Vanaf 2 augustus is de nieuwe Jommekesstrip ‘Potvis Valentijn’ exclusief te koop in Koksijde

Op vrijdag 2 augustus lanceren de gemeente Koksijde en Standaard Uitgeverij het nieuwe album van Jommeke, ‘Potvis Valentijn’, exclusief in Koksijde. In dit album (nummer 322) krijgen potvis Valentijn en het nieuwe NAVIGO Visserijmuseum een centrale rol. Koksijde staat die dag in het teken van Jommeke.

De dag begint met de voorstelling in aanwezigheid van de makers en enkele gastpersonages in het Jommekeshuis, het Huisje Nys-Vermoote. Kinderen kunnen Jommeke leren tekenen tijdens een workshop met scenarist Kristof Berte en cartoonist Steven de Rie. Vrijdagavond is er een signeersessie op het museumplein van het NAVIGO-museum tijdens de Visserijfolkloreavond.

“We zijn heel blij met deze samenwerking”, vertelt Kris Hoflack, CEO van Standaard Uitgeverij. “Jef Nys heeft heel wat vakanties doorgebracht in Koksijde en haalde heel wat inspiratie uit de zee voor de avonturen van Jommeke. Hij zou trots geweest zijn op dit stripalbum. Bij Standaard Uitgeverij staan we altijd open voor dergelijke initiatieven: ‘Het verdwenen hoefijzer’ was al een mooi visitekaartje voor het Ros Beiaard in Dendermonde en met ‘Potvis Valentijn’ kan Koksijde al haar toeristische troeven uitspelen via een stripalbum. Ons team denkt graag mee na over toekomstige initiatieven.”

Koksijdse cultuurschepen Stephanie Anseeuw: “We zijn dankbaar voor deze mooie kans, een Jommekesstrip die zich in Koksijde afspeelt, wat kan je nog meer wensen? Het was een aangename samenwerking met Standaard Uitgeverij en fijn te ervaren hoe zo’n strip tot stand komt. Het resultaat is een leuk en spannend verhaal met heel wat prachtige tekeningen van gekende plaatsen in onze gemeente. De aanleiding voor het album was Potvis Valentijn, maar het was de uitgelezen kans om heel onze gemeente in de kijker te zetten. Ten Bogaerde, de paardenvissers, uiteraard ook huisje Nys en zo veel meer plaatsen komen aan bod.”

In dit nieuwe album nodigt Kapitein Haring zijn vrienden uit in Koksijde voor een verrassing. Jommeke en zijn vrienden zijn reuzebenieuwd, maar wanneer ze daar aankomen lijkt de kapitein wel boos op hen! Wat is er aan de hand? Even later lijkt vertelt hij het verhaal van potvis Valentijn die jaren geleden aanspoelde in Koksijde. Toevallig hoort professor Cornillie het verhaal en hij vertelt dat hij in opdracht van het NAVIGO Visserijmuseum werkt aan de tentoonstelling van het potvisskelet. Maar sinds kort krijgt het museum dreigbrieven. Zolang het potvisskelet er hangt, mag het museum niet heropenen… of het zal hen berouwen! Een hele kluif voor Jommeke!

Naast het klassieke album, dat deel uitmaakt van de reeks en vanaf 7 augustus verkrijgbaar is in de boekhandel, kan je bij de Koksijdse diensten een exclusieve Potvis Valentijn-strip kopen met 8 extra pagina’s over Koksijde (in het Nederlands of in het Frans). In beperkte oplage is er ook een luxe-editie te koop, een hardcover met linnen afwerking. Het album bevat het verhaal, 8 extra pagina’s over Koksijde en een ex libris met unieke schetsen.

Klassieke strip (te koop in heel België): 7,99 euro – Strip met Koksijde-dossier NL/FR: 7,99 euro – Luxe-editie met Koksijde-dossier NL: 75 euro. Verkooppunten van de strip met extra Koksijde-pagina’s: Abdijmuseum Ten Duinen, Toerismekantoor Koksijde-Bad en Oostduinkerke – Huisje Nys-Vermoote (Jommekeshuis) – Kunstencentrum Ten Bogaerde – Visserijfolkloreavond 2 augustus NAVIGO Visserijmuseum en vanaf 7 september in het museum.

De gratis tekenworkshop (9 tot en met 13 jaar) gaat door in het Sociaal Huis (Zaal De Brug), Ter Duinenlaan 34, Koksijde van 15 tot 16.30 uur – inschrijven is verplicht via www.navigomuseum.be (max. 50 plaatsen).

The post Vanaf 2 augustus is de nieuwe Jommekesstrip ‘Potvis Valentijn’ exclusief te koop in Koksijde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie nieuwe looptrajecten van 2, 3 en 12 kilometer feestelijk ingelopen

Met de steun van Sport Vlaanderen zijn er drie nieuwe loopomlopen uitgestippeld van naar keuze 2, 3 of 12 kilometer. Ze werden officieel geopend op het stedelijke sportstadion Benny Vansteelant. Elk van de drie start aan de ingang van het sportcomplex ter hoogte van het stadspark. De twee korte omlopen zijn beide bewegwijzerd, het lange
The post Drie nieuwe

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

“Wanneer ik dat uniform aantrek, denk ik aan mijn grootvader”: comeback in ‘14-18’ heeft veel betekenis voor Bert Verbeke

Het grote publiek heeft maar liefst tien jaar gewacht om de drie vrienden Jelle Cleymans (39), Jonas Van Geel (39) en Bert Verbeke (41) opnieuw samen op het podium te zien. Bert maakt zijn terugkeer in de spektakelmusical ‘14-18’ als Albert. In gesprek met HLN deelt Bert waarom deze comeback zo bijzonder voor hem is, hoe hij de vele voorstellingen

Lees meer »

Adele had geen zin om concerten in München uit te breiden, zangeres wees verschillende aanbiedingen af

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had de zangeres ook opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen heeft Adele verschillende aanbiedingen gekregen, maar daar had de superster blijkbaar geen zin

Lees meer »

Delphine Jodts (44) wordt lijsttrekker van ‘Voor 8560’: “Partij staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”

Bij de onafhankelijke lijst Voor 8560 wordt Delphine Jodts (44) de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem op zondag 13 oktober. Ze werkt op de 101-centrale van de federale politie in Brugge. Door te kiezen voor een vrouwelijke lijsttrekker hecht Voor 8560 veel belang aan gendergelijkheid en diversiteit. “Voor 8560 staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”,

Lees meer »

Vlamingen over leven op een palmboom in Dubai: “Ik betaal hier evenveel huur als voor mijn vorig appartement in een minder chique buurt”

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord nadat bovenleiding in Beernem beschadigd raakt

Het treinverkeer tussen Brugge en Aalter is maandagochtend nog verstoord. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Tussen Brugge en Gent-Sint-Pieters kunnen de treinen terug normaal rijden, maar in de omgekeerde richting wordt het treinverkeer afgeleid via andere spoorlijnen. Tussen Aalter en Brugge kunnen reizigers gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn.
The post Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés

Ruiselede wil inwoners volop digitaal wegwijs maken via een hele reeks cursussen, digipunten en app-cafés. Coördinator en motor achter al deze initiatieven is Hanne Lambrecht. “We zouden dit niet kunnen zonder de financiële steun van het gemeentebestuur en volwassenenonderwijs CVO Creo”, laat Hanne weten.
The post Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés appeared first

Lees meer »