Portugese fado-zangeres Misia overleden

De Portugese zangeres Misia, een van de vertegenwoordigers van de fado-revival, is op 69-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte. Dat heeft haar platenmaatschappij laten weten. 

Meer krantenkoppen in België

Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld”

In de keuken van een Ieperse dagopvang voor kinderen met beperking brak maandagvoormiddag brand uit door een oververhitte frietketel. De 24 aanwezige kinderen werden geëvacueerd en opgehaald door de ouders.
The post Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man geeft ‘Kotmadam Sarafian’ 6 op 10: “Barbara zal toch wat meer uit haar kot moeten komen”

“Ze zal geld nodig hebben zeker?” Er gingen wat wenkbrauwen de lucht in toen ‘Kotmadam Sarafian’ werd aangekondigd, ook bij ondergetekende. Barbara, één van de meest getalenteerde actrices, is niet meteen het type dat je verwacht in een VTM-realityshow. Na het bekijken van de eerste aflevering moesten we onze vooroordelen bijstellen, al vertoonde de start ook enkele mankementen. “Soms ontstond

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Test één twee

In Nederland heet het een oefenruimte – dat is toch net iets chiquer. Maar wij Vlamingen hebben het over een repetitiekot. En dat mocht je in de meeste gevallen vrij letterlijk nemen: een kot. Om in te repeteren. Gelukkig is er in de loop der decennia veel veranderd. Zoals bijvoorbeeld in Mechelen-Bovelingen, waar de Koninklijke Harmonie ‘Eendracht Maakt Macht’ zopas

Lees meer »

“Niet de bedoeling dat Evenepoel weer naar Tourgewicht gaat”: ploegleider Klaas Lodewyck over de laatste “cruciale” weken richting WK

“De twee weken die nu volgen worden cruciaal.” Ploegleider Klaas Lodewyck weet dat de weg naar een nieuwe wereldtitel er een is met uitdagingen voor Remco Evenepoel. “Zijn Tourgewicht zal hij wellicht niet meer halen.” Toch leeft de dubbele olympische kampioen in Engeland zonder druk toe naar zijn laatste grote doel van het jaar.

Lees meer »

Zouden we niet beter weer jongens- en meisjesscholen inrichten?

Jongens hebben het op school moeilijker dan meisjes. Ze blijven vaker zitten, halen vaker geen diploma en stromen minder door naar het hoger onderwijs. Waarom is de kloof tussen jongens en meisjes zo groot? Ligt het aan het onderwijs? Aan de opvoeding? Of de hormonen? En zou het geen idee zijn om weer jongens- en meisjesscholen te hebben?

Lees meer »

Emilie wint Duits dartstornooi

Emilie D’hondt uit Ingelmunster won onlangs de World Darts Federation International Youth Challenge 2024 in het Duitse Borken. De 23-jarige lerares won haar beide single-wedstrijden.
The post Emilie wint Duits dartstornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fransman terecht voor bezit 19 flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te blazen”

“Gekocht om ballonnen te vullen voor enkele feesten.” Een 24-jarige Fransman diste een vrij ongeloofwaardige verklaring op om de aanwezigheid van 19 flessen lachgas in de koffer van zijn auto te verantwoorden. “Zou je dan 1.500 ballonnen opblazen?”, vroeg de openbare aanklager zich af.
The post Fransman terecht voor bezit 19 flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te

Lees meer »