Antwerpse rapper moet vijf jaar de cel in voor verkrachting minderjarige meisjes: “Schaamteloos misbruik”

De Antwerpse rapper Soufiane Eddyani, bekend van de hit God vergeef me, is veroordeeld tot vijf jaar cel. Eddyani werd in Antwerpen schuldig bevonden aan de verkrachting van twee jonge meisjes.

 

Meer krantenkoppen in België

Na meer dan acht maanden staan woningen uit ‘Huis gemaakt’ eindelijk te koop: “Het resultaat mag er écht zijn”

Het heeft ruim acht maanden geduurd, maar de panden van de twee verliezende koppels uit het VTM-programma ‘Huis gemaakt’ staan eindelijk te koop. Vanaf vandaag kan iedereen een bod uitbrengen en op 14 september wordt er een exclusieve kijkdag georganiseerd voor alle geïnteresseerden. Wij kregen nu al een rondleiding in beide woningen en vroegen de makelaar waarom het zó lang

Lees meer »

Politie Hageland kan voortaan ook kleine diefstallen meteen beboeten

Daders van kleine winkel- of fietsdiefstallen krijgen in het Hageland voortaan een geldboete die ze meteen moeten betalen. Agenten kunnen zo’n ‘Onmiddellijke Minnelijke Schikking’ (OMS) al uitschrijven bij festivals of fuiven als jongeren bijvoorbeeld drugs op zak hebben. Dat wordt nu uitgebreid naar andere kleine misdrijven.

Lees meer »

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme, WIN hier duotickets voor het atletiekspektakel

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present. Ú kan dat spektakel, gekruid

Lees meer »

Man veroordeeld voor inbraken in Ieper en Poperinge, kompaan laat verstek gaan

Nafaa B., een 24-jarige Fransman geboren in Algerije, is door de rechter in Ieper veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een geldboete voor een aantal inbraken en inbraakpogingen in woningen in Ieper en Poperinge. Een tweede beklaagde kreeg bij verstek één jaar cel.
The post Man veroordeeld voor inbraken in Ieper en Poperinge, kompaan laat verstek gaan

Lees meer »

Trialclub klaar voor weekend vol rijplezier in Lichtervelde: “Iedereen mag komen oefenen”

De trialclub in Lichtervelde, TSCL, maakt zich klaar voor een weekend rijplezier op hun parcours langs de Fonteinestraat 19 in Lichtervelde. “Het terrein ligt er prima bij,” zegt voorzitter Geert Carpentier, “al mag het nog een beetje regenen om het wat zachter te maken.”
The post Trialclub klaar voor weekend vol rijplezier in Lichtervelde: “Iedereen mag komen oefenen” appeared

Lees meer »

In de manosphere van Tiktok: waarom kijken jongens naar misogyne filmpjes?

Even scrollen op Tiktok en een jongen komt in de manosphere terecht. De Standaard creëerde fictieve accounts en zag hoe de levenslessen van Andrew Tate en consorten in overvloed te vinden zijn. Lessen die vaak bijzonder vrouwonvriendelijk zijn. “Je kunt eerst blut en dan rijk zijn, maar je kunt niet eerst een hoer en dan iemands vrouw zijn.”

Lees meer »

Wichelen daagt De Lijn voor de rechter om betere busverbindingen te krijgen

De gemeente Wichelen trekt naar de rechter om De Lijn te verplichten een betere busdienst te organiseren. Sinds begin dit jaar is het aantal busdiensten naar Gent, Aalst en Dendermonde meer dan gehalveerd en is er geen bus meer in het weekend, op feestdagen en tijdens schoolvakanties. Ook in de nieuwe dienstregeling van De Lijn, die vandaag ingaat, is er

Lees meer »

Flor Velle vestigt zich als fietshersteller: “Ik ben een echte fietsfanaat”

Sedert kort woont Flor Velle samen met zijn vriendin Amber Kemel in de Reigerstraat 8, de voormalige woning van Flors grootouders. En daar heeft hij nu de garage ingericht als atelier, want Flor is in bijberoep gestart als fietshersteller. “Niet alleen de fiets zelf, maar ook de techniek is mijn passie”, vertelt Flor.
The post Flor Velle vestigt zich

Lees meer »