‘t Bakkerietje in Roeselare sluit na 43 jaar de deuren: “Ik zal waarschijnlijk niet naar buiten kijken wanneer ze het hier slopen”

Annemie De Smet (62) en Marnix Vincke (67) hielden zondag voor het laatst ’t Bakkerietje in Roeselare open. Na 43 jaar komt er zo een einde aan de bekende zaak langs de Brugsesteenweg. “De laatste vijf jaar was ik elke dag open. Ik wou de klanten altijd helpen”, aldus Annemie.

Zondag werd een erg emotionele dag voor Annemie en Marnix van ’t Bakkerietje langs de Brugsesteenweg, vlak voor AZ Delta. Heel wat vaste klanten kwamen er voor de laatste keer over de vloer om afscheid te nemen van het graag geziene koppel. Annemie begon bijna 43 jaar geleden met ’t Bakkerietje. “Dat was toen nog in de Jan Mahieustraat. Ik kreeg er de kans om het werk van een bakker over te nemen. Dat smaakte onmiddellijk naar mee. We huurden daar nog, maar besloten vier jaar later een rijhuis langs de Brugsesteenweg op te kopen. Enkel de buitenmuren bleven staan, we bouwden er een nieuwe buurtwinkel.”

Alles voor de klanten

Bijna veertig jaar lang was ’t Bakkerietje een begrip in Roeselare. Klanten gingen er langs voor brood, maar ook charcuterie of sigaretten werden er verkocht. “De klanten moesten maar vragen. Vonden ze dat er wc-papier moest verkocht worden, dan verkocht ik wc-papier”, lacht Annemie. Aan de achterkant van de zaak voorzag ze ook enkele tafeltjes waar de klanten konden genieten van een koffie of een biertje. “In die vele jaren bouwden een erg trouw cliënteel op. Van bezoekers aan het ziekenhuis tot buurtbewoners of passanten. Met heel wat klanten heb ik een erg goede band”, aldus Annemie. Zij werd doorheen de vele jaren volop gesteund door Marnix, die als garagist aan de slag was, en door de twee zonen. “Ik ben mijn familie erg dankbaar dat we dit hebben mogen doen.”

Annemie leefde honderd procent voor haar winkel. “Op zon- en feestdagen zijn we altijd open geweest. Enkel voor de communies van onze zonen heb ik gesloten. Ik wou er gewoon altijd zijn voor de klanten. Op Kerstdag, op Nieuwjaar. De voorbije vijf jaar waren we elke dag open.”

Tegen de vlakte

Nu komt er echter een einde aan het mooie verhaal van ’t Bakkerietje. Drie jaar geleden verkochten Annemie en Marnix hun zaak, waar ze ook bijwoonden, aan een projectontwikkelaar. “Binnenkort start hier de bouw van een nieuwbouwproject en gaat ’t Bakkerietje tegen de vlakte. Natuurlijk zal ik het missen.”

Marnix en Annemie wonen momenteel vlak naast de zaak in een woning die niet opgenomen is binnen het project. “Ik zal waarschijnlijk niet naar buiten kijken wanneer ze het hier slopen”, aldus Annemie die op 16 augustus aan de slag gaat bij veilinghuis Venalis.

The post ‘t Bakkerietje in Roeselare sluit na 43 jaar de deuren: “Ik zal waarschijnlijk niet naar buiten kijken wanneer ze het hier slopen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik kreeg al eens een bierblikje naar mijn hoofd”: Stad Oostende controleert voor een laatste keer deze zomer sluikstorters op het strand

In de zomermaanden voerden gemeentelijke vaststellers, gemeenschapswachten en de lokale politie zes acties uit op het achterlaten van afval en sluikstorten in Oostende. Zeker sinds de immense afvalberg die op 12 augustus op het strand achterbleef, zijn ze extra alert. Nu de zomer op zijn einde loopt, trokken enkele medewerkers van OVAM en gemeentelijke vaststellers van Stad Oostende nog een

Lees meer »

“Extreem gevaarlijke drug” nitazenen opgedoken in Nederland

In Nederland zijn nitazenen opgedoken, een synthetische heroïnevervanger. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Verslavingsinstituut Trimbos trekt aan de alarmbel omdat deze drug als zeer gevaarlijk wordt beschouwd. Ze willen meer tests uitvoeren om de drug in kaart te brengen. Ook in ons land is het goedje al opgedoken.

Lees meer »

Laura Vandewynckel trok met kunstwerk door geboortedorp

Het Kunstenfestival heeft vorige zondag zijn deuren gesloten voor dit jaar. Op de zolder van de pastorie stond een werk opgesteld van kunstenaar Laura Vandewynckel (38) en haar team. Laura is afkomstig uit Poperinge en genoot van deze thuismatch om in eigen streek werk te kunnen tonen. Met een installatie trok ze in de lente door het dorp en geraakte

Lees meer »

“Over twee weken word ik oma, op mijn 35ste. Hoe bijzonder is dat?” Vijf Roma vertellen over hun onbekende, vaak gecontesteerde manier van leven

Sinds Conner Rousseau racistische uitspraken over hen deed, weet heel Vlaanderen dat er ook bij ons een Romagemeenschap bestaat. Maar wie ze zijn en hoe ze leven: slechts weinigen kunnen er iets zinnigs over zeggen. Een nieuw boek geeft nu een zeldzame, soms ontluisterende blik op die gesloten wereld. “Mensen zeggen dat we bedelaars en dieven zijn, dat we onze

Lees meer »

Chaos in Spaanse supermarkten door trend op TikTok: leg ananas in je winkelwagen en scoor een date

In Spanje gebeurt iets bijzonders in de supermarkt. Het lijkt erop dat de gewone winkelkar een nieuwe functie heeft gekregen: hulpmiddel bij het vinden van de liefde! Vrijgezelle Spanjaarden stormen naar de supermarkten, vooral naar de populaire keten Mercadona, op zoek naar een romantische ontmoeting. En het gaat niet om zomaar boodschappen doen. Nee, de sleutel tot iemands hart ligt

Lees meer »