Roos Vanotterdijk soepel naar halve finale 100m rug, vanavond volgt allicht thriller: “Ik zal meer adrenaline hebben”

Na haar knappe tiende plek op de 100m vlinder mag Roos Vanotterdijk zich ook bewijzen in de halve finale 100m rug. In de reeksen plaatste ze zich vlot als negende met 59.68, slechts zes honderdsten boven haar Belgisch record. Vanavond volgt wellicht een thriller voor een finaleplek. 

Meer krantenkoppen in België

Mertens op US Open onderuit tegen voormalige dubbelpartner

Elise Mertens (WTA-35) heeft zich zondag in New York niet voor de kwartfinales van het US Open kunnen plaatsen. De 28-jarige Limburgse slaagde er niet in te stunten tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA-2), tweede reekshoofd en vorig jaar runner-up op het hardcourt van Flushing Meadows. In 1 uur en 37 minuten werd het 2-6 en 4-6.

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »

Chaos in Spaanse supermarkten door trend op TikTok: leg ananas in je winkelwagen en scoor een date

In Spanje gebeurt iets bijzonders in de supermarkt. Het lijkt erop dat de gewone winkelkar een nieuwe functie heeft gekregen: hulpmiddel bij het vinden van de liefde! Vrijgezelle Spanjaarden stormen naar de supermarkten, vooral naar de populaire keten Mercadona, op zoek naar een romantische ontmoeting. En het gaat niet om zomaar boodschappen doen. Nee, de sleutel tot iemands hart ligt

Lees meer »

Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum

Noël Coysman (73) is geboren in Tielt en ontmoette zijn toekomstige, Magda Vanwynsberghe (76), in Ingelmunster. Daar gaven ze elkaar 50 jaar geleden ook het jawoord en na het huwelijk gingen ze in Meulebeke wonen.
The post Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noord-Korea heeft “20 tot 30 gezagsdragers geëxecuteerd” die schade door zware overstromingen niet konden voorkomen

Zware regenval teisterde eind juli het noordwesten van Noord-Korea. De daaropvolgende overstromingen kostten mogelijk het leven aan 1.500 mensen. Volgens de Zuid-Koreaanse zender ‘TV Chosun’ heeft het Noord-Koreaanse regime 20 tot 30 mensen geëxecuteerd in leidinggevende functies omdat ze er onvoldoende in geslaagd waren om de schade te beperken.

Lees meer »

Federale onderhandelaars maken doorstart: Prévot om 10u15 op audiëntie bij koning – Vlaams formateur Diependaele start met eerste gesprekken over ‘landingsnota’

Bemiddelaar Maxime Prévot (Les Engagés) probeert de brokken te lijmen na de mislukte formatieopdracht van Bart De Wever (N-VA). Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zet zich schrap voor de eindsprint. En in Brussel is de puzzel nog altijd niet gelegd. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia van K3 vertrekken voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Het voelt een beetje dubbel”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

Jonge artiesten in de prijzen op Kaasmarkt

Op ‘t Zand vond de 14de editie van de Kaasmarkt plaats. Het werd een geslaagde en zonovergoten editie, waarbij er ook prijzen werden uitgereikt. De vzw Brugge Kaasmarkt organiseerde immers opnieuw een kleurwedstrijd voor de kinderen. Eloise Van Hullebus van OLVA De Meersen, Ellie Van Loo van De Zonnetuin en Céleste de Witte van VBS
The post Jonge artiesten

Lees meer »

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »