Blussen brandhaard Gentse haven duurt langer dan gedacht: “Nog hele dag rook- en geurhinder mogelijk”

Ook vandaag zal er nog rook- en geurhinder zijn in de regio Gent en Meetjesland, door een brand van dit weekend in de Gentse haven. De brandweer is nog volop bezig met het blussen van een smeulende hoop houtschilfers bij een goederenbedrijf in de haven. Dat duurt langer dan gedacht. "Vannacht was er een heropflakkering van het vuur", zegt de brandweer. 

Meer krantenkoppen in België

Acht doden na instorting gebouw in noorden van India

Reddingswerkers hebben in de Indiase stad Lucknow, in het noorden van India, acht lichamen vanonder het puin van een ingestort gebouw gehaald. Dat melden Indiase media. Het drie verdiepingen tellende gebouw werd door verschillende bedrijfjes gebruikt als opslagplaats en garage, en stortte zaterdagnamiddag in.

Lees meer »

Trialclub klaar voor weekend vol rijplezier in Lichtervelde: “Iedereen mag komen oefenen”

De trialclub in Lichtervelde, TSCL, maakt zich klaar voor een weekend rijplezier op hun parcours langs de Fonteinestraat 19 in Lichtervelde. “Het terrein ligt er prima bij,” zegt voorzitter Geert Carpentier, “al mag het nog een beetje regenen om het wat zachter te maken.”
The post Trialclub klaar voor weekend vol rijplezier in Lichtervelde: “Iedereen mag komen oefenen” appeared

Lees meer »

Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen”

Met Hussain Khan Shafqat heeft het Vlaams Belang een opmerkelijk figuur op zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge staan: een Pakistaan, die zelf zijn land ontvluchtte, en in de Refuge uitgeprocedeerde asielzoekers overtuigt om terug te keren.
The post Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wel choco, geen dierlijke producten: Ferrero lanceert veganistische Nutella in België

Ferrero lanceert morgen een veganistische versie van Nutella in België, Frankrijk en Italië. Zo wil de Italiaanse producent van chocolade en zoetwaren de groeiende vraag naar plantaardige producten beantwoorden. “Al 60 jaar beginnen miljoenen mensen over de hele wereld hun dag met een ontbijt met Nutella. We zijn verheugd om nog meer mensen te verwelkomen met Nutella Plant-Based”, zegt de

Lees meer »

Actie terug naar school van Huis van het Kind

De scholen namen op 2 september een rollende start in het thema van de Olympische Spelen. Jaarlijks zorgt het Huis van het Kind voor een leuke gadget en dit jaar is dat de jojo. Op de eerste schooldag kreeg elk kind een jojo. Daarmee kunnen de drie basisscholen meedingen naar een gouden, zilveren of bronzen
The post Actie terug

Lees meer »