Tom Ghesquière opent elektrisch laadstation: “Elektrisch rijden wordt de norm”

Brandstoffen zijn als het ware met de moedermelk ingelepeld bij Ardooienaar Tom Ghesquière (42). Opa Roger was de bekende brandstoffen- en kolenhandelaar aan de Kaaie. Vader Johan zette de zaak verder en breidde deze uit met diesel- en benzinepompen. Ondertussen runt Tom de zaak en breidt die nu uit op energieke wijze. Hij opende zopas een laadpunt voor elektrische voertuigen.

“Op zoek naar een geschikte locatie kwamen we terecht in de Roeselaarsestraat. Dit is in de R32-verkeersas en vlak bij de op- en afritten voor de E403. Een toplocatie!” zeg Tom, die een tiental jaar geleden de brandstofhandel van zijn ouders overnam. Met de uitbreiding naar elektrische voertuigen neemt hij een optie voor duurzame en ecologische energie en kijkt hij ook vooruit. Het gebruik van elektrisch aangedreven wagens en voertuigen zit namelijk in de lift.

Toekomstgericht

“Ik ben trots te kunnen meewerken aan een duurzaam project dat tevens toekomstgericht is, want elektrische voertuigen worden meer en meer de norm. Elke stap die wij in deze richting zetten, draagt bij tot het verminderen van de C02-uitstoot en is goed voor onze ecologische voetafdruk.” Het nieuwe laadpalenpark biedt ruimte aan vier DC-laadpalen met een laadcapaciteit tot 300 KW. Hierdoor kunnen acht auto’s tegelijk supersnel bediend worden. Daarnaast zijn er tien AC-laadpunten met een capaciteit van 22 KW aan de e-carpoolparking. Laadpunt Ghesquière is niet alleen een plek om voertuigen op te laden, maar een alles-in-één-mobiliteitspunt waar de CO2-reductie centraal staat. Er is een e-carpoolparking waar er plaats is voor deelauto’s en deelfietsen en er is ook een automatenshop met hoeveproducten van plaatselijke leveranciers. Naast dit alles is er een B-postpakjesautomaat waardoor rechtstreekse leveringen in de pakjesautomaat mogelijk zijn. Dit is 30 procent CO2-reducerend per pakje in vergelijking met thuislevering. “Via de zonnepanelen op de luifel genereren we voor onze laadpalen deels eigen stroom. Dit is een extra bijdrage aan de milieuvriendelijkheid”, aldus Tom.

In zee met Powerland

Voor de realisatie van dit project ging Tom Ghesquière in zee met Powerland. Dit is een toonaangevende onderneming op het vlak van laadpalen voor elektrische voertuigen, zonnepanelen en batterijopslag. Powerland verzorgde alles van A tot Z.

Laadpunt Ghesquière is vanaf nu te vinden op alle mobiliteitsapps. Je kunt er laden met 95 procent van alle laadpassen. Er is ook bankcontact. Je kunt ook voor kiezen om een laadpas van Ghesquière-Powerland aan te vragen via de website https://laadpunt-ghesquiere.be/ om zo te genieten van de voordeligste tarieven.

The post Tom Ghesquière opent elektrisch laadstation: “Elektrisch rijden wordt de norm” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

BNI Cieper bundelt lokale ondernemers uit het Ieperse. Zij komen elke woensdagmorgen samen om te vergaderen en te netwerken. Elke week krijgt één van de leden ruim de tijd om zichzelf voor te stellen. Intussen telt BNI Cieper een omzetcijfer van 20 miljoen euro.
The post BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

Lees meer »

Extreemrechtse AfD grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen

Het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft de deelstaatverkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten, die zondagavond laat bekend werden gemaakt. De extreemrechtse partij haalde 32,8 procent van de stemmen en haalt het daarmee ruim van de CDU, die het met 23,6 procent van de stemmen moet stellen.

Lees meer »

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »

Fietsen voor een gezond brein in Wijtschate, Nieuwe fietshappening Bike4Brain start aan De Kroonaard

Met start aan de sporthal De Kroonaard in Wijtschate wordt op zondag 22 september Bike4Brain georganiseerd. Die vzw is een non-profit organisatie die tot doel heeft het brede publiek te informeren over hoe je brein gezond te houden. Delporte Cycling en Unizo Heuvelland Mesen zetten mee hun schouders onder deze nieuwe fietshappening.
The post Fietsen voor een gezond brein

Lees meer »