“De ‘supernota’ van De Wever dreigt veel heilige huisjes te slopen”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de ‘supernota’ van formateur De Wever (N-VA) heel wat heilige huisjes dreigt te slopen, al moet die nog langs de onderhandelingstafel passeren. “Maar te veel water bij de wijn zou ongezellige herinneringen aan Vivaldi kunnen oproepen.” 

Meer krantenkoppen in België

Vlamingen over leven op een palmboom in Dubai: “Ik betaal hier evenveel huur als voor mijn vorig appartement in een minder chique buurt”

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

Juliaan Laverge op zijn gemak bij FC Gullegem: “Ik speel weer in mijn achtertuin”

FC Gullegem opende het nieuwe seizoen met een 0-0-gelijkspel op Dikkelvenne. Zondag aan huis tegen het Oost-Vlaamse Voorde-Appelterre hopen de rood-witten hun trouwe supporters op een eerste overwinning te vergasten. “Dat moet kunnen”, kruist doelman Juliaan Laverge de vingers.
The post Juliaan Laverge op zijn gemak bij FC Gullegem: “Ik speel weer in mijn achtertuin” appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen op school vaak niet naar het grote toilet durven. Slecht voor de gezondheid, maar de reden kunnen we begrijpen…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks het WK voor junioren in Zürich?

Louic Boussemaere vierde vorige week zijn 18de verjaardag. De tweedejaarsjunior uit Diksmuide rijdt voor het jeugdteam van Decathlon AG2R La Mondiale en maakt deel uit van het klimproject van Belgian Cycling. “Ik heb dit seizoen opnieuw een stap vooruit gezet”, vertelt hij.
The post “We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks

Lees meer »

Marc Van Peel maakt comeback en wordt lijstduwer voor CD&V in Antwerpen: “Ik geloof in de verrijzenis” 

Ereschepen in Antwerpen Marc Van Peel (CD&V) maakt zijn comeback in de politiek en komt als lijstduwer op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Na Patrick Janssens (Vooruit) en Ludo Van Campenhout (N-VA) is het de derde bekende ex-politicus die opnieuw op het Antwerpse politieke toneel verschijnt. "Ik wil opkomen voor de legitieme belangen van de stad en de haven",

Lees meer »

Wekelijks tot 70 kilometer lopen, en toch één keer per week groot pak friet met satékruiden: zo viel Ian Thomas 30 kilo af

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »