Schattig maar niet zonder gevaar: spoelworm aangetroffen in Waalse wasberen

De spoelworm Baylisascaris procyonis, die onder andere leeft in wasberen, is opgedoken in Wallonië. Eerder was hij al aangetroffen in onze buurlanden, maar nu zijn er ook 6 besmette wasberen in ons land gevonden. Ook de mens kan besmet raken, al gebeurt dat niet vaak. Toch roept de Waalse overheid op om voorzichtig te zijn. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ben te fier om naar de RVA te stappen” : voetbalcoach Yves Vanderhaeghe zit al tien maanden werkloos thuis

KV Oostende naar Europees voetbal geleid, AA Gent van de kelder naar een Europees ticket gesleurd, eerst KV Kortrijk en dan Cercle Brugge gered… Yves Vanderhaeghe heeft in zijn 16 jaar als trainer wat neergezet. Maar sinds zijn ontslag bij het Saoedi-Arabische Al-Faisaly zit de Roeselarenaar, nog steeds maar 54, werkloos thuis. “Ik keek al eens voor mijn pensioen. Heb

Lees meer »

Vernieuwd Munitieplein officieel geopend: “Orgelpunt van de facelift die Krottegem de voorbije jaren onderging”

Vrijdagavond werd het vernieuwde Munitieplein in het bijzijn van een grote groep omwonenden officieel geopend. De stad zorgde er voor extra groen, banken en nieuwe speelelementen. “Dit is het orgelpunt van de facelift die Krottegem de voorbije jaren onderging”, aldus de burgemeester, die ook nog goed nieuws had voor de buurtbewoners die de voorbije weken geconfronteerd werden met overlast door

Lees meer »

Jonas en Elina verkopen en verhuren hottubs

Tijdelijk een hottub nodig voor een feestje? Op zoek naar een romantische toets voor een knus avondje met je partner? Dankzij The Rolling Hottub rol je gewoon een authentieke hottub je tuin binnen. “Je hebt er geen elektriciteit voor nodig en na iets meer dan een uur kun je in bad!”
The post Jonas en Elina verkopen en verhuren

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview in onze krant naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje”

Op zaterdag 19 oktober vanaf 20 uur speelt het Ensemble Respiro een Concerti Grossi van Händel en Vivaldi én een gloednieuw Concerto Grosso van Siewald Degraeve, speciaal georkestreerd voor het ensemble. Het concert gaat door in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.
The post Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vzw IMLandelijk verdeelt gratis mobiele alarmsystemen: “Afschrikmiddel voor eventuele belagers”

Marleen Achtergaele (63) uit Bissegem is coördinator van de zelfhulpvereniging IMLandelijk. “We zijn een groep vrijwilligers die slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag ondersteunen. Onze gratis alarmsysteemgadgets kunnen een veiligheidsgevoel creëren bij slachtoffers, lotgenoten, de burger in het algemeen. Kortom: voor wie het nodig acht om zichzelf een geruststelling te geven.”
The post Vzw IMLandelijk verdeelt gratis mobiele alarmsystemen: “Afschrikmiddel

Lees meer »

KLJ bracht Luc en Christina samen in Meulebeke

Luc Vanrenterghem en Christina Delmotte vierden hun gouden bruiloft. Het koppel werd samen met hun kinderen, kleinkinderen en familieleden in het kasteel Ter Borcht ontvangen voor de officiële receptie.
The post KLJ bracht Luc en Christina samen in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na heisa rond Poetin in Mongolië: Russische ex-president Medvedev waarschuwt rechters Strafhof voor moordaanslag

De Russische ex-president Dmitri Medvedev (58) heeft andermaal gedaan waar hij goed in is: dreigende taal spreken. In een reactie op de commotie rond het bezoek van huidig president Vladimir Poetin (71) aan Mongolië, waarschuwt Medvedev de rechters van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag voor een mogelijke moordaanslag. “Hun leven zal niet meer waard zijn dan dat stomme

Lees meer »