Oostendse Alina Mina (2) komt in water terecht en overlijdt in Nederland: “Ik riep nog dat ze wakker moest worden, maar ze reageerde niet meer”

Vrijdagmiddag raakte een tweejarig meisje uit Oostende vermist in de Nederlandse gemeente Nieuwkoop. Het meisje werd na een grote zoekactie levenloos teruggevonden in een sloot in de nabijheid van het huis van de ouders van Belal Ghairat (38), de papa van het meisje. De man was er met zijn gezin op familiebezoek. “Met haar dood verdween een stuk van ons leven”, zegt een aangeslagen papa.

Bijna zijn hele leven woonde Belal in Nederland, in de buurt van Amsterdam. In 2016 trouwde hij en enkele weken voor de uitbraak van het coronavirus verhuisde hij met zijn vrouw naar Oostende. “Mijn vrouw wou studeren voor tandartsassistente en de kansen in België waren gewoon groter”, klinkt het bij Belal. “Vandaag werkt ze bij Metagenics.”

Belal – die als winkelbediende werkt bij Lidl – zou afgelopen weekend met zijn gezin naar Nederland trekken. Die bestaat uit zijn vrouw, hun dochtertje Alina Mina (2) en hun twee maanden oude zoontje. Vrijdag zou zijn laatste werkdag worden. “Maar ik ging door mijn rug en daarom liet ik mijn vrouw en onze kindjes alleen vertrekken. Mijn broer had immers een verrassingsfeestje voor haar gepland voor haar verjaardag. Ik zou hen achterna reizen”, aldus Belal.

Vermist

Tot de man afgelopen vrijdag een verschrikkelijk telefoontje kreeg. Zijn dochtertje bleek vermist. “Ze was aan het spelen in de achtertuin van mijn ouderlijk huis, samen met andere kinderen van de familie”, blikt Belal terug. “Toen de kinderen naar binnen gingen, zag ze haar kans om weg te glippen.” Alina Mina werd omstreeks 14.15 uur als vermist opgegeven. Belal haastte zich na het telefoontje meteen naar Nieuwkoop. Toen hij daar aankwam was de zoekactie al even aan de gang. “Er werd gezocht door bijna 80 procent van de inwoners, samen met politie, brandweer, enzovoort. Duikers van de brandweer vonden haar uiteindelijk in het water op amper 50 meter van het huis van mijn ouders.”

Gek van water

Reanimatiepogingen konden echter niet meer baten. Het meisje overleed ter plaatse. “Ik riep nog: ‘word wakker, word wakker’. Maar ze reageerde niet meer. Verschrikkelijk om je kind in je armen te hebben, terwijl je niets meer voor haar kan doen. Alina was gek op water. We waren onlangs nog op het strand met haar. Dat maakte haar zo blij. Ze was ook gek op vogels en in de sloot zitten altijd vogels. Misschien wou ze naar hen toe. Er zijn geen woorden voor. Uit het onderzoek bleek dat ze nog twee minuten geleefd heeft nadat ze in het water was terechtgekomen. Ze heeft dus niet lang afgezien. Dat sterkt ons. Met haar dood verdween een stuk van ons leven. Ik was zo close met haar. Ik gunde mijn vrouw haar rust en ververste haar pamper, stond op ’s nachts, speelde met haar. Telkens als ik van mijn werk thuiskwam, kreeg ik de tijd niet om mij om te kleden. Ik moest en zou eerst met haar spelen. Niemand heeft dit gewild, het is een spijtig ongeval”, aldus een gebroken man.

Al begraven

Zondag werd het meisje al begraven in Nederland. “Volgens onze traditie – wij zijn moslims – moest Alina Mina begraven worden binnen de 24 uren, maar dat kon nog niet omdat er een onderzoek bezig was door de politie. Uiteindelijk was het de politie die ervoor heeft gezorgd dat de papieren snel in orde waren zodat we ons meisje een begrafenis konden geven. Ik ben iedereen heel erg dankbaar voor de steun. We putten hier moed uit”, besluit Belal.

The post Oostendse Alina Mina (2) komt in water terecht en overlijdt in Nederland: “Ik riep nog dat ze wakker moest worden, maar ze reageerde niet meer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeremy Brogniez met Mandel United voor derby tegen KVDO: “Eerste match allicht geen waardemeter”

Met een eclatante 1-6-zege bij promovendus KVC Drongen pakte Mandel United niet enkel een driepunter op de eerste speeldag, maar zijn ze meteen ook de eerste leider in derde afdeling. Volgende tegenstander KV Diksmuide-Oostende zal allicht een betere waardemeter zijn.
The post Jeremy Brogniez met Mandel United voor derby tegen KVDO: “Eerste match allicht geen waardemeter” appeared first on

Lees meer »

Belgen veranderen massaal van bank

01:00 In de eerste zes maanden van het jaar werden bijna 25.000 spaarrekeningen overgedragen naar een andere bank. Dat is een teken dat de grotere concurrentie tussen de banken vruchten afwerpt.

Lees meer »

Petra De Sutter praat bij Groen over haar boek

Politica Petra De Sutter komt op uitnodiging van Groen Torhout-Zedelgem-Oostkamp (foto) praten over haar boek Wie redt de toekomst? Dat gebeurt op dinsdag 10 september om 20 uur in het dienstencentrum Veltershof in de Koning Albertstraat 11 in Veldegem. De deuren gaan open om 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 4 euro, maar Groen-leden komen er
The post Petra De

Lees meer »

Testkaravaan gaat van start in Ieper

De testkaravaan ging van start in Ieper. Dankzij dit project zullen 63 inwoners uit Ieper tot en met vrijdag 27 september gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de fiets ontdekken. “Het project biedt de inwoners de kans om gedurende twee weken gratis een fiets uit de vloot te testen en er zo de voordelen
The post Testkaravaan gaat

Lees meer »

Hoe sketch van Elisabeth Lucie Baeten vuur aan de lont stak: de échte reden achter ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir

Het merendeel van het VRT-personeel noemt Lotte Vermeir (39) ‘joviaal, intelligent en integer’, maar toch werd de VRT-netmanager na intern onderzoek de laan uitgestuurd. Ze kon geen vuist maken in een omgeving vol spierballenrollende alfamannetjes, zo blijkt, maar er was ook de metersdiepe vete met VRT-CEO Frederik “politiek schoothondje” Delaplace. “Hij wilde het onderzoek aangrijpen om van Lotte af te

Lees meer »

André en Simonne vieren albasten huwelijksverjaardag

André Janssens (95) en Simonne Ponjaert (93) stapten maar liefst 75 jaar geleden in het huwelijksbootje. Een zeldzaamheid, maar het koppel ziet elkaar na al die jaren nog even graag.
The post André en Simonne vieren albasten huwelijksverjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »