Op vakantie naar de hitte? Zo houdt u het koel

In Zuid-Europa zijn de temperaturen erg hoog. Dat is al een paar weken zo, en het lijkt erop dat de hitte nog even zal aanhouden. Wat kan je doen om zo veel mogelijk te verkoelen als je op vakantie bent in een warm land?

 

Meer krantenkoppen in België

Frans en Monique zijn gouden paar

Op zaterdag 24 augustus werden Frans Vandewalle en Monique De Vlieger in het gezelschap van hun familie verwelkomd op het gemeentehuis, naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum.
The post Frans en Monique zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michèle (54) ment al één jaar café ’t Peerdeken: “De laatavonduren nemen we er met plezier bij”

Precies een jaar geleden kreeg café ’t Peerdeken, gelegen op het kruispunt van de Tieltstraat, de Nijverheidsstraat en de Marialoopsteenweg, in de persoon van Michèle Lybeer (54) een nieuwe uitbaatster. Meteen werden alle geruchten de kop ingedrukt dat het historisch café zou verdwijnen. Nu, een jaar later, is ’t Peerdeken opnieuw een gezellige ontmoetingsplaats voor iedereen die van een gezonde

Lees meer »

KFC Aarsele viert 80-jarig bestaan met hopelijk een promotie: “Onze jongeren hebben honger om weer in derde provinciale te spelen”

Voetbalclub KFC Aarsele bestaat 80 jaar en dit zal gevierd worden. Zo is er op 14 en 15 september al de jaarlijkse barbecue, maar er komt nog meer aan. Voorzitter Phillipe Vindevogel, die ondertussen al twee jaar aan het roer staat, wil ook sportief één en ander zien bewegen.
The post KFC Aarsele viert 80-jarig bestaan met hopelijk een

Lees meer »

‘De oudheid in kleur’ lokt 60.000 bezoeker naar Tongeren, permanente tentoonstelling in Gallo Romeins Museum wordt binnenkort vernieuwd

De tijdelijke tentoonstelling ‘De oudheid in kleur’, heeft op iets minder dan een jaar tijd meer dan 60.000 bezoekers naar het Gallo Romeins Museum in Tongeren gelokt. En zo’n 6.000 kinderen namen deel aan een van de workshops. Er is voorlopig geen nieuwe tijdelijk tentoonstelling gepland, wel wordt de permanente tentoonstelling vernieuwd. Het museum zal daarom eind 2026 – begin

Lees meer »

Frans agent riskeert jaar cel voor onmenselijke behandeling Kortrijkse ex-vriendin: “Het was geen urine, maar Ricard!”

Een Franse politieagent riskeert in beroep een jaar cel. Toen uitkwam dat zijn Kortrijkse partner hem al lange tijd bedroog, zouden de stoppen van de 52-jarige Pierre D. zijn doorgeslagen. Hij zou zijn vriendin urenlang hebben opgesloten in het toilet en zelfs op haar hebben geürineerd.
The post Frans agent riskeert jaar cel voor onmenselijke behandeling Kortrijkse ex-vriendin: “Het

Lees meer »

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme, WIN hier duotickets voor het atletiekspektakel

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present. Ú kan dat spektakel, gekruid

Lees meer »

Lokeren-Temse bekert verder na 1-3-overwinning op het veld van KVK Ninove, herbekijk hier de volledige wedstrijd

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Na een moeizame start in de Challenger Pro League, waar Lokeren-Temse na drie speeldagen nog puntloos onderaan bengelt, had het team behoefte aan een opkikker. Die kwam er in de Croky Cup, waar ze

Lees meer »

16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te zijn”

Bij het ongeval met de landbouwtractor die zondagmiddag tegen een elektriciteitscabine reed in Torhout is een 16-jarige jongen uit Oostkamp lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie Kouter. De tractor zelf bleek ook niet ingeschreven en verzekerd te zijn.
The post 16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te

Lees meer »

Frankrijk vraagt uitstel aan Europese Commissie voor begrotingsplannen

De Franse regering heeft de Europese Commissie om uitstel gevraagd voor de plannen om het begrotingstekort aan te pakken. Dat meldt het weekblad La Tribune Dimanche en bevestigt het Franse persbureau AFP. Frankrijk moet, net zoals België, een voorstel voor een middellangetermijnplan op 20 september indienen bij de Commissie.

Lees meer »

André en Bernice zijn vijftig jaar gelukkig getrouwd

Op zondag 25 augustus werden André Brugghe en Bernice Vandenbroucke uit de Driepikkelstraat in Ledegem gehuldigd op het gemeentehuis. Het koppel stapte op 16 augustus 1974 in het huwelijksbootje en is inmiddels vijftig jaar getrouwd.
The post André en Bernice zijn vijftig jaar gelukkig getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »