Russell eerste in Francorchamps, maar gediskwalificeerd wegens te lichte wagen

 

Lewis Hamilton mocht in Francorchamps de 105de GP-zege uit zijn carrière op zijn palmares bijschrijven na de diskwalificatie van zijn ploegmaat George Russell.

 

Meer krantenkoppen in België

Izegem lanceert reeks digitale maatregelen

De stad Izegem neemt een reeks initiatieven om meer inwoners digitaal te ondersteunen. Onder de noemer ‘Spreek jij al digitaal?’ gaat de stad de strijd aan met de digitale kloof en maakt ze inwoners wegwijs in de digitale wereld. Dat wil ze doen met toegankelijke digipunten, een breed aanbod digilessen en specifieke digihulp.
The post Izegem lanceert reeks digitale

Lees meer »

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht voor inmenging in verkiezingen

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft donderdag onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »

Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden

De belangrijkste dag van de paardenwedstrijden in Waregem zal de 13-jarige Mathis Moeykens uit Ingelmunster niet vlug vergeten, want hij won twee ponywedstrijden.
The post Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerfestijn van Sint-Leo Scoutsharmonie

Het was zondag een geslaagde editie van het Zomerfestijn van de Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo. De dag startte met een aperitiefconcert in de tuin achter hun lokaal De Kluis in de Jacobinessenstraat in Brugge. Er was heel wat volk voor het concert, maar ook voor de barbecue achteraf. De organisatoren dankten de dirigenten, de muzikanten en
The post Zomerfestijn van

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Radiomaker en jazzkenner Marc Van den Hoof (78) overleden

Voormalig radiopresentator Marc Van den Hoof is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie op sociale media. Van den Hoof was jarenlang dé jazzkenner van radiozender Klara, maar werkte ook als producer, onder meer bij Radio 1 en Radio 2. Hij was ook jarenlang betrokken bij Jazz Middelheim.

Lees meer »