“We hebben voor het eerst een roze tent als mainstage”: festivalopbouw goed op schema voor uitverkocht Dranouter

Meer dan 50.000 mensen komen naar de 50ste Dranouter, waardoor het festival nu al volzet is. “Historisch”, stelt organisator Bavo Vanden Broeck, die vasthoudt aan de maximumcapaciteit. “Al is het soms verleidelijk.”

Uitverkocht, een week voor het festivalweekend, dat is een primeur in Dranouter. “De voorbije edities hadden we wel eens een volzette zaterdag terwijl op andere dagen wel nog steeds tickets beschikbaar waren aan de kassa, maar dit keer zijn alle dagen nu al uitverkocht”, zegt festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck. “We zijn heel gelukkig, het is de kers op de taart van ons 50-jarig jubileum en eigenlijk is dit nog nooit gebeurd in onze geschiedenis.”

Wachtlijst

Wie te laat is, kan zich nog registreren op een wachtlijst. “Maar voor zaterdag koester ik weinig hoop”, aldus Vanden Broeck. “Op vrijdag en zondag kan het wel nog lukken. We zijn nu het aantal tickets voor sponsors en partners aan het bekijken. Als daar nog kleine aantallen beschikbaar zijn, gaan we deze doorschuiven naar het publiek. We sturen zo snel mogelijk een berichtje naar de gelukkigen op de wachtlijst.”

Kwaliteit boven capaciteit

Aan de festivalcapaciteit wordt principieel niet geraakt. “We behouden onze maximale capaciteit van de voorbije jaren: 15.000 bezoekers per dag. Het is soms verleidelijk om extra bezoekers toe te laten, maar we proberen dit maximum aan te houden zodat we kwaliteit en beleving bieden: ons festival blijft comfortabel en relaxed. Dit jaar was er van bij het begin van de ticketverkoop opnieuw een ontzettende stijging in het aantal weekendtickets: heel wat mensen komen drie dagen op muziekvakantie en een van onze campings was vrij snel volgeboekt. We klokken af op een totaal van meer dan 50.000 mensen: drie dagen met 15.000 mensen en dan nog de aanloopavond op donderdag met 8.000 mensen, dat zijn de weekendbezoekers en de inwoners van Heuvelland.”

Kinderen

Voor kinderen worden wel nog voldoende tickets voorzien aan de festivalkassa’s. Wie een ticket heeft voor een van de uitverkochte festivaldagen zonder camping, kan ter plaatse nog een campingticket aankopen want op de campingzone is nog voldoende capaciteit. De organisatie roept op om alert te zijn voor fraude en doorverkoop met neptickets.

Roze tent

Door het weer van de voorbije dagen is de opbouw van de festivalweide goed opgeschoven. “Dat is natuurlijk een bonus”, stelt Vanden Broeck. “We zijn twee weken aan de slag met een pak vrijwilligers en staan behoorlijk ver. De meeste tenten zijn ter plaatse. Sommige zijn nieuw, ruimer en hebben vaste vloeren, en voor het eerst hebben we een roze tent als mainstage. Er is een podium bijgekomen: De Koer, op de plek waar het festival 50 jaar geleden begon. Heel wat aankleding is al gebeurd, nu werken we af tegen donderdag en zetten de pintjes koud. Ze geven nog mooi weer uit. Toch hebben we meer paden aangelegd, zodat iedereen met droge voeten over het hele terrein kan lopen in geval van regen. We zijn op alles voorbereid en klaar voor de toekomst, want we gaan er nog enkele jaren bijdoen.” (TP)

The post “We hebben voor het eerst een roze tent als mainstage”: festivalopbouw goed op schema voor uitverkocht Dranouter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VS: akkoord voor staakt-het-vuren Gaza voor 90 procent rond

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »

30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk

Op zaterdag 7 september organiseert LETS Vlaanderen het evenement LETS is More! in JC Tranzit, van 10.30 tot 17 uur. “Het belooft een inspirerende dag te worden waarin gemeenschapszin, duurzaamheid en verbondenheid centraal staan”, zegt Wesley Dooms, bewegingscoördinator LETS Vlaanderen vzw.
The post 30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk appeared first

Lees meer »

Herbestemming voor standbeeld van Guido Gezelle in zichtas van Guido Gezellestraat

Naar aanleiding van de heraanleg van de omgeving rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk krijgt het standbeeld van Guido Gezelle een nieuwe, prominentere plek in dezelfde omgeving. “De verplaatsingen maken deel uit van een bredere visie om via kunst in de publieke ruimte de historische en culturele betekenis van de stad te versterken”, aldus Axel Ronse, schepen van Cultuur.
The post Herbestemming

Lees meer »

Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen

Sinds 1 augustus mogen wielertransfers officieel gemaakt worden. Het is dan ook al iets meer dan een maand uitkijken naar nieuws over onze West-Vlaamse profs die nog geen contract hebben voor volgend seizoen. Sommigen moeten zich (geen) zorgen maken.
The post Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen appeared first

Lees meer »

“Geheim plan om terug te keren naar Verenigd Koninkrijk”: oude vrienden krijgen verrassende berichten van prins Harry

“Verrassende berichtjes” van prins Harry (39) uit de Verenigde Staten doen vermoeden dat hij zint op een terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk. Althans, dat stellen vrienden van de prins waar hij sinds kort weer contact mee heeft. Zij hopen vurig dat de hertog van Sussex na vier jaar in Californië een comeback maakt, maar vrezen dat dat makkelijker is gezegd

Lees meer »

Jani Kazaltzis treurt nog elke dag om overleden hondje Qozmo: “Accepteren dat hij er niet meer is is erg moeilijk”

Als presentator van ‘Fboy Island’ op Streamz en met het realityprogramma ‘Jani en James doen het zelf’ op Play4 belooft het opnieuw een bruisend nieuw tv-seizoen te worden voor Jani Kazaltzis. Veel werk voor de man, maar wel een welgekomen afleiding, want privé kreeg hij deze zomer een groot verlies te verwerken. Met name Qozmo, zijn trouwe viervoeter en ook

Lees meer »

Belfius Bank krijgt boete van 1 miljoen euro omdat ze klanten niet juist informeerde over risico’s kasbons

Belfius Bank heeft van de FSMA, de markttoezichthouder, een boete van 1 miljoen euro gekregen omdat ze klanten die intekenden op een kasbon, niet de juiste infobrochure heeft verschaft. Ook was de reclame voor de kasbon niet goedgekeurd door de FSMA. Naast de boete moet Belfius ook een nieuw lid met "een goede juridische opleiding" toevoegen aan haar directiecomité.

Lees meer »

Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met nieuw event op zaterdag: “In de namiddag zijn gezinnen met kinderen gratis welkom”

Jeugdcafés De Keet en d’Hespe bundelen op vrijdag 13 september de krachten voor een nieuwe editie van de Student Kick-Off in het Patersbos in Tielt, al krijgt het evenement voor het eerst ook een gezinsvriendelijk vervolg op zaterdagnamiddag. Vanaf 13 uur is iedereen er gratis welkom op het ruime terras.
The post Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met

Lees meer »