Belgische jobstudenten op Olympische Spelen in Parijs: “Toen Remco kwam, moest ik alles laten vallen”

Remco en Wout verwelkomen na hun medaille, een filmpje opnemen met de Belgische turnploeg en tussendoor even gaan kijken naar de wedstrijd van de Red Lions. Vierentwintig Belgische jongeren hebben de studentenjob van hun leven gevonden op de Olympische Spelen in Parijs.

 

Meer krantenkoppen in België

Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt”

Dressuuramazone Manon Claeys uit Maldegem is zaterdag op de Paralympische Spelen op de zesde plaats geëindigd in de freestylecompetitie (graad IV). Ze was achteraf tevreden over haar proef, maar had gehoopt op een hogere score.
The post Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Katholieke kerk zit samen met (West-Vlaamse) slachtoffers van seksueel misbruik: enkele zullen paus mogen ontmoeten

Vandaag kwamen vertegenwoordigers van de katholieke kerk samen met 34 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de kerk. Tijdens het overleg werd besproken wie van hen de paus zal mogen ontmoeten tijdens zijn bezoek aan ons land eind september, maar er is nog geen beslissing genomen. Onder de slachtoffers zijn er enkele uit West-Vlaanderen.
The post Katholieke kerk zit samen

Lees meer »

129 doden bij ontsnappingspoging in grootste gevangenis van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn bij een poging tot uitbraak in de grootste gevangenis van het land 129 gedetineerden omgekomen. Dat melden de Congolese autoriteiten dinsdag in een officiële balans. Er raakten naar verluidt ook 59 mensen gewond. Verschillende gebouwen, waaronder de griffie, ziekenboeg en voedseldepots, zouden verwoest zijn door een brand.

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Vlimmeren rouwt om Bart (42), die overleed na crash tegen aanhangwagen: “Hier verwacht je geen ongevallen met zware afloop”

In het dorpscentrum van Vlimmeren (Beerse) wordt met verslagenheid gereageerd op het verkeersongeval waarbij zaterdagavond de 42-jarige motorrijder Bart J. uit Wechelderzande (Lille) om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de Hoogstraat, vlak bij het parochiecentrum waar een eetfestijn plaatsvond. “Dat de sfeer de hele avond zeer bedrukt was, hoef ik je niet te vertellen.”

Lees meer »

Zij wonen in de ‘kampioen’ van de lintbebouwing en hebben daar zo hun redenen voor: “Achteraan is het hier het paradijs”

Bijna één op de drie Vlamingen woont in lintbebouwing. Maar wat trekt de mensen aan om langs drukke wegen te wonen in plaats van in een gezellige woonwijk of in een centrum met alles op wandelafstand? Op zoek naar de ziel van de lintbebouwingsbewoners. “We wonen langs voren aan een helse steenweg, maar zitten achteraan in het paradijs.”

Lees meer »