‘Olympisch effect’ bij Kortrijkse hotels, waar ook Belgian Cats verblijven: “Significant meer volk”

De Belgian Cats verblijven in het Kortrijkse Parkhotel terwijl ze de voorrondes van het Olympisch basketbaltoernooi in het nabijgelegen Rijsel afwerken. De hotels in de Guldensporenstad zien hun aantal boekingen stijgen. Het Olympisch effect bedraagt om en bij de 10 %. “Dat is een significant verschil als je vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar.”

Volgens een steekproef van Westtoer zijn het aantal hotelboekingen in de regio Zuid-West-Vlaanderen dit jaar met 11 % gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat lijkt dan ook alles te maken te hebben met de Olympische Spelen. Het nabijgelegen Noord-Franse Rijsel is namelijk gaststad voor de voorrondes van het basketbal en de eindronde van het Olympisch handbaltoernooi voor mannen en vrouwen wordt er ook afgewerkt.

Extra personeel

“Wij hebben absoluut meer boekingen”, klinkt het bij The Market Hotel Kortrijk. “Gisteren (zondag, red.) hebben we zelfs extra personeel ingezet omdat het zo druk was. Normaal gezien is dit een kalmere periode, maar we merken dus dat er extra boekingen zijn door de Olympische Spelen. Dat de gasten er zijn voor de het baskettoernooi is vaak duidelijk. Ze dragen bijvoorbeeld baskettenues om te supporteren voor de Belgian Cats, maar er verblijven hier ook buitenlanders die voor het 3×3 basketbaltoernooi naar Kortrijk zijn afgezakt.”

De Belgian Cats verblijven trouwens in het Parkhotel in Kortrijk, tot de kwartfinales althans. Veel zal afhangen van het succes van de Belgian Cats, geven de hoteluitbaters zelf aan. Vandaag startte hun avontuur jammer genoeg op een slechte noot. De basketbalvrouwen verloren hun eerste match in de groep des doods met 83-69 van Duitsland. De volgende wedstrijd in Rijsel staat gepland op 1 augustus om 21 uur tegen de Verenigde Staten, dé topfavoriet. De laatste wedstrijd in de voorrondes vindt plaats op 4 augustus om 11 uur tegen Japan.

Stijging van 10 %

Ibis Hotel in het centrum van Kortrijk ziet trouwens ook dat er een drukkere periode aankomt. “In eerste instantie hadden wij niet meer volk dan anders, maar in de laatste twee dagen is het aantal boekingen echt significant gestegen. We hebben voor deze week 10 % meer cliënteel dan in dezelfde periode vorig jaar. Aangezien de reservaties verlopen via travel agency’s weten we niet waarom de klanten naar Kortrijk afzakken, maar dit kan zeker een Olympisch effect zijn”, klinkt het.

The post ‘Olympisch effect’ bij Kortrijkse hotels, waar ook Belgian Cats verblijven: “Significant meer volk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buschauffeur van De Lijn rijdt tegen gevel in Bazel bij Kruibeke

In Bazel bij Kruibeke heeft een chauffeur van een gelede bus (of harmonicabus) van De Lijn zich klem gereden tegen een gevel van een woning. Bij het nemen van een bocht op het kruispunt van de Barbierstraat met de Bazelstraat week de chauffeur te ver uit. Niemand raakte gewond en ook de schade bleef erg beperkt.

Lees meer »

“Zelfs toen ik riep dat ze aan het sterven was, kwam niemand kijken”: familie gebroken na dood Luana (11), kinderarts riskeert celstraf voor foute diagnose

Een Genkse pediater van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) moet vrezen voor een gevangenisstraf van een jaar met uitstel voor onopzettelijke doding van de 11-jarige Luana Kleynen. Het meisje werd in 2019 met spoed opgenomen, maar door een verkeerde diagnose overleed ze. “We riepen om hulp, maar we werden genegeerd”, spreken de gebroken ouders.

Lees meer »

Van “Professorenpartei” tot de geheime dienst die hen in de gaten houdt voor extremisme: waar staat de AfD voor?

Na een duidelijke overwinning tijdens de deelstaatverkiezingen afgelopen weekend heeft Alternative für Deutschland, afgekort AfD, zich sterker verankerd in het Duitse politieke veld. Binnen en buiten Duitsland kent de partij sterke aanhangers, maar ook tegenstanders. Controverse is de partij niet onbekend, maar wie zit achter de partij? En waar staat de partij voor?

Lees meer »

Omstreden Venezolaanse president Maduro verrast: ‘Dit jaar vieren we Kerstmis op 1 oktober’

Terwijl de aandacht van de wereld voor Venezuela zich richt op de gevolgen van een zeer omstreden presidentsverkiezing, de vervolging van critici van het bewind en het arrestatiebevel tegen de voormalige oppositiekandidaat voor het presidentschap, kondigde de Venezolaanse president Nicolás Maduro iets opvallends aan: hij besloot de viering van Kerstmis naar voren te halen en wel op 1 oktober.

Lees meer »