“Een stille, verlegen jongen”: wat dreef tiener (17) tot moordende tocht tijdens danskamp?

Een “introvert” die “zelden buiten kwam”. Dat vertellen buurtbewoners in de Britse kranten over de 17-jarige die drie kinderen doodde tijdens een steekpartij op een danskamp. “Zijn ouders hadden het moeilijk om hier hun leven op te bouwen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Aaron en Orily vieren tien jaar Pizza Borsalino tijdens Tinekesfeesten: “Ze verklaarden ons gek… maar we blijven groeien”

Pizzeria Borsalino in Heule bestaat tien jaar. Dit willen de uitbaters Aaron Santy (33) en Orily Neve (29) op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vieren met twee dagen feest op de Tinekesfeesten. Waarom nu? “Toen we onze zaak openden tijdens de Tinekesfeesten, verklaarden ze ons gek. Tien jaar later zijn we nog bezig en groeit onze zaak gestaag”, zegt

Lees meer »

Huurmarkt Vlaanderen en Brussel vertraagt enorm door gebrek aan aanbod: “35 procent minder huurcontracten in Vlaanderen”

In het voorjaar van 2024 zijn amper 20.600 nieuwe huurcontracten afgesloten in Vlaanderen. Dat is 35 procent minder in vergelijking met het voorjaar van 2023, toen er 29.100 huurcontracten werden afgesloten. De huurmarkt vertraagt aanzienlijk door een gebrek aan aanbod. Dat blijkt uit de Huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: “Beslissing was hard, maar ze was nodig en onvermijdelijk”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

Vader onder invloed (32) riskeert één jaar cel nadat hij moeder rammeling geeft voor ogen van zoontje

Een 32-jarige man uit Diksmuide riskeert een celstraf van één jaar, eventueel met uitstel onder voorwaarden, nadat hij zijn intussen ex-vriendin een stevige rammeling gaf op straat. Dat gebeurde voor de ogen van hun zoontje, die op de achterbank van de wagen zat. Een getuige belde de politie waarna K.F. ingerekend werd.
The post Vader onder invloed (32) riskeert

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Zilver! Ewoud Vromant rijdt fantastische tijdrit, maar botst opnieuw op Fransman Léauté

Ewoud Vromant (40) heeft een tweede medaille gepakt op de Paralympische Spelen. Na het zilver in de achtervolging op de piste legde hij ook in de tijdrit beslag op de tweede plaats. Opnieuw hield de Fransman Alexandre Léauté hem van het allerhoogste. De medailleteller van ons land staat inmiddels op vier. Vandaag komen er nog heel wat medaillekandidaten in actie.

Lees meer »