Zomerzoektocht in teken van Jommeke

De bibliotheek van Gistel organiseert een gratis zomerzoektocht in het teken van stripfiguur Jommeke en zijn vriendjes. Tot en met 31 augustus kan je in de bibliotheek in de Warandestraat zelf de weg vinden naar Zonnedorp, de woonplaats van Jommeke. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen verschillende leuke opdrachten afwerken. Elke deelnemer ontvangt een ticket voor de workshop Gekke kapsels op zaterdag 5 oktober. De kinderen van de zomerse buitenschoolse kinderopvang waagden alvast hun kans.

Info: gistel.bibliotheek.be

The post Zomerzoektocht in teken van Jommeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Busvervoer in de Westhoek maakt veelbelevonde start bij de start van het schooljaar: “maar de echte test moet nog komen”

In de Westhoek heeft het busvervoer een veelbelovende start gemaakt op 1e dag van het nieuwe schooljaar. Vorig jaar waren er tijdens de ochtendspits bijna het hele jaar door problemen met de lijnbussen, waardoor leerlingen te laat kwamen op school. Vandaag waren er amper problemen, al was het aantal leerlingen dat naar Ieper reed ook beter gespreid, omdat sommige later

Lees meer »

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

Huurprijzen sterkst gestegen in landelijke gemeenten, maar West-Vlaanderen blijft goedkoopste provincie om te huren

Niet enkel de vastgoedprijzen, ook de huurprijzen zijn in 2024 opnieuw gestegen. Momenteel kost het gemiddeld 826 euro per maand om in West-Vlaanderen een woning te huren, dan is zo’n 30 euro meer dan in 2023. Toch blijven we de goedkoopste provincie om te huren, dat blijkt uit de huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).
The post Huurprijzen

Lees meer »