Patrick ontwikkelt Gardeboeroute versie 2.0

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 september worden voor de 50ste keer deGardeboefeestengeorganiseerd. Naar aanleiding hiervan herwerkte Patrick Keysabyl deGardeboeroutenaar versie 2.0 omdat er ondertussen een aantal verkeersknopen zijn gewijzigd.

De route is met aanloopstrook vanaf de Sint-Martinuskerk, waar parkeergelegenheid is, 41 kilometer lang, zodat de route voor de meesten haalbaar is.

“Als onderwijzer en ICT-coördinator was ik actief in basisschool De Ark in Oekene, waardoor ik steeds een boontje had voor Oekene als Gardeboedorp”, vertelt Patrick Keysabyl (62) uit Roeselare. “Ik ben afgevaardigd beheerder van Triangel, een kleine vzw die zich decennia lang ingezet heeft voor ICT in het onderwijs. Bij het beëindigen van mijn onderwijscarrière werd ik hiervoor gehuldigdalsICT-coördinator van het jaardoor collega’s van over heel Vlaanderen. Nu ik met pensioen ben, wil ik mijn expertise doorgeven aan iedereen. Fietsknooppunten zijn één manier om een route te fietsen, maar het kan ook eenvoudig met je smartphone. Via de websitebit.ly/gardeboeroutedemonstreer ik hoe je dit doet met de Gardeboeroute.”

Fietsveilig

In 2003 ontwikkelde Patrick de eerste versie van de Gardeboeroute, die toen gebaseerd was op een volledig uitgeschreven route met bijhorende foto’s. “Toen ik de nieuweGroene Rondefietste met mijn vrouw, merkte ik dat die niet door Oekene liep. Toen rijpte het idee om mijn Gardeboeroutenieuw leven in te blazen. Ik wist dat de oude Gardeboerouteniet meer klopte bij de oversteek van de ringweg in Oekene en de nieuwe industriële verkaveling Ter Biest. Gelukkig vond ik fietsveilige wegen als vervanging.”

“Oekene is verbonden met de Gardeboe. De stoet zet de fiets in de kijker. Het dorp heeft ook veel te bieden en is een van de weinige dorpen in Vlaanderen waarbij de kerk aan de rand ligt en niet in het centrum. Ik ben ervan overtuigd dat velen de landelijke wegen in Oekene zullen waarderen.”

De route is digitaal te downloaden viabit.ly/gardeboerouteen viaRouteYouofKomoot.

The post Patrick ontwikkelt Gardeboeroute versie 2.0 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Roeselare krijgt unieke zorgsite met woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een gezondheidspunt

Stad Roeselare verkoopt de Prairie, een deel van de projectsite in de noordelijke stationsomgeving, aan een consortium dat er de komende jaren een unieke zorgsite zal realiseren met een nieuw woonzorgcentrum, maar ook assistentiewoningen en tal van aanpalende diensten. Tal van partners slaan hiervoor de handen in elkaar.
The post Roeselare krijgt unieke zorgsite met woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een

Lees meer »

Leden carnavalsgroep raakten zwaar verbrand bij gasontploffing op eetfestijn, crowdfunding biedt soelaas: “Benny is volledig ingepakt, als een mummie”

Dries Coppens (25) en Benny Verbustel (58) zijn op 25 augustus zwaar verbrand geraakt toen een gasfles ontplofte tijdens het eetfestijn van hun carnavalsgroep De Popollekes. Dries mocht al naar huis, Benny ligt nog steeds in het ziekenhuis. “Hij is volledig ingepakt, als een mummie.” De Popollekes zijn een steunactie gestart om Benny, Dries en hun families een hart onder

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München na berichten over schietpartij: “Verdachte neergeschoten”

De hulpdiensten in de Duitse stad Munchen zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open VLD voor de provincie

Huidig burgemeester Stephan Mourisse (57) van de Landelijke Volkspartij zal de provincielijst voor Open VLD duwen. Nogal vreemd, want in januari kondigde notaris Mourisse aan eind dit jaar afscheid te nemen van de politiek. Hij staat dus niet meer op de lijst van de LVP voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open

Lees meer »