Amerikaanse staat Iowa voert dan toch strengere abortusregels in: na zes weken niet meer mogelijk

In de Amerikaanse staat Iowa is een wet van kracht geworden die bijna alle abortussen na zes weken verbiedt. Het is een van de meest restrictieve beleidsmaatregelen in het land sinds de Amerikanen twee jaar geleden het nationale recht op toegang tot abortus verloren, met de herroeping van het arrest Roe vs. Wade.

 

Meer krantenkoppen in België

Maak kennis met Roxy Dekker, het hitfenomeen dat al maanden de Nederlandse hitlijsten domineert

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren in De Haan met opendeurdag: “Kom naar de geitjes en lammetjes kijken”

Feest op Het Reigershof in De Haan: onlangs was het 25 jaar geleden dat het familiebedrijf als eerste Vlaamse geitenboerderij het biocertificaat kreeg, en dat wordt op zaterdag 7 september gevierd met een opendeurdag. “We willen van die gelegenheid ook gebruikmaken om onze coöperatie nog eens in de kijker te zetten.”
The post Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren

Lees meer »

Dochter (45) Dominique Pélicot doet vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »

Wagen belandt tegen glazen inkom van rijwoning in Wervik

In de Geluwesesteenweg in Wervik gebeurde maandagavond even 19.30 uur een spectaculair verkeersongeval. De bestuurder van een blauwe Citroën Berlingo belandde in een lange bocht even voorbij het kruispunt van de Hovenierstraat tegen de rijwoning van schrijnwerker Gregory Depoutre.
The post Wagen belandt tegen glazen inkom van rijwoning in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze eis stelde Annelien Coorevits voor deelname aan ‘De verraders’: “Eerst weigerden ze, maar anders deed ik niet mee”

Wie houdt het hoofd koel in een web van leugens? Wie breekt onder de druk? En vooral… wie zijn de verraders? Je ontdekt het vanaf zondagavond, want dan trappen ze bij VTM het derde seizoen van ‘De verraders’ af. Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) is één van de waaghalzen die het psychologische avontuur aandurft. “Ik heb wel één voorwaarde gesteld.

Lees meer »

Zint prins Harry op terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk? Oude vrienden denken van wel na plots contact via WhatsApp

“Verrassende berichtjes” van prins Harry (39) uit de Verenigde Staten doen vermoeden dat hij zint op een terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk. Althans, dat stellen vrienden van de prins waar hij sinds kort weer contact mee heeft. Zij hopen vurig dat de hertog van Sussex na vier jaar in Californië een comeback maakt, maar vrezen dat dat makkelijker is gezegd

Lees meer »

Brugse Lorelei (21) te zien in ‘Kotmadam Sarafian’ bij VTM: “Had het minder zwaar verwacht”

Lorelei (21) is sinds deze week te zien in het gloednieuwe VTM-programma ‘Kotmadam Sarafian’, waarbij ze een academiejaar lang samenhokte met een handvol andere studenten én Barbara Sarafian. De studente geschiedenis kijkt er – ondanks haar herexamens – positief op terug. “Het mooiste moment? Samen mijn verjaardag vieren.”
The post Brugse Lorelei (21) te zien in ‘Kotmadam Sarafian’ bij

Lees meer »

Belgische vrouw dood aangetroffen in Thailand

In Thailand is een 28-jarige Belgische toeriste om het leven gekomen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Haar lichaam werd gevonden in de buurt van een bekende waterval in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze sinds vrijdag vermist en is er een zoekactie opgestart in de buurt waar haar fiets was aangetroffen. Vandaag is haar lichaam gevonden.

Lees meer »