Twee kinderen omgekomen bij steekpartij tijdens jeugdkampje in Engeland: negen kinderen gewond van wie zes kritiek, ook twee volwassenen kritiek

Er zijn twee kinderen omgekomen bij een steekpartij tijdens een Taylor Swift-jeugdkampje in een dansschool in Southport, een kustplaats op 30 kilometer ten noorden van de Britse stad Liverpool. Dat heeft de politie gezegd tijdens een persconferentie. Negen andere kinderen raakten gewond. Zes van hen zijn in kritieke toestand. Ook twee volwassenen zijn kritiek. De Britse politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt. Hij wordt beschuldigd van moord en poging tot moord. 

Meer krantenkoppen in België

WIT stelt kandidaten gemeenteraadsverkiezingen voor: elf nieuwe namen op de lijst

Het voorbije weekend maakte coalitiepartij WIT de namen en volgorde bekend van de kandidaten die op zondag 13 oktober zullen meedingen naar de stem van de kiezer tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker van WIT wordt fractievoorzitter Dieter Debacker, de drie huidige schepenen duwen de lijst.
The post WIT stelt kandidaten gemeenteraadsverkiezingen voor: elf nieuwe namen op de lijst appeared first

Lees meer »

Wereldspeler Aluvision neemt intrek op Evolis: “Blij om deel uit te maken van Kortrijks ondernemerschap”

West-Vlaams ondernemerskoppel Ann Vancoillie en Dirk Deleu keren terug naar onze provincie, meer bepaald de “economische hoofdstad Kortrijk”, zoals burgemeester Vincent Van Quickenborne het beschreef. De nieuwe thuishaven van Aluvision op het bedrijvenpark Evolis omvat productiefaciliteiten, magazijnruimte, een logistiek centrum, tijdelijke pop-up kantoren en showroom.
The post Wereldspeler Aluvision neemt intrek op Evolis: “Blij om deel uit te maken

Lees meer »

Politie Kortrijk hoopt met mobiele commandopost veiligheid te verhogen aan station

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) pakt bij het begin van het schooljaar uit met een mobiele commandopost aan het station. Volgens burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) is een zichtbare politieaanwezigheid erg belangrijk. “Ook al dalen de criminaliteitscijfers in onze stad al jaren, toch heerst bij velen een onveiligheidsgevoel in de stationsbuurt.”
The post Politie Kortrijk hoopt met

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke testen in nieuw programma ‘normale jobs’ uit: “We erkennen nu dat BV’s niet mogen klagen”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »

Ingelmunster huldigt Glen Cuyle voor prestatie op Olympische Spelen: “Je bent in staat om voor het allerhoogste te gaan”

Dat Ingelmunster een echte sportgemeente is en blijft is al langer geweten. Er wordt massaal aan sport gedaan door jong en oud. Er wordt bij gevolg elke dag intensief getraind door de vele clubs die in de Brigandsgemeente actief zijn. Heel veel clubs zijn bovendien actief in de verschillende nationale en provinciale competities en met succes. Het ultieme bewijs daarvoor

Lees meer »