Chipfabriek BelGaN in Oudenaarde vraagt faillissement aan, 440 jobs op de helling: “Dit hadden we voelen aankomen”

Het bedrijf BelGaN in Oudenaarde, producent van silicium en galliumnitride halfgeleiderchips, heeft dinsdagochtend het faillissement aangevraagd. Dat werd op een bijzondere ondernemingsraad meegedeeld. In de namiddag werd het personeel geïnformeerd. In BelGaN werken 440 personeelsleden. Voor hen komt het nieuws niet echt als een verrassing: “Dit hadden we voelen aankomen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Jonge twintiger terecht voor bezit en verkoop ketamine en cannabis: “Grootmoeder en moeder belden zelf de politie”

Niettegenstaande hij al sinds zijn zestiende verslaafd is aan ketamine, was het toch voor het eerst dat een 22-jarige jongeman uit Roeselare zich voor de rechtbank moest verantwoorden voor bezit en verkoop. Op bepaalde ogenblikken kwamen de meldingen van zijn overdadig gebruik uit onverwachte hoeken…
The post Jonge twintiger terecht voor bezit en verkoop ketamine en cannabis: “Grootmoeder en

Lees meer »

129 doden bij ontsnappingspoging in grootste gevangenis van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn bij een poging tot uitbraak in de grootste gevangenis van het land 129 gedetineerden omgekomen. Dat melden de Congolese autoriteiten dinsdag in een officiële balans. Er raakten naar verluidt ook 59 mensen gewond. Verschillende gebouwen, waaronder de griffie, ziekenboeg en voedseldepots, zouden verwoest zijn door een brand.

Lees meer »

“Ik ben te fier om naar de RVA te stappen” : voetbalcoach Yves Vanderhaeghe zit al tien maanden werkloos thuis

KV Oostende naar Europees voetbal geleid, AA Gent van de kelder naar een Europees ticket gesleurd, eerst KV Kortrijk en dan Cercle Brugge gered… Yves Vanderhaeghe heeft in zijn 16 jaar als trainer wat neergezet. Maar sinds zijn ontslag bij het Saoedi-Arabische Al-Faisaly zit de Roeselarenaar, nog steeds maar 54, werkloos thuis. “Ik keek al eens voor mijn pensioen. Heb

Lees meer »

Chantal (61) gaat met pensioen na bijna 44 jaar bij één en dezelfde werkgever: “Mijn geheim? Je werk graag doen”

Het is een zeldzaamheid geworden: mensen die hun hele leven lang bij één en dezelfde werkgever actief zijn. En toch. Chantal Sinnesael trekt na 43 jaar en elf maanden de deur achter zich dicht bij De Waal Solid Foundations, een firma gevestigd in Oostende en Lokeren, en gespecialiseerd in funderingen. Speciaal voor haar afscheid mocht ze voor het eerst (!)

Lees meer »

Dood van Cloé (28) in Thailand komt hard aan in Holsbeek: “Ik hoorde haar enkele weken geleden nog, ze leek zo gelukkig”

De Belgische vrouw die zaterdagochtend dood werd teruggevonden in het noorden van Thailand, is de 28-jarige Cloé Ferrari, afkomstig uit Holsbeek. Ze woonde sinds een tiental maanden met haar vriend in de provincie Mae Hong Son in Thailand en gaf daar yogalessen. “Ik hoorde haar een paar weken geleden nog, ze leek zo gelukkig”, klinkt het bij een vriendin.

Lees meer »

Motorrijder omgekomen bij verkeersongeval in Beerse

In Vlimmeren, een deelgemeente van Beerse in de Antwerpse Kempen, is een 42-jarige motorrijder om het leven gekomen. Het is onduidelijk hoe hij ten val kwam, wellicht zijn er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Dat bevestigt de lokale politie. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat is niet meer gelukt.

Lees meer »

KIJK. “Mijn tijd? I don’t care, ik heb gewonnen”: polsstokspringer Mondo Duplantis wint gehypet duel van hordeloper Warholm op 100m

Mondo boven. In een fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, heeft de Zweedse polsstokspringer Duplantis (24) nogmaals zijn uitzonderlijke klasse getoond. De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het in een straffe tijd van 10.37. De aanleiding van het ludieke duel in Zürich, aan de vooravond van de Diamond

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München na berichten over schietpartij: “Verdachte neergeschoten”

De hulpdiensten in de Duitse stad Munchen zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

De eerste levering van vaccins tegen mpox wordt donderdag verwacht in de Democratische Republiek Congo. Het land dat momenteel het meest is getroffen door het virus zou dan bijna 100.000 doses krijgen. Dat meldt de directeur van het agentschap voor volksgezondheid (Africa CDC) van de Afrikaanse Unie woensdag.

Lees meer »

Blinken maandag naar Londen om over Midden-Oosten en Oekraïne te praten – Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

“We willen vaste waarde worden in de linkerkolom”: Basket Blankenberge opent competitie in De Sportdoze

Het zal raar aanvoelen, geen basketbal meer in d’Hoogploate in Blankenberge, maar in De Sportdoze. Voor One-coach Pieter De Rycker primeert echter het sportieve. Na het seizoen van de omschakeling naar de jeugd volgt nu het seizoen van de bevestiging. Starten doen ze meteen met een derby: promovendus Avanti Brugge Two komt op bezoek.
The post “We willen vaste

Lees meer »

Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong

Voor de leraren en de leerlingen van basisschool De Zessprong in Sint-Andries wordt het de eerste maanden van het nieuwe schooljaar opnieuw wat wennen. Voor het tweede jaar op rij staat immers een nieuwe directeur aan het hoofd van de school.
The post Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elektrische bus van De Lijn vat vuur

Donderdagmiddag rond 17 uur merkte de chauffeur van een elektrische bus van vervoermaatschappij De Lijn dat zijn bus hevig begon te roken.
The post Elektrische bus van De Lijn vat vuur appeared first on KW.be.

Lees meer »