Dak van voormalig hotel-restaurant stort gedeeltelijk in

Op de Grote Markt in Menen is het dak van het voormalige hotel-restaurant De Sterre deels ingestort. Vooral aan de achterkant is veel schade. Aannemers en dakwerkers zijn aan de slag om de restanten van het dak te verwijderen.

Rond 16.30 uur dinsdagnamiddag kreeg de brandweer de melding binnen dat er instortingsgevaar was bij de bekende horecazaak. Tot twee jaar geleden was De Sterre nog een bloeiend restaurant maar sinds de toenmalige uitbaatster met pensioen ging, staat de zaak leeg. De Sterre is inmiddels verkocht en wordt gerenoveerd. Daarbij stond ook de vernieuwing van het dak gepland.

Plots donderden dinsdag echter enkele stenen naar beneden. Vanop de Grote Markt was te zien hoe het dak van De Sterre vervaarlijk doorboog. Aan de achterkant van het gebouw stortten het dak en de bovenverdieping deels in. De brandweer snelde ter plaatse en sloot uit voorzorg de omgeving af. Met behulp van een ladderwagen werd de stabiliteit van het gebouw gecontroleerd.

“Ook de aannemer van het gebouw kwam ter plaatse om de situatie grondig te onderzoeken”, zegt plaatsvervangend burgemeester Patrick Roose (Vooruit). “Voor woensdag wordt er warmteonweer voorspeld, we willen er dus zeker van zijn dat er geen verder instortingsgevaar is. Tot die tijd blijft de straat plaatselijk afgesloten en is er een omleiding. Niemand was aanwezig toen het dak instortte, er zijn dus geen gewonden gevallen.”

Na de controle door de brandweer en enkele aannemers, werd beslist om het dak van het gebouw meteen verder af te breken. “Het is duidelijk te zien dat het gebouw nog onder spanning staat”, zegt politiecommissaris Stefaan Vannieuwenhuyse. “In de gevel zijn scheuren te zien en ook een deel van de bovenste verdieping is ingestort.”

“We hebben daarom meerdere aannemers en een containerbedrijf laten aanrukken. Dakwerkers zullen vanavond nog de nodige afbraakwerken doen. Deze werken gaan gepaard met enig risico maar het is aan de aannemers om dit in te schatten. In de gebouwen links en rechts van de horecazaak was toevallig niemand aanwezig en voorlopig mag daar ook niemand binnen tot het gevaar geweken is. Dit zal wellicht nog niet voor vanavond zijn. Intussen blijft de Ieperstraat ook plaatselijk afgesloten.”

Ook woning achter De Sterre raakte licht beschadigd door vallende brokstukken, al zou er voor de bewoners daar geen gevaar zijn.

The post Dak van voormalig hotel-restaurant stort gedeeltelijk in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wisselvallig en warm

Vandaag, na wat ochtendnevel, wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag komen er buien, mogelijk plaatselijk ook onweer. Tussen de buien komen ook droge periodes voor met opklaringen; op sommige plaatsen blijft het doorlopend droog. Bij een tot matig aanspannende zuidwestenwind wordt nog warme lucht aangevoerd, die temperaturen tot 27 graden brengt. Vanavond vallen nog enkele buien, hier

Lees meer »

Steeds meer kinderen op wachtlijst voor crisishulp: “Gedwongen opnames in de psychiatrie zijn soms enige optie”

Het aantal kinderen en jongeren dat niet meteen kan geholpen worden met een nochtans dringende vraag naar crisishulp zit in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Opgroeien. Ook in West-Vlaanderen is de nood bijzonder hoog, zegt coördinator Cedric Kemseke van WINGG, het West-Vlaams netwerk voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. “Men grijpt nu zelfs steeds meer naar gedwongen

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo werd zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Vijfde buurtfeest bij de bewoners van De Paulientjes

De bewoners van residentie De Paulientjes in de Ieperstraat in Menen verzamelden zich op zaterdag 31 augustus voor een heus buurtfeest. Al voor de vijfde maal schoven een 40-tal buren aan één lange feesttafel aan voor een verfrissend drankje en lekkere gevulde broodjes. Bewoner Gerard Egels, een van de bezielers van het feest, was zeer
The post Vijfde buurtfeest

Lees meer »

10 topwandelingen in Nationaal Park Hoge Kempen krijgen Europees keurmerk ‘Leading Quality Trail’

10 dagwandelingen in het Nationaal Park Hoge Kempen krijgen begin oktober het Europese kwaliteitslabel ‘Leading Quality Trail – best of Europe’. Het is de European Ramblers Association die de wandelingen beoordeelt. Die organisatie heeft eerder ook al de National Park Trail, een langeafstandswandeling van 110 kilometer in het Nationaal Park Hoge Kempen, het Europees keurmerk gegeven.

Lees meer »