Ziek worden tijdens je vakantie? Ingeborg raadt aan om er niet tegen te vechten: “Ik lag ooit een week ziek in mijn hotelkamer”

Het is erg herkenbaar: eindelijk heb je vakantie, en dan word je ziek. Sinds begin dit jaar krijgt wie ziek wordt tijdens zijn verlof, de verloren vakantiedagen terug. "Vecht er dan ook niet tegen", geeft psychotherapeut Ingeborg Sergeant mee als raad in ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2. 

Meer krantenkoppen in België

Leon en Ria vieren diamanten huwelijksverjaardag

Leon Verstraete en Ria Van Zieleghem beleefden op 13 juli 1964 een van de leukste dagen van hun leven. Die dag stapten ze immers in het huwelijksbootje in Lichtervelde. Daarmee viert het koppel hun 60ste huwelijksverjaardag. Leon werkte bij de toenmalige CBRT, die uiteindelijk Philips geworden is. Hij monteerde er televisietoestellen. Ria bleef thuis om
The post Leon en

Lees meer »

Groen neemt plannen nieuwe verkaveling tussen Grote Hulststraat en Stoktmolenstraat op de korrel: “Er is nu al zo weinig groen in Tielt”

Er komt een (kleine) nieuwe verkaveling met 23 woningen in het groene binnengebied tussen de Grote Hulststraat en de Stoktmolenstraat in Tielt. De omgevingsvergunningsaanvraag daarvoor werd donderdag goedgekeurd door de gemeenteraad, al had An Vanden Bussche van oppositiepartij Groen daar bedenkingen bij.
The post Groen neemt plannen nieuwe verkaveling tussen Grote Hulststraat en Stoktmolenstraat op de korrel: “Er is

Lees meer »

Gisele (72) werd jarenlang gedrogeerd door haar echtgenoot en verkracht door 70 mannen: “Ze wil alle daders in de ogen kijken”

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »

Brugse scholen gaan ‘all the way’ voor hun leerlingen op eerste schooldag

Op de eerste schooldag na de grote vakantie wordt in alle scholen letterlijk en figuurlijk de rode loper uitgerold voor de leerlingen. Het is immers de bedoeling dat iedereen met een goed gevoel aan een nieuw schooljaar begint. Vaak wordt ook het jaarthema in de kijker gezet en zijn de ouders die dag ook welkom op de speelplaats. Onze onderwijsjournalist

Lees meer »

Roken sinds start schooljaar verboden in Oostendse schoolomgevingen

Twee jaar geleden ondertekende de stad Oostende het charter Generatie Rookvrij. Sinds de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar 2024-2025 wil de stad ook de schoolomgevingen rookvrij houden. 21 scholen stapten ondertussen al mee in het project van de stad. Dit najaar wil de stad de andere scholen mee krijgen op de kar.
The post Roken sinds start schooljaar

Lees meer »