Voormalig VRT NWS-journalist Peter Verlinden trekt CD&V-lijst in Keerbergen

Oud-journalist Peter Verlinden (67) is bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober de lijsttrekker voor CD&V in Keerbergen. De partij hoopt om met een bekend gezicht een doorstart te maken in Keerbergen, na de interne strubbelingen van vorig jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven erg in deze plek”

Mieke Therry en Wesley Vandewynckele zijn de nieuwe eigenaars van Levet Scone. Zij baten sinds 1 september de feestzaal aan de Iepersestraat in Moorslede uit. “Het zou erg jammer zijn mocht er geen leven meer zijn op deze erg bekende plek bij vele Moorsledenaars.”
The post Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven

Lees meer »

Izegem lanceert reeks digitale maatregelen

De stad Izegem neemt een reeks initiatieven om meer inwoners digitaal te ondersteunen. Onder de noemer ‘Spreek jij al digitaal?’ gaat de stad de strijd aan met de digitale kloof en maakt ze inwoners wegwijs in de digitale wereld. Dat wil ze doen met toegankelijke digipunten, een breed aanbod digilessen en specifieke digihulp.
The post Izegem lanceert reeks digitale

Lees meer »

Extra kat in plaats van hond voor Downing Street 10

De Britse premier Keir Starmer heeft, “na een lange zomer van onderhandelingen”, zijn kinderen de zegen gegeven om een nieuw katje binnen te laten in zijn ambtswoning, Downing Street 10. Dat heeft Starmer gezegd in een interview met BBC 5 Live. In de ambtswoning verblijft al sinds 2011 de bekende Larry the Cat.

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

227 banen bedreigd bij Copeland in Welkenraedt

Bij Copeland in Welkenraedt, in de provincie Luik, staan 227 banen op de helling. De producent van compressoren heeft donderdag de intentie bekendgemaakt om de productie er stop te zetten. Daardoor staan 227 van de 316 banen op de helling.

Lees meer »

DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid”

In Lichtervelde stelde DURF zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. DURF is een samengaan van oppositiepartijen SOMM, N-VA, Open Vld en onafhankelijken. De lijst wil een alternatief bieden voor de huidige CD&V-meerderheid.
The post DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor

Op zondag 1 september werd in het gemeenschapscentrum ’t Juf het startschot gegeven van de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er kwam heel veel volk opdagen om de 19 kandidaten van dichtbij tezien en horen. De voorstelling van de kandidaten gebeurde door lijsttrekker Luc Derudder van de lijst Oostrozebeke.nu.
The post Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor appeared first

Lees meer »

Dochter van Fransman die vrouw 10 jaar liet verkrachten barst in tranen uit in rechtszaal: vader had map op computer met naam ‘mijn dochter, naakt’

Op de tweede dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn echtgenote Gisèle Pélicot tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft een van zijn dochters de rechtszaal al huilend verlaten. De voorzitter van het hof had het op dat moment over de naaktfoto’s die Pélicot van zijn dochter op zijn computer had

Lees meer »

Op bezoek in Koningshooikt, een dorp in twee kampen na dramatisch ongeval: “Ik moet me inhouden als ik hem op straat zie”

In Koningshooikt is er een voor en een na. Vóór dat dodelijke ongeval in september 2022 op de terugweg van een trouwfeest, toen slachtoffers Joyce en Wim en hun dronken chauffeur L.W. deel uitmaakten van één grote vriendenbende. En erna, waarbij de nabestaanden en de dader elkaar dagelijks kruisen in het kleine dorp. “Eerlijk? Ik moet me telkens inhouden wanneer

Lees meer »

Alena Bednarikova, verrassende kandidate met migratieachtergrond, op lijst Vlaams Belang Kortrijk: “Toonbeeld van geslaagde integratie”

Alena Bednarikova, met wortels in Slowakije, stapt in de politiek en zal bij de komende lokale verkiezingen opkomen op de lijst van Vlaams Belang Kortrijk. Dat kondigt Alena Bednarikova aan, samen met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).
The post Alena Bednarikova, verrassende kandidate met migratieachtergrond, op lijst Vlaams Belang Kortrijk: “Toonbeeld van geslaagde integratie” appeared first on

Lees meer »