“De Seine is een veredelde riool. Wat een antireclame voor Parijs”: Marc Herremans ziet farce rond triatlon met lede ogen aan

Wat! Een! Soap! Vervuild Seine-water, nachtelijke annulaties, plannen voor een duatlon-alternatief: de triatlonsport gaat op de Olympische Spelen ongewild zwaar door het stof. Ex-topatleet en Marten Van Riels voormalige coach Marc Herremans ziet het met lede ogen aan. Maar heeft ook een duidelijke boodschap voor al wie er het hart van in is. 

Meer krantenkoppen in België

Audélia uit ‘Kotmadam Sarafian’ deelde meteen haar grootste geheim met medestudenten: “Iedereen reageerde gelukkig positief”

In ‘Kotmadam Sarafian’ ontfermt Barbara Sarafian (56) zich tien maanden lang over zeven studenten in Gent. Eén van hen is trans vrouw Audélia (23). “Omdat we nog zo lang samen onder één dak gingen leven, vond ik het beter om geen geheim te maken van mijn transitie”, vertelt de jonge studente moedig. In dit gesprek met HLN vertelt ze hoe

Lees meer »

KIJK LIVE. Magnier steekt tweede etappezege op zak, kijk als HLN-abonnee LIVE naar de nabeschouwing van de vierde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die eindigt op 8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen,

Lees meer »

Vlimmeren rouwt om Bart (42), die overleed na crash tegen aanhangwagen: “Hier verwacht je geen ongevallen met zware afloop”

In het dorpscentrum van Vlimmeren (Beerse) wordt met verslagenheid gereageerd op het verkeersongeval waarbij zaterdagavond de 42-jarige motorrijder Bart J. uit Wechelderzande (Lille) om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de Hoogstraat, vlak bij het parochiecentrum waar een eetfestijn plaatsvond. “Dat de sfeer de hele avond zeer bedrukt was, hoef ik je niet te vertellen.”

Lees meer »

Mexicaans Hooggerechtshof staakt tegen justitiehervorming

Het Hooggerechtshof van Mexico heeft zich aangesloten bij het protest tegen een geplande justitiehervorming in het Noord-Amerikaanse land. Met acht stemmen tegen drie beslisten de rechters om hun werkzaamheden deze week op te schorten, luidt het dinsdag in een officiële mededeling.

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed, hoopte in de rechtszaal wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket. “Hij heeft nul schuldinzicht.” De mama van Hannelore sprak de doodrijder van haar dochter toe in een emotionele brief: “Wij zijn opnieuw teleurgesteld.”

Lees meer »

Stad Brussel komt tussen in kosten voor hondentraining

De stad Brussel lanceert een premie voor hondenbaasjes waarmee ze voor een stuk wil tussenkomen in de kosten voor de opvoeding van het dier. Uitgangspunt is dat een hondentraining de samenleving ten goede komt, doordat mens en hond leren om de ruimte te delen en onze gemeenschappelijke regels te respecteren.

Lees meer »