Veertiger die partner met mes in hand steekt en haar daarna probeert te wurgen mag gevangenis verlaten

Ivan V. (49) uit Oostende mag de gevangenis verlaten nadat hij zijn vriendin met een mes gestoken heeft én haar ook nog eens tot twee keer toe probeerde te wurgen. De veertiger kreeg maandagochtend van de Brugse strafrechter immers een celstraf met probatie-uitstel. De zoon van de vrouw kwam tussenbeide om de gemoederen te bedaren.

Tijdens een vakantie aan zee leerde Ivan V. Het slachtoffer kennen. De twee gingen samenwonen op een appartement in Oostende, maar al snel kwamen de twee vaak in stokken door elkaar. De ruzies ontspoorden vaak door drankmisbruik en ontaardden in fysiek geweld. Eind februari kreeg de vrouw een rammeling, maar daar kwam ze zonder kleerscheuren vanaf. Een paar dagen later was dat wel het geval.

Tijdens een ruzie greep V. op 6 maart een mes en stak hij zijn vriendin in de hand. Daarna probeerde hij het slachtoffer tot twee keer te wurgen. De vrouw rukte zich los en kon haar zoon telefonisch alarmeren. Toen die even later arriveerde, bleek V. opnieuw de vrouw te proberen wurgen.

Vonnis

Het slachtoffer verloor het bewustzijn en belandde met een hersenbloeding in het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie vorderde 37 maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. De Brugse strafrechter besloot de Antwerpenaar maandagochtend uiteindelijk te veroordelen tot een celstraf van drie jaar, waarvan volledig met probatie-uitstel. Dat betekent dat V. de gevangenis mag verlaten.

The post Veertiger die partner met mes in hand steekt en haar daarna probeert te wurgen mag gevangenis verlaten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De memoires van Aleksej Navalny en nieuw werk van Lize Spit en Stefan Hertmans: naar deze boeken is het uitkijken

Niet getreurd als de zomer over zijn hoogtepunt heen is: dan breekt het hoogseizoen voor nieuwe boeken aan. Welke interessante romans, kinderboeken of poëziebundels verschijnen binnenkort? Een selectie uit het ruime aanbod vind je hier. Van Lize Spit of Stefan Hertmans tot Aleksej Navalny en Bart Van Loo. Veel auteurs lanceren hun boek de komende maanden trouwens met een publiek

Lees meer »

30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk

Op zaterdag 7 september organiseert LETS Vlaanderen het evenement LETS is More! in JC Tranzit, van 10.30 tot 17 uur. “Het belooft een inspirerende dag te worden waarin gemeenschapszin, duurzaamheid en verbondenheid centraal staan”, zegt Wesley Dooms, bewegingscoördinator LETS Vlaanderen vzw.
The post 30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk appeared first

Lees meer »

Wisselvallig en warm

Vandaag, na wat ochtendnevel, wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag komen er buien, mogelijk plaatselijk ook onweer. Tussen de buien komen ook droge periodes voor met opklaringen; op sommige plaatsen blijft het doorlopend droog. Bij een tot matig aanspannende zuidwestenwind wordt nog warme lucht aangevoerd, die temperaturen tot 27 graden brengt. Vanavond vallen nog enkele buien, hier

Lees meer »

Noèmi Zinga is amper 17 en nu al kandidate voor gemeenteraadsverkiezingen in Genk: “Meer mét jongeren praten in plaats van over jongeren”

Ze viert op amper 2 weken vóór de gemeenteraadsverkiezingen haar 18e verjaardag en ze voldoet daarmee nét op tijd aan de voorwaarden om zich kandidaat te mogen stellen. De Genkse Noèmi Zinga (17) start het nieuwe schooljaar vandaag in het 6e jaar Humane Wetenschappen in het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk, maar staat nu al op de 9e plaats op de lijst

Lees meer »

60ste editie van Tinekesfeesten zet Heule weer weekend op zijn kop

‘Back to the sixties’ is het thema van de 60ste Tinekesfeesten. Heule mag jubelen, want 59 Tinekes zijn al de revue gepasseerd en rond de verkiezingen is Heule vier dagen in feestmodus. De Tinekesloop is terug dankzij de inzet van de Tinekeswerkgroep.
The post 60ste editie van Tinekesfeesten zet Heule weer weekend op zijn kop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Landelijke Gilden doet oproep naar de lokale besturen om dorpsscholen te steunen

Bij de start van het nieuwe schooljaar stelt Landelijke Gilden, de vereniging die ijvert voor levendige, bloeiende dorpen, buurten en platteland, de dorpsschool centraal. “Dorpsscholen zijn veel meer dan alleen onderwijs aan kinderen”; klinkt het op de eerste schooldag. Voorzitter Lode Ceyssens roept lokale politici op om na de gemeenteraadsverkiezingen ook effectief onze dorpen op het platteland de levenskracht te

Lees meer »

Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd

Twee oude knuppelpaden in het Hoornwerkpark in Ieper kregen een make-over. De paden vormen een zachte verbinding tussen het centrum van Ieper en de omgeving van Camping Jeugdstadion en waren in slechte staat.
The post Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd appeared first on KW.be.

Lees meer »