Sinterklaas is niet meer: Pol Vandewalle overleden

Vrijdag 26 juli overleed Pol Vandewalle op 87-jarige leeftijd in het WZC Ter Luchte in Ruddervoorde. Pol werd geboren op 12 mei 1937 te Beernem. Hij is de echtgenoot van Nicole Herregodts en de Papa van Mieke Vandewalle en Jan Vandewalle (+), Martine Deleu en Mario Desmet. Hij is de opa van Zhandos Vandewalle, Pieterjan Vandewalle, Annelaure Vandewalle en Daan Schepers. Zijn volledige beroepscarrière speelde zich af als verkoper van kleidakpannen bij Koramic-Tetra wat nu Wienerberger is geworden.

Met het overlijden van Pol verdwijnt ook een stukje folklore en geschiedenis. Hij speelde 55 jaar lang Sinterklaas die rond 6 december in Ruddervoorde en omstreken de kinderen ging blij maken met geschenken. “In deze rol van zijn leven streefde hij wel de perfectie na, met rode schoenen en professioneel geschminkt,” weet zijn weduwe Nicole ons te vertellen. In die functie kwam hij zelf op televisie als de Sint die een bezoek bracht aan Jean-Marie Pfaff in Brasschaat. Rond 25 december kroop hij dan in de huid van de Kerstman. Hij was ook een gegeerde ceremoniemeester op veel huwelijken.

Pol had ook een warm hart voor al wat met wielersport te maken had. “Pol en ik hebben 12 keer de volledige Tour de France gevolgd. We zijn zelfs tot in de Vip op de Champs Elysées geraakt,” mijmert Nicole. 15 jaar lang was hij (onder)voorzitter van de Sportraad van Oostkamp waarvoor hij ook bekroond werd met een gouden Merel. Hij was ook een gewaardeerd erelid van de wielertoeristenclub De Blauwe wimpel en erelid van VZW Velosport Riddesport. Maar hij was ook jarenlang actief binnen het Eurocomité van Oostkamp waar hij een deel van het sportieve luik op zich nam en was hij een tijd de ondervoorzitter van de Sint-Ceciliafanfare in Ruddervoorde. “Al bij al heeft Pol een mooi leven gehad, we hebben samen veel gereisd, hij heeft veel vrienden gemaakt en vooral veel kinderharten blij gemaakt,” besluit zijn weduwe.

De plechtige uitvaartdienst zal plaatsvinden op donderdag 1 augustus om 11 uur in de parochiekerk van Sint-Eligius te Ruddervoorde waarna hij in intieme kring zal bijgezet worden in een urnenkelder op de begraafplaats in Ruddervoorde.

The post Sinterklaas is niet meer: Pol Vandewalle overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zij is net als Beyoncé, een koningin”: tweelingzus van rolstoelatlete Léa Bayekula (29) nu zij tweede (!) gouden medaille haalt

‘Léa de Belgique’. Zo noemt Léa Bayekula (29) zichzelf op Instagram. “Omdat ik een koningin ben.” Zeker na vanavond mag ze dat luidop zeggen, want ze heeft twee gouden Olympische medailles rond haar nek – gisteren won ze al de 100 meter sprint in Parijs, vanavond deed ze hetzelfde op de 400 meter. Wie is de tweevoudige gouden rolstoelatlete die

Lees meer »

“Turkse maffiavilla’s” te koop in Kapellen: kristallen kroonluchters, gouden versieringen en een troon

In Kapellen verkoopt de FOD Financiën 2 luxueuze villa’s die vroeger eigendom waren van Turkse maffialeden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De opvallende villa’s, waarvan één met een zwembad, werden inbeslaggenomen door de rechter. Tot aan de openbare verkoop op 19 november worden de leegstaande villa’s bewaakt, want urban explorers hebben er al schade aangericht.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Jeremy Doku is klaar voor meer verantwoordelijkheid bij de Duivels: “Ik wil tonen dat ik een leider kan zijn”

Het klinkt misschien gek voor iemand van zijn leeftijd, maar de 22-jarige Jeremy Doku is nu al één van de oudgedienden bij de Rode Duivels. De vleugelspits van Manchester City is klaar voor meer verantwoordelijkheid bij de nationale ploeg. “Ik weet dat mijn statistieken een werkpunt zijn, maar in het voetbal is er meer dan dat”, zegt hij in exclusief

Lees meer »

Bar Paravang sluit zwemseizoen af met Club Tropical

Naast de hondenplons in het openluchtzwembad op zondag 8 september zorgt ook Bar Paravang voor extra beleving met Club Tropical. “Vanaf 16 uur starten we met warme latin vibes in de vorm van live muziek en zelfgemaakt margarita’s.” Bar Paravang blijft na het zwem- en zomerseizoen open als eetcafé. Een unicum.
The post Bar Paravang sluit zwemseizoen af met

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Daniel en Lien en De Panne

Daniel Seynaeve en Lien Verhoegstraete zijn allebei geboren in 1944 en groeiden op in Torhout. Daar leerden ze elkaar ook kennen, en 50 jaar geleden stapten ze er in het huwelijksbootje.
The post Gouden huwelijksgeluk voor Daniel en Lien en De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonge twintiger terecht voor bezit en verkoop ketamine en cannabis: “Grootmoeder en moeder belden zelf de politie”

Niettegenstaande hij al sinds zijn zestiende verslaafd is aan ketamine, was het toch voor het eerst dat een 22-jarige jongeman uit Roeselare zich voor de rechtbank moest verantwoorden voor bezit en verkoop. Op bepaalde ogenblikken kwamen de meldingen van zijn overdadig gebruik uit onverwachte hoeken…
The post Jonge twintiger terecht voor bezit en verkoop ketamine en cannabis: “Grootmoeder en

Lees meer »