“Zoals een horrorfilm”: minstens acht gewonden bij steekpartij in Engeland, mogelijk kinderen onder slachtoffers

De Britse politie heeft een man opgepakt en een mes in beslag genomen na een steekpartij in Southport, ten noorden van Liverpool. Minstens acht personen zijn gewond. Onduidelijk is of er ook slachtoffers zijn omgekomen. Volgens ‘The Liverpool Echo’ is minstens één persoon – wellicht een kind – overleden en zijn meerdere anderen kritiek. Ooggetuigen noemen het incident volgens BBC “verschrikkelijk”, en “zoals een horrorfilm”. 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenfestival Watou lokte goede 20.000 bezoekers

Het Kunstenfestival Watou, een organisatie van de stad Poperinge, heeft zijn editie van 2024 afgesloten met meer dan 20.000 bezoekers. Het enthousiasme van de bezoekers voor ‘Landscape of the Imagination’ was groot, wat zich weerspiegelde in een mooie stijging van de daggemiddelden, zelfs met de latere start van het festival en een extra sluitingsdag per week.
The post Kunstenfestival

Lees meer »

Containerklassen voor Technisch Instituut Sint-Vincentius op site voormalige meubelfabriek in Torhout

Op het domein van de voormalige meubelfabriek Thor aan de Industrielaan werden zopas tien containerklassen geplaatst die in hoofdzaak bestemd zijn voor de leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Vincentius (Sivi) van de Scholengroep Sint-Rembert. Sivi, dat liefst 150 leerlingen meer telt dan vorig schooljaar, kampt momenteel op de eigen campus met plaatsgebrek.
The post Containerklassen voor Technisch Instituut Sint-Vincentius

Lees meer »

“We willen vaste waarde worden in de linkerkolom”: Basket Blankenberge opent competitie in De Sportdoze

Het zal raar aanvoelen, geen basketbal meer in d’Hoogploate in Blankenberge, maar in De Sportdoze. Voor One-coach Pieter De Rycker primeert echter het sportieve. Na het seizoen van de omschakeling naar de jeugd volgt nu het seizoen van de bevestiging. Starten doen ze meteen met een derby: promovendus Avanti Brugge Two komt op bezoek.
The post “We willen vaste

Lees meer »

Nieuwe koningin van Maori aangeduid

Nga Wai Hono i te Po is benoemd tot de nieuwe koningin van de Maori in Nieuw-Zeeland. De 27-jarige is het jongste kind en de enige dochter van koning Kiingi Tuheitia Pootatau Te Wherowhero VII, die op 30 augustus op 69-jarige leeftijd overleed.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep in München: politie denkt dat schutter aanslag wilde plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »

Aaron en Orily vieren tien jaar Pizza Borsalino tijdens Tinekesfeesten: “Ze verklaarden ons gek… maar we blijven groeien”

Pizzeria Borsalino in Heule bestaat tien jaar. Dit willen de uitbaters Aaron Santy (33) en Orily Neve (29) op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vieren met twee dagen feest op de Tinekesfeesten. Waarom nu? “Toen we onze zaak openden tijdens de Tinekesfeesten, verklaarden ze ons gek. Tien jaar later zijn we nog bezig en groeit onze zaak gestaag”, zegt

Lees meer »

Een ongemakkelijk boek

20:30 Twee schandvlekken uit de recente Russische geschiedenis beginnen met dezelfde letter. En Babyn Jar en Boetsjatsj liggen allebei vlak bij Kiev. Oekraïne dus. In het boek ‘Een ongemakkelijke plek’ verb…

Lees meer »