingen de handen in elkaar met als doel een leuke namiddag en avond te bezorgen aan de kinderen, jongeren en volwassenen van Pittem en Egem.
The post Pittemse Jeugdraad zet nieuw werkjaar in met ‘Startember’ appeared

Lees meer »

Na meer dan acht maanden staan woningen uit ‘Huis gemaakt’ eindelijk te koop: “Het resultaat mag er écht zijn”

Het heeft ruim acht maanden geduurd, maar de panden van de twee verliezende koppels uit het VTM-programma ‘Huis gemaakt’ staan eindelijk te koop. Vanaf vandaag kan iedereen een bod uitbrengen en op 14 september wordt er een exclusieve kijkdag georganiseerd voor alle geïnteresseerden. Wij kregen nu al een rondleiding in beide woningen en vroegen de makelaar waarom het zó lang

Lees meer »

VRT-baas Frederik Delaplace maakt bleke indruk in Vlaams parlement: “Vaak zag je hem denken: ‘wat zit ik hier te doen?’”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft gisteren in de Commissie Media van het Vlaams Parlement warm en koud tegelijk geblazen. “Er is geen crisis”, zei hij over het tumult waarin de openbare omroep verkeert, maar tegelijk had hij het over “vertrouwen dat hersteld moet worden.” Hij gaf ook toe dat hij zelf beter moet communiceren. Onze journalist Sander

Lees meer »