Benjamin is letterlijk benjamin op Lijst Burgemeester

Deze week stellen we het laatste nieuwe gezicht van Lijst Burgemeester voor: Benjamin Derudder (26), bachelor grafische en digitale media, betrokken Houtavenaar en begaan met het jeugdwerk in de gemeente. “Het fijne aan LB, is dat er verschillende generaties op de lijst staan.”

Benjamin Derudder is onverwacht het laatste interview met een nieuwe kandidaat geworden. “Beau Millecam heeft een uitdagende en veeleisende functie op zijn werk, die uiteindelijk toch moeilijk te combineren bleek met het politieke engagement. Daarom liet hij weten dat hij met pijn in het hart besloten heeft om uiteindelijk geen kandidaat te zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen. Gemeenteraadslid Eddy Goethals heeft gelukkig toegezegd om met ons mee naar de kiezer te trekken op 13 oktober”, zegt schepen Noël Delaere.

Benjamin Derudder is met zijn 26 lentes ook daadwerkelijk de benjamin van de groep. Van zijn 15 jaar al zit hij bij speelpleinwerking De Ploeters. “Benjamin is iemand die goed kan luisteren, maar ook zijn gedacht durft te zeggen. Hij is al jaren actief bij de KLJ en gaf de jeugdraad mee zijn nieuwe elan. ’t Zijn zulke mensen die we nodig hebben in de plaatselijke politiek. Benjamin vertegenwoordigt echter niet alleen onze jeugd, hij is ook een heel betrokken Houtavenaar. Net zoals we het belangrijk vinden dat elke deelgemeente haar eigenheid kan bewaren, vonden we het essentieel om van elke deelgemeente iemand op de lijst te hebben”, klinkt het.

Toffe bende

Benjamin volgde een bachelor grafische en digitale media aan de Arteveldehogeschool in Gent. “De vraag om in de politiek te stappen kwam voor mij toch wel als een verrassing. Vanuit mezelf zou ik die stap op dit moment niet gezet hebben”, zegt Benjamin zelf. “Ik heb het dus eerst even moeten laten bezinken. Maar als ik iets voor mijn gemeente kan betekenen, waarom niet… Ik heb ook recent besloten om een stapje terug te zetten bij de KLJ, waardoor er ruimte vrijkomt voor een nieuwe uitdaging. Het fijne aan LB is dat er verschillende generaties op de lijst staan. ’t Is een toffe bende, er wordt veel gelachen. Het feit dat er voor het eerst in vele jaren meerdere lijsten opkomen in onze gemeente, toont mijns inziens trouwens wel aan dat er toch ook ergens onvrede moet bestaan onder de Zuienkerkenaars. Zelf voel ik een gezonde spanning om eraan te beginnen en ik zal er ook vast wel op aangesproken worden, nu het in de krant staat. (lacht) Maar ik wil er tweehonderd procent voor gaan.”

De volledige lijst: Noël Delaere, Annelies Dewulf, Geert Quintens, Christine Schouteeten-Jonckheere, Benjamin Derudder, Lindsey De Meulenaere, Johan Vervaeke, Chantal Van Wulpen, Eddy Goethals, Sarah Slembrouck en Wim Cools.

The post Benjamin is letterlijk benjamin op Lijst Burgemeester is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »

Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de kijker via ‘Zee van Smaak’

Met de nieuwe editie van ‘Zee van Smaak’ zet het provinciebedrijf Westtoer de schijnwerpers op de lokale producten uit de Noordzee. Van 15 september tot 15 oktober presenteren 88 kustchefs het beste uit de Noordzee. Dit jaar staat de noordzeegarnaal centraal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.
The post Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de

Lees meer »

Riemer: “Natuurlijk zag ik een duw van Zanka, maar is dat ook een penalty?” – Pocognoli: “Panenka slechte beslissing”

Een penaltyfase zindert na in de Brusselse derby. 0-0 waar vooral Anderlecht héél blij mee mag zijn. “We moeten er stil bij staan dat het beter moet”, aldus een eerlijke Mario Stroeykens na de partij. Bij Union-coach Sébastien Pocognoli een heel ander verhaal, natuurlijk. Hij was wél tevreden met het spel, maar niet met het resultaat.

Lees meer »

DEEL 3 – 80 jaar geleden werden Wingene en Ruiselede bevrijd: balanceren tussen vreugde en angst

Bevrijd van de verstikkende wurggreep van vier jaar Duitse bezetting is elk beetje goed nieuws in Wingene en Ruiselede een reden om te feesten: de terugkeer van een gevlucht familielid, de heropening van cafés, marktzangers in actie, bevrijdingstochten met fanfare, een gloednieuwe land- en tuinbouwbeurs in Zwevezele. Maar de angst blijft. Een verdwaalde Duitse V2-bom slaat een diepe krater nabij

Lees meer »

Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit Wervik is overleden: “We verliezen een icoon”

In het AZ Delta Rumbeke is Francis Vantomme (67) overleden. Hij was lang geleden dj en een trouwe medewerker van de vrije radio Gemini. Francis is ook jarenlang bestuurslid geweest van de koninklijke schuttersgilde Sinte-Barbara. Wervik verliest opnieuw een icoon, een topkerel. Francis was graag gezien en had een ruime vriendenkring.
The post Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit

Lees meer »

Lokeren-Temse bekert verder na 1-3-overwinning op het veld van KVK Ninove, herbekijk hier de volledige wedstrijd

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Na een moeizame start in de Challenger Pro League, waar Lokeren-Temse na drie speeldagen nog puntloos onderaan bengelt, had het team behoefte aan een opkikker. Die kwam er in de Croky Cup, waar ze

Lees meer »

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »